Войната в Украйна 1

• 1 800 595
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 080
Как да помогнем на хората в Украйна ако сме в България:
https://boyscoutmag.com/2022/02/kak-da-pomognem-na-horata-v-ukraina/

# 1 081
buttercake. Уважавам правото ти на мнение, но от мненията ти си личи, че въобще не се замисляш над това, което четеш по въпроса.
Badkarma,
Виж сега, аз чета пресконференцията на Лавров от 28.01.22, според която американските предложения ( да се изтеглят от Грузия ) са по-добри за Москва.

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 21:20 от buttercake

# 1 082
Спешно моля за информация и помощ с логистика. Познати току що са успели да пресекат границата с Молдавия. Семейство с 2 деца, момичета на 9 и 12 години. Мъжът има българско гражданство и паспорт. За децата не съм сигурна, защото скоро ми бяха казали, че дълго им чакат паспортите. Никой от тях не знае добър български (добър, не никакъв). Има ли евакуационни автобуси от Молдавия? Какво да направят като стигнат в България за да бъдат поети като бежанци? Към кого да се обърнат? Средствата им са ограничени. Телефони за връзка, кризисни центрове?

Телефони на нашето посолство в Молдова:

Връзки с посолството: тел.: 00 373 22 23 89 10, 00 373 22 23 79 83; Консулска служба – 00 373 22 22 36 72; Fax: 00 373 22 23 79 78; Консулска служба: 00 373 22 36 70; e-mail: Ambasada_Bulgara@mtc.md.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Посолство_на_България_в_Кишинев

# 1 083
  • На земята, която е всъщност звезда.
Скрит текст:
...
На нас повечето оператори спряха руските канали. Също демократично.

Кои други освен Булсатком са ги спрели? Освен това, можете да си ги гледате онлайн, нали? Хайде стига с тези нелепи сравнения.
Изобщо не ги гледам, даже. Ама защо ще ги спират?

Тогава откъде знаете, че повечето оператори са спрели, след като не ги гледате? Значи си разпространявате лъжи в името на какво?  А всеки частен оператор е в правото си да спре канали, които смята, че не трябва да разпространява. Като позиция към случващото се, например. Абонатите му, обаче, имат избор. Което прави сравнението ви абсолютно манипулативно и ирелевантно!

# 1 084
  • Варна
Тогава откъде знаете, че повечето оператори са спрели, след като не ги гледате? Значи си разпространявате лъжи в името на какво?  А всеки частен оператор е в правото си да спре канали, които смята, че не трябва да разпространява. Като позиция към случващото се, например. Абонатите му, обаче, имат избор. Което прави сравнението ви абсолютно манипулативно и ирелевантно!
Имаше оплаквания в тази тема. Simple Smile
И смятам, че тази преценка на операторите е вид цензура и не е демократично. Добре е да черпим информация от повече места, а не каквото ни спуснат.

П.П. Ако си се вързал с договор, нямаш много избор да смениш оператора.

# 1 085
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано днес обяви, че е поканил Финландия и Швеция, които не са членове на организацията, да участват във виртуалната извънредна среща на върха на алианса относно ситуацията около Украйна.

Финландският премиер Санна Марин каза на парламентарно заседание, че страната е готова да кандидатства за членство в НАТО ......
Мръсна игра..

# 1 086
А всеки частен оператор е в правото си да спре канали, които смята, че не трябва да разпространява. Като позиция към случващото се, например.
Не, аз изрично казах, че се обадих на моя оператор (различен от Булсатком) и ми казаха, че сигналът им е спрян от спътника. Така че не става дума за позиция.
Иначе никога не гледам руските телевизии, но точно вчера реших да проверя как тече пропагандата и от другата страна.
След това се опитах да намеря руска телевизия онлайн - на повечето места ми изписа, че предаването е спряно по желание на притежателя на правата. Днес обаче намерих техния Първи канал на едно място.

# 1 087
  • София
Директорът на мюнхенската филхармония и кметът на Мюнхен са дали срок на руския диригент Виталий Гергиев до понеделник да осъди руската инвазия в Украйна. В противен случай ще бъде уволнен като главен диригент на оркестъра.
Толкова пък да е "демократичен" този Запад....

# 1 088
Това е най-нормалният български пост, който прочетох днес по темата:
"Вече се свързахме с една от организациите на българите в Украйна и ще предоставим безвъзмездно  хотел „Хелиос“ за временно подслоняване на бежанци. Независимо дали са българи, украинци или руснаци. Ние сме преди всичко хора.  
„Няма път към мира. Мирът е пътят.“ ❤️"
От тази група е:
https://www.facebook.com/groups/338927668246444/
в която се предлага помощ за бежанците, транспорт, храна, квартири...

