Войната в Украйна 1

• 1 798 644
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 625
Сетиха се те, макар и късно ....

определенное число российских банков будут отключены от системы SWIFT

Я ми го преведете това?

демек ще ви затворя в квартала ДСКто и Райфайзена, ама другите нека си работят, все пак нали трябва да върви алъш-вериша???

ебаси и мерките ....

Казаха си го, санкциите не засягат енергийните ресурси, а газа някак трябва да се плаща.

# 2 626
Според нашите новини Унгария е потвърдила, че е на страната на НАТО, но за оръжие не намирам обещание. Тоест как да се откаже, ако не е казала "да".

Логистиката идва от Великобритания, Америка дава пари, Германия, Чехия и Нидерландия - боеприпаси и пари, Белгия - бензин и боеприпаси, НАТО 1.200 войника, които чакат в Словакия (тук вече има и унгарци и допълнително 300 словаци), Италия - боеприпаси, Румъния - лекари и боеприпаси, Гърция - боеприпаси, Дания - униформи и жилетки, Австрия - пари и лекраства...

ПП Естония също участва с боеприпаси, сега проверих за по-сигурно.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 19:47 от Анонимен

# 2 627
И чехите много даряват. Ще се учудите, но има цяла група с апартаменти свободни за безвъзмездно настаняване, като собствениците поемат дори разходите за ток и вода.

# 2 628
  • софия
С голямо уважение съм към поляците. Организирали са се от първия момент. Седят хора с табели да транспортират хората навътре в страната, организирали са подслон, помагат за работа, документи.

В БЧК днес са получени също много дрехи, лекарства, одеяла, препарати. От утре може да се дарява финансова помощ за Украинския червен кръст през посолството.

# 2 629
Порнхъб са частна фирма и мерките им са израз на солидарност и проява на отношение.

В Чехия много сайтове се включиха с мерки срещу посетителите с руски айпита и устройства с руска клавиатура - банери, блокажи, който собственик каквото си е преценил. В Прага имаше и голям протест днес, 80 хиляди души.

Опашките пред банкомат в Русия в пет сутринта:

https://twitter.com/taxfreelt/status/1497811412265099265?

# 2 630
  • Sofia
С голямо уважение съм към поляците. Организирали са се от първия момент. Седят хора с табели да транспортират хората навътре в страната, организирали са подслон, помагат за работа, документи.
Поляците са такива и ще са най-адекватни. Тези,които отидат там ще са най-добре.

# 2 631
  • София
Браво на мъжете от България, вдигнали се на момента и отишли да помагат на граничните пунктове.

Човеците, човеците сме важни. И за сватба и за погребение хора трябват!

# 2 632
ЕС налага забрана на новинарските брандове Спутник и Русия днес.

# 2 633
Да, де, Путин на това разчита - че никой няма да се намеси, защото ще стане трета световна. И Украйна е цената, която ще бъде платена, за да не се стигне дотам. Защото нека не се лъжем, при такъв риск никой няма желание да се намесва. И е по-разумно, дано не му дойдат на никого такива идеи.

Можеше да се избегне, затова пак си повтарям мнението, че случващото се е резултат от провалените или липсващи дипломатически усилия от страна на западния свят да се успокои положението в продължение на много години.

# 2 634
  • Beyond the Frontiers

В БЧК днес са получени също много дрехи, лекарства, одеяла, препарати. От утре може да се дарява финансова помощ за Украинския червен кръст през посолството.
Аз следя няколко групи във фейсбук, тук също се прави страхотна организация. Хотели приемат безплатно семейства, дават апартаменти, къщи...

# 2 635
И българите много помагат, дават безплатно жилища за украинските бежанци. Но най-трудно е минаването на границата, имало струпване и колони от автомобили на ГКПП между Украйна/Молдова, Украйна/Румъния.
От там още 12 до 16 часа се пътува до България, например до ГКПП Дуранкулак.
Главно жени с деца са, с лични документи и карта с пари, на животът им есъбран в багаж само от 1 куфар. Ето я групата за помощ:
https://www.facebook.com/groups/338927668246444/?ref=share

# 2 636
  • София
Леле. И при мюсюлманите имаше майки, баби, деца. Аз тук виждам доста млади и здрави мъже, вие само майки с деца ли виждате?

# 2 637
  • софия
Цветните били студенти в украински университети. Леко ми е странно. Не говореха нито украински, нито английски. Не знам на какъв език учат.

# 2 638
ЕС налага забрана на новинарските брандове Спутник и Русия днес.
На мен няколко руски сайта за плетиво!  и ноти! не ми се отварят вече. Не знам на кого пречат...

# 2 639
По Нова в момента един пилот наш , преподавател и т.н. говори.
Питаха за ядрената готовност има ли опасност и той почна да говори , че не се знаело, но до 15ч днес руска делегация е чакала да дойдат представители на украинците и да говорят, но не са дошли...и го прекъснаха уж за друго. Дават военните сили на двете страни бройката и т.н. , смята се, че са разчели по-евтино да им излезе и още говори...интересно е. Но не са се явили украинците и затова са привели в бойна готовност уж ядрените оръжия. Счита, че това е начин да ги накара да дойдат на преговори.
ПП. Този ми харесва. Предлага нашите да помислят за преговори на двете страни. Имали сме над 1мил. българи , етническо малцинство в Украйна. Толкова много... Ама да сме ги евакуирали..то това..няма как да стане каза, полк...не му запомних името. Много хубаво говори.
Гледах го, и на мен ми хареса. Но не говори пиперливо и не го оставиха да каже много, че не е сензационно. Та и той каза, че това все още не е война, а военна операция и ще изглежда по коренно различен начин ако е война. Военни стратегии...

Общи условия

Активация на акаунт