Войната в Украйна 1

• 1 799 210
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 320
Някой гледал ли е този филм? Представя другата страна в дългогодишния конфликт в Украйна - терорът срещу жителите на Донбас. Мисля да го изгледам, за да си изградя реална представа, защото някак усещам манипулация от страна на медиите, а до момента не съм се интересувала много от тази тема.
Не одобрявам войната. Казвам го да не решите, че съм на страната на Путин, че в момента всички са много чувствителни на тази тема. Blush

# 1 321
Сега ако някой ми обясни как точно ще оперира руският бизнес и гражданите ще благоденстват въпреки санкциите срещу Русия ще му бъда много благодарна. Разплащания в рубли, визи няма, пътуването става скъпо и опасно и направо невъзможно, финансовите пазари блокирани, няма "зап.части и чипове", суровини за лекарства, и въобще лекарства и още хиляди, хиляди нещ...

Санкциите НЕ засягат енергетиката.

# 1 322
Имало е насилие в Украйна, и аз сега разбирам и съм възмутена ако убийствата и зверствата са минавали безнаказано. Но това не оправдава идиотската война, която започна Путин.

# 1 323
  • София
Някой гледал ли е този филм? Представя другата страна в дългогодишния конфликт в Украйна - терорът срещу жителите на Донбас. Мисля да го изгледам, за да си изградя реална представа, защото някак усещам манипулация от страна на медиите, а до момента не съм се интересувала много от тази тема.
Не одобрявам войната. Казвам го да не решите, че съм на страната на Путин, че в момента всички са много чувствителни на тази тема. Blush

На мен ми казва, че е инапроприейт контент. Цензурата върви с пълна сила.

# 1 324
Имало е насилие в Донбас, но това ли е точния вариант за разрешаване на проблема? Да предизвикаш трета световна? Отделно, че въобще ми се струват пълни глупости обясненията на Путин, че искал мир да твори в Донбас, да спасява. А пък оправдаването на действията му с това, че видиш ли и САЩ били агресор, просто не знам как да го коментирам. Все едно - Пешо наби Гошо, значи аз сега като набия Киро няма проблем.
Отделно явно само аз виждам проблем в Европа да има Беларус 2, Беларус 3 и кой знае още колко подобни. Съвсем хипотетично, ако някой ден това се случи и на БГ, колкото и невероятно да е засега, искам ли да живея в Беларусоподобна страна? Ами не, естествено. България е малка, незначителна, не взима независими решения, но аз лично предпочитам да се кланям на запада, отколкото на Русия, най-просто казано.

# 1 325
  • Street of Dreams
Според мен е тъжно и голям провал на западния свят, че Русия се чувства от години толкова далеч от тях. Трябваше да се направят дипломатически опити да я обвържат повече с Европа. Според мен от думите на Путин в първата му реч преди няколко дена лъхаше обида, разочарование и недоверие.

Много интересна теза.

Аз също наблюдавам от години как Русия е изолирана и много преди да направи нещо, все беше обиждана, заклеймявана, антидемократична, антиевропейска, санкционирана. Не съм чувала една новина за Путин, която да не съдържа думата "санкции". Каква арогантност на западния свят. Каква глупост да си мислят, че ще го наобиколят с бази и с натиск ще го пречупят. Години нагнетяваха, сега стоят и гледат.

Преди някои да викнат - аз нищо не оправдавам. Но хладно погледнато - всичко, което не е част от Русия, ще бъде част от НАТО. Путин не дава Украйна на НАТО - това е. Това е против интереса на страната, която управлява. А НАТО защо съществува? Отбранителен съюз срещу...?

# 1 326
Имало е насилие в Украйна, и аз сега разбирам и съм възмутена ако убийствата и зверствата са минавали безнаказано. Но това не оправдава идиотската война, която започна Путин.

И след като сега разбираме, не трябвали да се запитаме 8 години къде бяха нашите медии? Не беше удобно да се говори за това? Цензура ли имаше или отявлени информационни манипулации?