Имаше и пост на човек предлагащ тази нощ безплатен транспорт от Молдова, по въпроса на Невена - Борис Зодов е името му, https://www.facebook.com/groups/338927668246444/

# 1 089
Аз също гледам руска телевизия онлайн. Надписът, че излъчването е спряно по желание на притежателя на правата е когато тече филм, публицистиката е достъпна и е доста интересно, макар на моменти да ми иде да счупя екрана на компа. Поне вчера и днес беше така, те даже имат интерес да не ги спират.

# 1 090
buttercake. Уважавам правото ти на мнение, но от мненията ти си личи, че въобще не се замисляш над това, което четеш по въпроса.
Badkarma,
Виж сега, аз чета пресконференцията на Лавров от 28.01.22, според която американските предложения ( да се изтеглят от Грузия ) са по-добри за Москва.

Че можеш да четеш ми е ясно, че явно се опитваш да се информираш по темата също де вижда, но че ти липсва елементарно критическо мислене - както индиректно казах в предишния си пост към теб, но очевидно не ме разбра - е болезнено очевидно. Много наивен или глупав трябва да е човек, за да си мисли, че всичко, което излиза в медиите или политиците казват, трябва да се взема за чиста монета и да се разбира дословно. Правиш точно това и си личи от всеки твой пост, който прочетох днес. Малко отвори съзнанието си за други мнения, много хора тук изказаха позицията си много културно.

# 1 091
  • Paris, France
Спешно моля за информация и помощ с логистика. Познати току що са успели да пресекат границата с Молдавия. Семейство с 2 деца, момичета на 9 и 12 години. Мъжът има българско гражданство и паспорт. За децата не съм сигурна, защото скоро ми бяха казали, че дълго им чакат паспортите. Никой от тях не знае добър български (добър, не никакъв). Има ли евакуационни автобуси от Молдавия? Какво да направят като стигнат в България за да бъдат поети като бежанци? Към кого да се обърнат? Средствата им са ограничени. Телефони за връзка, кризисни центрове?
Май още няма конкретно задействан план за настаняване на бежанци. Намерих това:

Цитат
Украинските граждани, притежатели на биометрични паспорти  влизат и пребивават на територията на ЕС /т.е. и в България / без виза за период до 90 дни на всеки 6 месеца. В случай, че не притежават биометричен паспорт, то тогава виза се изисква.

А тези момчета от Афганистан и Ирак, дето ги настаняват безплатно, хранят ги и им дават джобни с биометрични паспорти ли влизат.

Как и къде се иска убежище в България? Питам за бягащи от война.

# 1 092
# 1 093
  • На земята, която е всъщност звезда.

Не, аз изрично казах, че се обадих на моя оператор (различен от Булсатком) и ми казаха, че сигналът им е спрян от спътника. Така че не става дума за позиция.
Иначе никога не гледам руските телевизии, но точно вчера реших да проверя как тече пропагандата и от другата страна.
След това се опитах да намеря руска телевизия онлайн - на повечето места ми изписа, че предаването е спряно по желание на притежателя на правата. Днес обаче намерих техния Първи канал на едно място.

Засега "Булсатком" са единственият кабелен оператор, който спира излъчването на поддържаната от официалната власт в Москва телевизия. Изпълнителният директор на компанията Станислав Георгиев заяви, че това се прави в знак на подкрепа с украинския народ и за да се осъди руската агресия.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2022/02/25/4316671_bulsatkom_spr … ssia_today_niama/

# 1 094
Цитат
А тези момчета от Афганистан и Ирак, дето ги настаняват безплатно, хранят ги и им дават джобни с биометрични паспорти ли влизат.

Как и къде се иска убежище в България? Питам за бягащи от война.

По принцип, предполагам, по дефициния на границата. Българската държава не връща бягащи от война още повече и български граждани. Не знам дали си видяла поста ми с телефоните на посолството ни в Молдова. От там могат да им кажат какво да правят и как най лесно да стигнат до нас.

Телефони на нашето посолство в Молдова:

Връзки с посолството: тел.: 00 373 22 23 89 10, 00 373 22 23 79 83; Консулска служба – 00 373 22 22 36 72; Fax: 00 373 22 23 79 78; Консулска служба: 00 373 22 36 70; e-mail: Ambasada_Bulgara@mtc.md.
https://bg.wikipedia.org/wiki/Посолство_на_България_в_Кишинев

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 21:46 от Никола Тесла

Общи условия

Активация на акаунт