Войната в Украйна 1

• 1 799 255
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 845
Коя клауза, Poppea? И защо си мислиш че то става с искане, а не с решение на членките на НАТО ?
Много наивни изказвания...
Ами мисля, защото виждам как го направиха Полша и Прибалтика, и Румъния. И сега ще им го удовлетворят, това е процедурата. Не помня номера на члена от договора,.а не е и важно това. . Ние сме.единствените, които заради Янев не го направихме, щото нямало нужда. А Петков блее.  И аз като гражданин на България искам от това правителство да го направи. Нищо наивно няма, това е процедурата. И тя за останалите вече е в ход.
Не, ти не си наивна, ти просто изпълняваш   Олгинските нареждания. Да ме убеждаваш,  че.няма опасност е доста неумно от твоя страна при положение, че
 според Кремъл нямаше опасност никаква и за Украйна. До деня, преди да я нагязят с танковете. И Зеленски дори им вярваше въпреки че.го предупреждаваха от разузнаванията на различни страни. Затова и сега останалите бивши колонии задействахя този член. Без нас. И аз искам ние също да го задействане.

# 1 846
  • София
По руските канали върви, че руски и украински спец части пазят заедно АЕЦ Чернобил. Понякога страха от смъртта е хубаво нещо, връща здравия разум.

Видяхме вече как пазят заедно.

Скрит текст:
Фанфанито, при положение, че една по-слаба държава .бе.нападната с цялата мощ на една  по-силна държава, защото я смята за своя колония,, а тази по-силната и.нас ни брои за колония, временно и несправедливо отнета, мисля, че трябва ясно и силно да заявим своето несъгласие и да направим възможното да не ни стигне и нас. Както ВСИЧКИ бивши колонии на Кремъл го направиха. Сал у нас Копейкини се въдят. Ясно е, че.сме били 16та република.

Poppea, ти сериозно ли досега не разбра защо беше нападната Украйна?!?

Паралелът с България е повече от неуместен. Ние сами се предлагахме за 16 република, ама не ни "огря", та сега Путин баш с нас ще се занимава и напада и то при положение, че сме в НАТО. Путин няма да нападне натовска държава, избийте си го от главата. Ако ще напада някого след Украйна, Финландия и Швеция са по-възможен избор от България.
Отличво знам защо бе.нападната Украйна. Предпочитам да се застраховам с оръжие и НАТО, пък нека не ни нападнат. Подозирам, че.при такова положение и да искат, ще се 8амислят далеч повече, отколкото ако го нямаме това.
А иначе Кремълският намекна, че и България и Румъния в НАТО не го кефели. Знам ли кога ще му скимне да си направи кефа с нас.  "Покритото мляко котката не го лочи'
Искам да задействат клаузата на НАТО договора.

Руснаците пратиха специално военен кораб, за да завземе едно островче с 80-90 човека, защото било много важно за десант в Одеса. А е само на няколко километра от Румъния.

# 1 847
  • Варна
Позната бесарабска българка от районите, завладяни вчера от руснаците. Аз я жаля, а тя ми казва - "Сега се успокоих. Страшното ще стане ако дойдат пак украинците."
Шах с пешка..... Споделям го, за да се знае и за тази гледна точка над събитията.
На същото мнение са и българите в Одеса.

# 1 848
Коя клауза, Poppea? И защо си мислиш че то става с искане, а не с решение на членките на НАТО ?
Много наивни изказвания...

Доста ироничен завършек на коментара.

За точка 4 от Вашингтонския договор (НАТО) говори Poppea, която аз също искам да бъде активирана. И става точно така, както го е описала - първо, дадена държава се позовава на този член; след това НАТО се събира и решава какво да прави.

До момента Румъния, Полша, Литва, Латвия и Естония са активирали точка 4, което доведе до настоящето разполагане на още техника и военни на територията им.

# 1 849
Ето малко фенчетата на Путлер да видят какво представлява "великата руска професионална армия":
Young Russian soldier cries as the local residents of Sumy tell him that he is not welcome in their country
Russian soldier captured by Ukrainian civilians
Russian soldiers in Mykolaiv hiding in basement of building get dragged out by locals

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 21:41 от pehoko

# 1 850
  • London
Попеа, искаш да се превърнем в мишена ли?
Ние сме - още от времето, в което ни наричаха 16-та република. Все пак ще се възстановява СССР, и то подобреното издание. Плюс това ще си правим чудесна компания със Сърбия и Македония чисто териториално.
Интересно, че никой не поставя такива въпроси за Гърция. Може би има нещо общо с броя на военните бази там.

На Путин му е точно все едно какво казва някой от нашите политици или какви статуси се пишат в нета. Ако му трябваме, и ако може, ще ни вземе.

СССР не бива да се възстанови....толкова много жертви на на гърба им. Момичето от Аватара ми включително. Бог да ни пази от това.😐

# 1 851
Не сме никаква мишена...не знам защо чертаете такива невероятни сценарии.
Нито на изток, нито на запад, ще ползват ядрено оръжие. Може би някой ден, не цнам, но ще е за по-голяма разправия.

