Войната в Украйна 1

• 1 800 572
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Е как са сами...? Нали дядо Байдън ще се притече на помощ?
Никакъв шанс според мен няма за това.
На практика.
[/quote] и що да нямат шанс? Нали са световна сила?
п.п Китайчето да им дръпне шалтера ли?

# 286
Достатъчно му е.
Хитлер, ако е знаел формулата на тежката вода….

Не, че има значение, ама формулата на тежката вода е проста. Евентуално сложно е било добиването и.
И не само това е спряло Хитлер, а поредица от събития.

# 287
  • Другата България
Из нета се върти слоганът на деня - "махаме маските, слагаме каските".
Не можа да ми стане смешно, но ако се замислиш, дано не стигаме до там.

# 288
Някой може би тук, може би в другата тема беше написал, че както могат да се млатят руснаци и украинци, никой не може.

Потвърждавам, така е. Не знам защо, но е факт.
Същевременно министъра на отбраната на Русия е дал заповед към украинските военни, които се предават да се отнасят с уважение, защото те са дали клетва на народа си, за разлика от размирните паравоенни формирования. Също така потвърдиха информацията, че вече към Крим ще се подава регулярно вода, това също е една от причините за военната операция. Не знам точно какво става, засега CNN предава кадри на изплашени и притеснени хора, които се опитват да напуснат градовете.

# 289

Дали? САЩ щяха да разположат бази на 10 мин. път на ракетите от Кремъл. За мен това е именно една от причините за войната. Да не помисли някой, че съм защитничка на Путин. Не мога да понасям това гнусно, самодоволно джудже. .

И аз това си мисля - какъвто и да е Путин, той е факт и трябваше да се съобразят с него, а  вместо това избраха да пренатегнат пружината. Какъвто е егоцентрик, с малко четки можех да го замаят, да му демонстрират някакво уважение и да няма война, но кой знае какви анализатори са сметнали, че както Рейгън накара СССР да се срина с натиск, така и сега ще стане. Ама тогава Горбачов беше разумен и диалогичен човек, а сега имаме параноичен мегаломан.

Германия също е отказала, НАТО според мен ще стои настрана, и по-добре да е така.
Украинците са сами в тази предизвестена "смърт".

Ами те са си виновни, защото бяха толкова глупави да повярват, че светът ще се юрне на ядрена война заради тях. И се хванаха на манипулациите и почнаха много да натискат за НАТО и... Не се усетиха, че са маша, а мнгоо си повярваха.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 17:14 от Черна станция

# 290
Китай и Русия сякаш са действали в синхрон.
Докато едните започнаха войната с Украйна, другите провокират Тайван и дразнят САЩ.

https://www.dnes.bg/top-novini/2022/02/24/devet-kitaiski-samolet … -na-taivan.521568

Китайците все още нямат капацитет да “миротворят” в Тайван. Ще се блъснат в САЩ, Япония, Южна Корея, Австралия и Великобритания. Да, Пекин може да има сериозна военна мощ, но не може да я проектира (за разлика от САЩ, например). Точно това е голямата разлика дори днес между САЩ от една страна и следващите след тях - Русия, Китай и компания - от друга.

С времето и това - възможността за проектиране на военна сила - се променя. Неслучайно Пекин строи самолетоносачи, подоводници и нови балистични ракети с всякакъв обсег.

Си Дзинпин знае това. Путин също. Затова организират “специални операции” у дома или в непосредствено прилежащи територии по суша. По-далече няма как и добре, че.

# 291
Какъвто е егоцентрик, с малко четки можех да го замаят, да му демонстрират някакво уважение и да няма война,
Не става така. Ако на някой, който те изнудва за нещо му удовлетвориш исканията това не означава, че ще спре, а обратното.

# 292
  • Другата България
Какъвто е егоцентрик, с малко четки можех да го замаят, да му демонстрират някакво уважение и да няма война,
Не става така. Ако на някой, който те изнудва за нещо му удовлетвориш исканията това не означава, че ще спре, а обратното.
Същото мисля.

# 293

Зависи колко си ловък. С малко умение можеш да водиш за носа именно такива хора.

# 294
  • пустинята Гоби
Путин си го познават добре, мен ако питате. Той не е начело на Русия от вчера, че да изненадва. Цялата история е ясна и предначертана, да не кажа умишлено предизвикана.

# 295
Ясно е, че украинците са сами в този конфликт, нито американците, нито европейците ще отидат да им помогнат. Въпросът е сега докъде ще стигне Путин? Колко ще отхапе от Украйна или цялата ще я погълне? Дълго се е готвил за този "обяд" и дано да не му се усили апетита, че апетитът идва с яденето!

# 296

Много иска, ама няма желание.
Върнете се по-горе към това кой държи парите му.

То това е целта- да се предизвика огромна инфлация, така външния дълг на САЩ ще се обезцени.

# 297
Да, досега не съм чула някой да се притече на помощ към Украйна. И Володя заплаши, че който се намеси, ще стане страшно и за него. Засега е с няколко хода напред.

# 298
Относно Тайван, както и в аналогични ситуации, ще се разчита не на открит военен конфликт, а на ,,петоколонници". Ще се действа подмолно, докато една значителна част от тайванците не се почувстват истински китайци. Ще се действа и в насока правителството да подкрепя китайското навсякъде. И така тихо и мирно ще си го вземат. Първо може като някакъв съюз, федерация, после автономия и т.н. по познатите сценарии.

# 299
  • СИ

Чак банални почнаха да стават тия измислици...! Никой не е заявявал и декларирал директна военна помощ за Украйна. Винаги са казвали, че могат да помагат с оръжие, техника и обучение. Повече няма как. НАТО може да помогне, но не и да свърши работата. Все пак Украйна е 45 милионна държава. Ако не може да си мобилизира армията и защитата, кой е виновен? Естествено, никак не подценявам това, че имат много висок процент руснаци сред населението, което само по себе си е проблем. Украйна не е добре и икономически, което е още по-голям проблем. За сравнение, младите руснаци в Прибалтийските държави, стискат здраво естонските и литовските паспорти и не искат да чуват за Русия. Но това е само, защото Прибалтийските държави много бързо се отърсиха от комунизма и дърпат напред. Докато в Украйна раделението е голямо, даже много голямо. Това им е основният проблем на Украйна.

Общи условия

Активация на акаунт