Войната в Украйна 1

• 1 799 351
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 310
  • София
Пост на китайското посолство в Москва:

# 2 311
  • софия
Започва и пренасочване на доставките по море.

Опорката със списъка вече я четохме.

# 2 312
  • София
Да го напиша кратко.
Никой (поне в темата) не одобрява войната.
Не одобрявате войната ? Ай, стига бе !
И нападнахте Украйна щото ?
Щот не иска да си играе с вас ?

Усещам как започвате лекичко да минавате в отбрана. Давате задна, вождът ви заговори за преговори ?  Нали щяхте да завладеете Украйна за 3 часа ? Ле-ле Кличко как ще мердани малкия, ако го докопа.

Сривът на рублата ще се усети и тук Laughing

# 2 313
Какъв е проблемът с водата на Крим, че няколко пъти го срещнах из темата като голямо провинение, заслужаващо  руска инвазия?

# 2 314

Какъв банален начин за оправдаване от "мирен" Китай, защото нали точно този Китай е най-мирната и най-свободната държава, начело с Рашка и Северна Корея...

# 2 315
Какво ни интересува в тази ситуация какво искат руснаците?
Аз не мисля, че сте платени. Личи си, че отвътре ви идва.

# 2 316
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ердоган е всякакъв, но е 100 пъти по- голям пич от Путин

# 2 317
Мирелче, управляващата шайка както я наричаш е в суверенна държава и не танковете са начина да се спрат безчинствата там ако ги има. Има си норми на международното право, които да се спазват. А за рисковете за България по отношение на Турция хайде по-полека и в друга тема, тази е за Украйна. Видяхме какво стана като се нахлу в Крим, сега виждаме че претенциите се разширяват. Докога ще търпи светът да бъде насилствено "умиротворяван". Днес идиотите от Первый канал обявиха, че се обсъждала "гуманитарная" помощ за Украйна. Повръща ми се.

# 2 318
  • софия
МОЧАта няма да се взривява, а ще бъде преместен там, където му е мястото - в Музея на социалистическото изкуство.

# 2 319
Мирелче, управляващата шайка както я наричаш е в суверенна държава и не танковете са начина да се спрат безчинствата там ако ги има. Има си норми на международното право, които да се спазват. А за рисковете за България по отношение на Турция хайде по-полека и в друга тема, тази е за Украйна. Видяхме какво стана като се нахлу в Крим, сега виждаме че претенциите се разширяват. Докога ще търпи светът да бъде насилствено "умиротворяван". Днес идиотите от Первый канал обявиха, че се обсъждала "гуманитарная" помощ за Украйна. Повръща ми се.

Светът не е умиротворяван. Само Украйна. Правете разлика. Това е местен конфликт/война. Не световта война.
Ако светът иска нещо друго, да го е направил до сега с военна сила. Очевидно не иска нищо такова .
А призивът ти за военни действия е също толкова осъдителен, както нахлуването със сила в Украйна.

# 2 320
  • София

Този пост показва същият непрофесионализъм в дипломатическо отношение, както и постът на Американското посолство в Украйна, когато сравняваха по години Киев и Москва. Едните с църкви, другите - гора.

Тъпа пропаганда. Защо тези постове не ги публикуват китайското посолство в Украйна и американското в Москва?

# 2 321
Управляващата шайка е избрана и си има мандат, за разлика от несменяемия Путин, който дори закон си прие докога ще управлява.

# 2 322
Хванах част от реч на Олаф Шолц - ще инвестират 100 милиарда евро във военната си промишленост и 2% от БВП в идните години, ще работят още за енергия от въобзновяеми източници, за да намалят енергийната зависимост, ще пратят модерно въоръжение в Украйна.
Предполагам беше пред парламента им. Хората го аплодираха многократно, а накрая - и на крака.
(Ако не бъркам и е бил парламентът им, като го сравня с нашия по време на гласуването на една декларация ...)

# 2 323
Скрит текст:
Аз съм пацифист. Интересуват ме националните ни интереси.
И ще ти повторя, че българската армия е демотивирана да участва в тази война. Зная го от висши военни, не от fb публикации.
И аз съм пацифист. И украинците са такива. Ама като ти влезе агресор с танковете ти какво, ще му занесуш хляб и сол, защото си пацифист ли? Жалко, че.все към българската история се обръщаш, не се наясно с нея, иначе щеше да осъзнаеш, че украинците сега са в позиция подобна ня нашата в Сръбско-българскята война. За което имат моята подкрепа и адмирации.

Ти как би приела, ако румънски войски бяха пратени да ни подкрепят в Сръбско-българскатя война (не че са били)  - според теб, защо да го правят, не са те нападнати.

е как какво?
викаш на помощ стожера на световния мир да накаже агресора с демократичните си бомби, справка - Кувейт '90-та
ама тези дни отпуск ли бил, болничен ли? не става ясно...

Няма интереси на националната сигурност
Първо, Украйна не е в съседство на Америка. Не се намира на границата на САЩ. Нито е домакин на американска военна база. Тя няма стратегически петролни запаси и не е основен търговски партньор.

Байдън не иска да разпалва "световна война", като рискува пряк сблъсък между американски и руски войски в Украйна и той беше открит за това.

„Не е като да имаме работа с терористична организация“, каза президентът пред NBC по-рано този месец. "Имаме работа с една от най-големите армии в света. Това е много трудна ситуация и нещата могат бързо да се побъркат."

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60499385

# 2 324
Не знам дали сте коментирали и другите държави. Oсвен САЩ, Германия и Нидерландия в Украйна участват и Чехия, Белгия, Италия, Естония - това от вчера. Днес ще видим кой ще обяви.

ПП Между другото руските туристи от години предпочитат Турция, но явно не следите развитията и мислите, че сега изведнъж нещо ще се случи. Големият отлив вече беше.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 13:03 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт