Войната в Украйна 1

• 1 798 919
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 905
След като Путин е виновника за войната в Украйна, защо Европа остана сляпа за вмешателствата на Америка в Иран, Ирак, Сирия? Защо, когато Америка финансира войни, Европа мълчи и няма санкции?

Има правила и е съвсем нормално, когато години наред се проявява неуважение към такава сила, каквато е Русия, да има последици!

Като палета държавите от ЕС лаеха по Путин в продължение на години, сега просто показва какво може да се случи с всеки, който не съобразява с Русия.

Цяла Европа го играем подлоги на Америка и оставаме слепи за зверствата в Сирия, просто защото са по-далеч от нас ...

# 1 906
Ами само се излага ако питаш мен.

# 1 907
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Войната в Сирия започва от Русия

# 1 908
  • София
Питате за резултатите от руските "агресии"? Те са както следва: половината Европа и част от Азия получиха своята държавност от ръцете на тази конкретна държава.

Нека си припомним кой е:
Скрит текст:
- Финландия през 1802 и 1918 г. (до 1802 г. никога не е имала собствена държава).

- Латвия през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала своя държава).

- Естония през 1918 г. (до 1918 г. никога не е имала своя държава).

- Литва възстанови държавността през 1918 г. също благодарение на Русия.
Скрит текст:
- Полша възстановява държавата с помощта на Русия два пъти, през 1918 и 1944 г. Разделянето на Полша между СССР и Германия е само кратък период!

- Румъния се ражда в резултат на руско-турските войни и става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.

- Молдова като държава се ражда вътре в СССР.

- България е освободена от потисничеството на Османската империя и възстановява независимостта си в резултат на победата на руските оръжия в Руско-турската война от 1877-1878 г., която има това за цел. В знак на благодарност държавата България участва в две световни войни като част от антируските коалиции. Сега България е член на НАТО, а на нейна територия са разположени американски бази. След 1945 г. на територията му няма нито един руски войник ...

-Сърбия като суверенна държава също се роди в резултат на тази война.

- Азербайджан като държава се оформя за първи път едва като част от СССР.

- Армения беше физически запазена и възродена като държава само като част от СССР.

- Грузия беше физически запазена и възродена като държава благодарение на Руската империя

- Туркменистан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Киргизстан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Казахстан никога не е имал държавност и я е формирал само като част от СССР.

- Монголия никога не е имала държавност и я е формирала само с помощта на СССР.

- Беларус и Украйна също получават държавност за първи път в резултат на Великата октомврийска революция като част от републиките на СССР. И едва през 1991 г. (също от Русия) получиха пълната си независимост.

На 10 октомври 1939 г., след завладяването и подялбата на Полша между Германия и СССР като следствие на Договора Рибентроп-Молотов, на територията на Литва навлизат съветски войски по силата на Договора за присъединяването на Вилнюс и околността му, осъществено с помощта на СССР. На 15 юни 1940 Литва влиза в състава на СССР като Литовска съветска социалистическа република, след като ден по-рано Москва поставя ултиматум да се позволи увеличаване на съветския контингент и правителството да подаде оставка. Към страната са присъединени територии от Полша, включително историческата столица Вилнюс. - уикипедия.

Другото няма и да го коментирам.
Ами, попрочетете повече, пообразовайте се.

If you pay peanuts, you receive monkeys.

# 1 909
Тази Мирелка няма ли кой да я спре да пейства глупости през една минута... Аман от спам.
Защо? На мен ми са полезни постовете и. Освен това споделям мнението и.
Не прочетох да обиди някой тук, но обратното доволно бях почерпена, както и тя.
При това аз не съм ни насам, ни натам.
Но и да ме лъжат не обичам. То се случва де, ама за кратко.
И Попеа, хич, ама хич не съм наивен човек, не мога да си го позволя.
Иначе почнах вече да се вълнувам наистина, мразя несправедливост.
16 република никога не сме били и изобщо...какво ли не извадихте. Мина времето на обидите и за всеки инакомислещ ..веднага е комунист. Мен партийни членове изорали земята да се пробутат и станат такива са ме обиждали, та...знам им номерата.
Нешка е права. Първо се мисли за собствения народ и последици, после даваш рамо с каквото можеш на пострадалите, но не се месиш в чужда къща. Клюкариш и коментираш, ама страна не взимаш, докато не разбереш нещата. То у нас всеки ни чул и видял , дори престъпление да има ще снимаме и прескочим , ама видиш ли ...вива демокрацията. Ама кат ви врътнат кранчето, тока, бизнеса спре, парите и всичко, вече ...дано не стане де.
Ми ето ..калашници има, демократите да отиват. Аз понеже съм трол ще си седя и наблюдавам. Само дето в такива моменти се вижда кой е на думи, кой на дела. Направо се плаша колко сме лековерни българите. Нито знаем какво е било, ставало , дори за бесарабските българи не знаеха тук повечето, за убитите и т.н. ама видиш ли веднага се взе позиция. А уж аз съм емоционална и припряна и пак се замислих и зачовърках. Е как няма да ни преметнат, кой не иска, той не го е направил.

Ти да видиш, верно ли ? Малиииииииии((((

# 1 910
Нападение на страна членка на Алианса се счита за нападение на целият Алианс,задейства се клауза 5 и се преценява какво и колко да се прати според мащаба на конфликта.
OTАN си има сайт и всеки може да прочете .
Това са два различни члена. 4ти е за страни, които се чувстват застрашени и води до консултации. 5ти е при нападение над страна член. В момента има реакции по чл 4, само че.аз чета противоречива.информация дали.БГ е поискала или.не, за останалите всички са единодушни.

Дойде поредният трол да пита защо бием негрите. Ей, като орките са, прииждат на талази.

Слава, това, че някой някога е бил негри не дава право на Кремълския да си завоюва, каквото си иска и когато си иска.

# 1 911
Русия ще отвърне със санкции срещу Запада

МОСКВА (AP) – Москва може да отговори на западните санкции, като се откаже от последната сделка за ядрени оръжия със САЩ, прекъсне дипломатическите връзки със западните държави и замрази техните активи, предупреди висш руски служител в събота, докато връзките на Русия със Запада се сринаха до нови ниски нива заради инвазията си в Украйна.

Дмитрий Медведев, заместник-ръководител на Съвета за сигурност на Русия, председателстван от президента Владимир Путин, също предупреди, че Москва може да възстанови смъртното наказание, след като Русия беше отстранена от най-високата група за правата на Европа – смразяващо изявление, което шокира активисти за правата на човека в страна, която не е имал смъртно наказание в продължение на четвърт век.

Санкциите наложиха нови строги ограничения върху руските финансови операции, наложиха драконовска забрана за износ на технологии за Русия и замразиха активите на Путин и външния му министър, суров отговор, който замъгли по-ранните западни ограничения. Вашингтон и съюзниците му казват, че са възможни дори по-строги санкции, включително изхвърляне на Русия от SWIFT, доминиращата система за глобални финансови транзакции.

В саркастични коментари, публикувани в руска социална платформа, Медведев отхвърли санкциите като демонстрация на западна „политическа импотентност“, която само ще консолидира руското ръководство и ще разпалва антизападни чувства.

„Ние сме прогонени отвсякъде, наказани и заплашени, но не се чувстваме уплашени“, каза той, подигравайки се със санкциите, наложени от САЩ и техните съюзници като опит да оправдаят миналите си „срамни решения, като страхливо отстъпление от Афганистан."

Медведев отбеляза, че санкциите предлагат на Кремъл претекст да преразгледа изцяло връзките си със Запада, което предполага, че Русия може да се откаже от новия договор за контрол на ядрените оръжия START, който ограничава ядрените арсенали на САЩ и Русия.

Договорът, който Медведев подписа през 2010 г. с тогавашния президент на САЩ Барак Обама, ограничава всяка страна до не повече от 1550 разположени ядрени бойни глави и 700 разгърнати ракети и бомбардировачи и предвижда широки инспекции на място за проверка на съответствието. Пактът, последното останало споразумение между САЩ и Русия за контрол на ядрените оръжия, трябваше да изтече през февруари 2021 г., но Москва и Вашингтон го удължиха с още пет години.

Ако Русия се откаже от споразумението сега, тя ще премахне всички проверки на ядрените сили на САЩ и Русия и ще създаде нови заплахи за глобалната сигурност.

Медведев също така повдигна перспективата за прекъсване на дипломатическите отношения със западните страни, като обвини, че „нямаме особена нужда от поддържане на дипломатически отношения със западните държави“ и добави, че „може да се гледаме с бинокли и мерници“.

Позовавайки се на западните заплахи за замразяване на активите на руски компании и физически лица, Медведев предупреди, че Москва няма да се поколебае да направи същото.

„Ще трябва да отговорим реципрочно, като замразим активите на чужденци и чуждестранни компании в Русия... и вероятно чрез национализиране на активите на тези, които идват от неприятелски юрисдикции“, каза той. "Най-интересните неща започват едва сега."

Коментирайки хода на Съвета на Европа в петък да спре представителството на Русия във водещата европейска организация за правата на човека, Медведев презрително го определи като един от „безполезните старчески домове“, към които Русия по погрешка се присъедини.

Той добави, че предлага „добра възможност“ за възстановяване на смъртното наказание за тежки престъпления, като отбеляза, че Съединените щати и Китай никога не са спирали да го използват.

https://apnews.com/article/russia-ukraine-vladimir-putin-busines … 662ee59d768b615bd

# 1 912
Фанфани, ако исках да чета коментарите на някакви неизвестни от Фейсбук, щях да вися във Фейсбук. За чий идва да ги пейства тук?

# 1 913
В случая съм съгласна с фолк певицата Андреа.

# 1 914
Е неадекватни популярни личности, които се изказват във връзка с войната в Украйна има и от двете страни. Нешка Робева не съм я чула, ама Паси и Плевнелиев са по-голям срам, особено първия, той втория толкова си може.
Защо ? Аз Паси го слушах, брилянтен беше. Той ни вкара в НАТО. Респект !

# 1 915
Това е стара новина, а и е напълно очаквана. Ми да почва товарищ Медведев. Цена ще има, но да оставиш  агресор във война необезпокоявано да си анексира има по-голяма цена. Най-голямата, защото утре може да си ти следващият. Както вече много пъти е било.
А който е бил толкова луд да инвестира в Русия, сега ще си носи последиците.

Не е само Андреа, и Мадона направи клип, в който показва среден пръст на Кремълския и го оприличава на Хитлер.

# 1 916
И за капак, как е възможно министър-председател на държава, която има 2 танка и единия е на Динко, да нарича Русия "бензиностанция с ракети"...

# 1 917
В Туитър пише от няколко източника, че при акция в Хостомел е убит някакъв важен чеченски лидер и дясна ръка на Кадиров - Магомед Тушаев. Той е един от двамата водачи на чеченските части в Украйна. И те са смъртни, дори и да си казват молитвата преди бой.

Тук пък видео с един военнопленник - подполковник от наземните войски, изпратени за завладяването на Киев. Извинява се човекът. Твърди, че до последно не знаели къде ги пращат и за какво.
https://theins.ru/news/248919

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 22:31 от Анонимен

# 1 918
Толкова фалшива нация не бях виждала.

# 1 919
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
.

Ти да видиш, верно ли ? Малиииииииии((((

Точно така.
Тя се включва по искане на Асад, за да подкрепи тоталитарния му режим

който хората искат да махнат, за да реформират страната си