И ако така е било 8 години що да им вярваме сега? Можем ли въобще да си създадем вярно представа за ситуацията от информационните източници?

# 1 327
Ма кой е той да не дава Украйна на НАТО??
Суверенна държава !

# 1 328
На мен ми казва, че е инапроприейт контент. Цензурата върви с пълна сила.
Мен ме предупреди, че филмът бил определен като обиден за някои потребители, но тръгва. Изгледах първите 15 минути.

# 1 329
Украйна бе плелъстена и изоставена, Путин защитава границите си.
Така или иначе ни се начуква нон стоп как хамериканците искат световен мир, а Путин е първобитен звяр тъй ко, тъй да бъде

# 1 330
Защо съществува НАТО.. А защо Русия има хиляди бойни единици, танкове, самолети, атомни глави и прочие.. в същия стил можем да попитаме от кого се пазят, не е ли така?

# 1 331
  • Шотландия
Понеже гледам как всички издигат версии за "големият стратег" Путя, какво крои и какъв му е грандиозният замисъл... Ето едно интересно видео - "Президентът Путин е опасен психопат". За тези, които казват, че бил луд и да се лекувал - това не е лудост, която се лекува,, това е личностно разстройство - т.е. такава личност, чиито качества са такива, каквито са и не могат да се лекуват или променят особено. Във видеото се говори за това, как  психопати като него живят в техен си свят, където най-важното нещо е тяхното его, не включват реалността на света в сметките си,  не са способни на емпатия (съчувствие, не че е точен превод - т.е. не му пука за убитите, защото мозъкът му е лишен от способност да се кахъри за тях), няма съвест или съжаление за своя лоша постъпка (по същата причина - мозъкът няма тази функция). Не знам този Д-р Артър Касиди доколко е специалист, той е психолог всъщност, но на много места и западните медии определят Путин като психопат и нарцисист. Ако е така - тежко и горко на всички, които са засегнати от неговите действия - в която и страна да са. Не се сещам как се намира път нататък с такъв човек. Ако става дума за връзка между двама души, съветът е да бъде елиминиран този човек от обкръжението на другия човек, потърпевшия - т.е. тотална раздяла и прекратяване на връзки с него. Ама като е начело на държава, избран или "избран", няма значение, това не може някакси да се приложи.....
https://www.youtube.com/watch?v=HUNCGMtz1t4&ab_channel=GBNews

Сещам се за една книга на Бил Еди, "Защо избираме нарцисисти и социопати и как можем да спрем", мисля, че и Путин го имаше накратичко описан, трябва да си я препрочета...

Президентът Путин е опасен психопат - разумните доводи няма да с …  to work with him Има и много други източници, това е само на първо четене.

# 1 332
НАТО съществува за взаимопомощ при военни действия. Нали сте наясно, че страни като България, която била на 37мо място по въоръжение, неможе да се отбрани ако не получи помощ от НАТО?

# 1 333
Сега ако някой ми обясни как точно ще оперира руският бизнес и гражданите ще благоденстват въпреки санкциите срещу Русия ще му бъда много благодарна. Разплащания в рубли, визи няма, пътуването става скъпо и опасно и направо невъзможно, финансовите пазари блокирани, няма "зап.части и чипове", суровини за лекарства, и въобще лекарства и още хиляди, хиляди нещ...

Санкциите НЕ засягат енергетиката.
Руският бизнес и авоари не са само в Русия. В Швейцария има руски авоари за близо 10,5 милиарда CHF, над 70 млрд. има в английски банки и техни клонове в чужбина. В черния списък за забрана за правене на бизнес са около 500 души. Какви санкции търпят точно?

# 1 334
Ще видим тепърва какви санкции. И списъкът със замразени авоари ще се разширява. Докато се държи пръста на копчето, Русия няма да има връзка с останалия цивилизован свят. Пък като гледам, "елитът" й доста обича да пътува в гнилия Запад.....и да ползва неговите блага. Не съм видяла да пият и ядат нефт и газ, пък само на икра и водка дълго не се стои....

Общи условия

Активация на акаунт