Икономически погледнато,  през България минава южен поток, така че руснаците нямат интерес да ни нападат.
И през Украйна минава газов тръбопровод. И за тях казваха, че нямат намерение да ги нападат Кремълските. Ама съвсем не, никога, само до онзи ден го повтаряща.   Но явно и очевидно  са лъжци. Както и подопечните им тролове тук.
То че минава-минава. Ама имаха полза украинците от това, а не като нас. При това бяха нещо отклонили помня по времето на Тимошенко или греша. Имаше там някаква драма и нещо за тези тръби се говореше, че било отклонявано и крадено най-безогледно.

Не знам през Украйна какво минава, но не е Северен поток. Нито южен, захранващ Европа.
Интерес да тече газ от Русия към Европа имат и двете страни. За това казах че интерес Путин да ни напада, няма. Заради тръбата , чрез която получава пари от Европа.

# 1 852
Фанфанито, при положение, че една по-слаба държава .бе.нападната с цялата мощ на една  по-силна държава, защото я смята за своя колония,, а тази по-силната и.нас ни брои за колония, временно и несправедливо отнета, мисля, че трябва ясно и силно да заявим своето несъгласие и да направим възможното да не ни стигне и нас. Както ВСИЧКИ бивши колонии на Кремъл го направиха. Сал у нас Копейкини се въдят. Ясно е, че.сме били 16та република.

Poppea, ти сериозно ли досега не разбра защо беше нападната Украйна?!?

Паралелът с България е повече от неуместен. Ние сами се предлагахме за 16 република, ама не ни "огря", та сега Путин баш с нас ще се занимава и напада и то при положение, че сме в НАТО. Путин няма да нападне натовска държава, избийте си го от главата. Ако ще напада някого след Украйна, Финландия и Швеция са по-възможен избор от България.
Е Путин какво е изгубил във Финландия и Швеция, че ще ги напада? И от какво ще ги освобождава? И няма ли на му приседне там? Виж, нас ще ни хапне за закуска ако му скимне, защото сме били непослушни и сме влезли в НАТО без негово разрешение и одобрение. Дано не става де.....

# 1 853
Много самолети нещо чувам през последния час над София, тъмно е и не мога да видя какви са, но през 5-10 Мин минават.

# 1 854
Ние като ви пишем, че там е мътна и кървава, вие ни обвинявате, че сме тролове.

На запад и в Киев обаче няма да е така.
Очевидно в тези райони е мътна и кървава историята с много неизвестни за нас. Това не прави обявената война по-малко налудничава и нелегитимна. Нека изхождаме от това неоспоримо твърдение преди всичко останало.

Мирът и просперитетът обикновено решават или притъпяват рано или късно всички подобни очевидни или тлеещи конфликти. Войната и насилието не ги решават. Сега вече няма път назад - око за око, зъб за зъб.

# 1 855
  • София
Роузи, представи си, че има и други мнения, различни от твоето. Вашите доводи какви са - обикновен психопат, комплексар, грандоман и т.н
Интересно е колко агресивни са защитниците на Украйна? Всеки инакомислещ и не влизащ в антируската риторика е трол, имбецил и все такива красиви думи. 😁

# 1 856
По границите на Украйна има 24 часово дежурство на натовски самолети, някои се зареждат във въздуха, това са Полша, Румъния, Прибалтика.

# 1 857
  • софия
Позната бесарабска българка от районите, завладяни вчера от руснаците. Аз я жаля, а тя ми казва - "Сега се успокоих. Страшното ще стане ако дойдат пак украинците."
Шах с пешка..... Споделям го, за да се знае и за тази гледна точка над събитията.
Има и такива хора. Нормално. И тук има хора, жалеещи за руския ботуш, ще им донесе земния разкош.

# 1 858
  • София
На същото мнение са и българите в Одеса.

Бих казала, че ако не подкрепите тези изказвания с факти, е чист фейк.
Защото аз имам много познати в Бесарабия и Одеса и твърдя обратното.

# 1 859
Дали пък украинците на са виновни?

Facebook премахва забраната на неонацисткия батальон Азов

Въпреки че остава в най-суровия черен списък на Facebook „Tier 1“ на групи заедно с „Ислямска държава“ и Ку-клукс-клан, според съобщенията платформата временно ще позволява възхвала на неонацисткия батальон „Азов“ „за ролята им в защитата на Украйна“. (Прихващането)

На батальона на Националната гвардия на Украйна все още няма да бъде разрешено да използва Facebook за набиране или изявления, което причинява объркване относно политиката на цензурата, според изследователя на модерацията Диа Каяли.

„Това е типичен Facebook“, каза тя. „Мисля, че това е пряк отговор на външната политика на САЩ. Винаги е бил начинът, по който ... списъкът работи", цитирайки като пример разрешението им на потребителите да публикуват "Смърт за Хаменей" миналото лято.

Общи условия

Активация на акаунт