Войната в Украйна 1

• 1 800 467
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Народите нямат нищо общо! Обвинявай владелите на двете държави.

# 766
  • София

Е, защо в Париж, а не в Санкт Петербург?

По същата логика, по която искаш Путин мъртъв, но не си хванала лично ти пистолета да го гръмнеш.
По същата логика, по която политическите войни винаги се разминават с интереса на населението.

# 767

Украинските власти оставили камиони с десетки хиляди автомати на населението да се самообслужва . Това ще доведе до бандитизъм и убийства. Съвсем са изпръхтяли явно .
Това е доста тъпо! За първи път чувам да се прави по време на война. Оръжие се ползва под ръководство.

Без да имам каквато и да е информация, но новината ми се струва фалшива

# 768
Ааа, нещо не включвам -правителството на Украйна призовава цивилните си граждани да хвърлат коктейли Молотов по руснаците???
Защо правителството не излезе и да го направи, та да стане пушечно месо?

# 769
Не е фалшива новината излезе на няколко украински сайтове.

# 770
Очаква се след обкръжаването на Киев от руската армия, че може би ще капитулира до няколко дни, според САЩ. Като след това се очаква бързо руската военна машина да постави на колене цялата страна. Разгръщат се все по мащабно навътре в украинска територия руските сили, следвайки авиацията и артилерията. Според украинските управляващи кръгове целите на руската агресия са 2. Окупация на цялата страна и елиминиране на легитимно избраното украинско правителство, и издигане на васално на Русия. Т.е. Русия по военен път ще направи от Украйна, Беларус 2. За Киев следващите дни в които ще бъде битката за столицата ще са тежки.

# 771
Според вас агресор с преговори ли се прогонва?

# 772
  • София
Някой питаше защо им е Чернобил на руснаците. А за чий им е малкият Змийски остров? Парче земя без вода и растителност. Защото е база за нахлуване. Окупирали са територия твърде близо до Румъния.

Избили са и граничарите. Disappointed Relieved
Вижте видеото в статията.

https://dnes.dir.bg/svyat/hitovo-audio-s-poslednite-dumi-na-ukra … lUUEQiRYhxZHeFBW8

# 773
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Отново ви повтарям
Лавров отказва дипломатически преговори
с Украйна

# 774
# 775
pehoko, как да го прогонят  агресора според теб?
Ммм? Като никой не иска да се ангажира с военна помощ, а те ще капитулират до няколко дни и нямат сили да се съпротивляват.

Изказването на Лавров, бещше преди Песков, който е говорител на Путин.
Имаме развитие, но аз също смятам, че преговори няма да има преди да падне Киев.

# 776
Тесла,
Летището в Гостомел е завзето обратно под украински контрол, а руските десантници са били обкръжени и унищожени, като няколко от тях са пленени!
Байрактарите работят отлично, танкове, БТР-и, камиони горят като кибритени клечки!
Джевелините също як бой ! Унищожени са около 50 руски танка, свалени са 7 самолета и 10-на хеликоптера! Украинците не само, че не се предават, но напротив! Положението започва да се стабилизира!

# 777
# 778

Украинските власти оставили камиони с десетки хиляди автомати на населението да се самообслужва . Това ще доведе до бандитизъм и убийства. Съвсем са изпръхтяли явно .
Това е доста тъпо! За първи път чувам да се прави по време на война. Оръжие се ползва под ръководство.

Без да имам каквато и да е информация, но новината ми се струва фалшива

Не е фалшива. Раздали са им оръжие. От сутринта гледам репортажи наживо по Евронюз. Една депутатка в украинския парламент каза "Раздадоха ни калашници." После я питаха нещо за личната ѝ сигурност и тя отговори "Въоръжена съм и ако се налага ще се сражавам".

Ама естествено че ще ги въоръжат и ще се защитават и дори ще нападат агресора доколкото могат. Това е война, не електронна игра. Ако нападнат вашето място по такъв начин какво ще правите? Ще им дадете дъщерите си и часовниците си и кротко ще се молите да не ви убият ли? Онзи лилипут заплаши света с ядрено оръжие, бг мамата се възмущава, че на украинците им раздават огнестрелно оръжие, докато се налага семейства с малки деца да спят в метрото криейки се от руснаците.

Между другото, всичките коментари от място са, че руснаците не са очаквали такъв отпор. Има данни обаче, май от източници на Пентагона, че до дни Киев ще падне под руско управление. Журналист пита Лавров в онлайн конференция дали имат такова намерение, той обаче се направи, че не го чува и на въпрос на друг журналист отговори, че никой нямало да закача мирното население.

Онази дето не искала НАТО "да ѝ идва", да ходи в страна, където няма НАТО. Другата от Париж също. Аз съм в гадния Запад, защото ми харесва и винаги ми е харесвал. И всичките руснаци, които са наоколо са заради това тук.

# 779
  • София
Кога има време да поства в Интернет само не е ясно...?

Общи условия

Активация на акаунт