Войната в Украйна 1

• 1 798 919
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 2 640
В Украйна имало в момента  близо 1 мил. с етническо самосъзнание българи казаха. Мислех, че са по-малко, но..За тях какво ще се направи от наша страна или пак ги забравихме.
Мъск преместил някакви сателити така, че Русия да не може да заглушава или спира интернета и сигнала над Украйна вече. Ако искат да го направят трябвало кибератака някаква да опитат. Не , че го разбрах какво е точно това, но..задействал се е и той.
Путин загуби много време, за мен поне войната приключи. Да видим какво ще последва. Всичко беше много странно и не в стила на руснаците за мен. Лошото е, че се появили облечени във военни дрехи мародери, които разбивали и обирали изоставените жилища, а ми се чу и че стреляли по хората. Хората били объркани и било опасно по улиците.
Също и сме получили от украинците молба за военна помощ и хуманитарна. За втората можем и правим нещо, ама военна..то ние два пищова имаме реквизит май в музеите.

# 2 641
Според нашите новини Унгария е потвърдила, че е на страната на НАТО, но за оръжие не намирам обещание. Тоест как да се откаже, ако не е казала "да".

Логистиката идва от Великобритания, Америка дава пари, Германия, Чехия и Нидерландия - боеприпаси и пари, Белгия - бензин и боеприпаси, НАТО 1.200 войника, които чакат в Словакия (тук вече има и унгарци и допълнително 300 словаци), Италия - боеприпаси, Румъния - лекари и боеприпаси, Гърция - боеприпаси, Дания - униформи и жилетки, Австрия - пари и лекраства...

ПП Естония също участва с боеприпаси, сега проверих за по-сигурно.

Естония и Нидерландия пращат германско оръжие. Според досегашните правила, Германия не разрешаваше пренасочване на немско оръжие към трети страни, които са критични точки. Естонците са искали разрешение още през декември. Вчера Германия си промени правилата и даде съответните разрешения и самата тя също изпрати оръжие към Украйна. За Естония става дума за девет гаубици от резерва на ГДР.
Това са оръжия модел Д-30, разработени в Съветския съюз в средата на 50-те години.  Тежат повече от три тона и имат оръжейна цев дълга почти пет метра. Могат да се използват за обстрел на войски или танкове на разстояние до около 15 километра.

# 2 642
  • Там,където се събуждам щастлива.
Леле. И при мюсюлманите имаше майки, баби, деца. Аз тук виждам доста млади и здрави мъже, вие само майки с деца ли виждате?

Ти сред колко бежанци от Афганистан, Сирия живееш? Аз живея сред много. И в класовете си имам. И украинци имам от икономически причини тук. И виждам огромна разлика. Живея в страна, която прави всичко за бежанците. Няма жилища достатъчно за самите нидерландци, но за бежанците има. И сега ще има. Няма лошо. Разликата е, ако тези хора са дългосрочно в страната, докъде стигат усилията им за интегриране. И идеята “аз да се адаптирам или страната да се адаптира към мен”

# 2 643
Цветните били студенти в украински университети. Леко ми е странно. Не говореха нито украински, нито английски. Не знам на какъв език учат.

И аз се изненадах, но после се разтърсих. В Украйна имало между 10 и 20 хиляди индийски студенти (основно в Киев) и не знам колко хиляди китайски студенти в Лвив. Имаше и репортаж с афганистански бежанци (семейство), които миналия август ги приели в Украйна и сега пак трябва да бягат - от Украйна в Полша.

# 2 644
Корнелия Нинова каза категорично, че МС не е взел решение да се пращат оръжия в Украйна.
Едновременно с това Асен Василев каза, че течали обсъждания и една част от молбите щели да бъдат изпълнени.
Кирчо пък каза, че сме щели да предоставим логистична помощ (каквото и да значи това).

Мен лично ме е срам.
Не че някой е преритал за нашите стотина снаряда.
Но за пореден път ще се види как работи у нас петата колона - и то в правителството.
После да не се чудим защо леко-леко ни заобикалят.
Значи за ислямските терористи можеше. А за украинците, дето се бият с Тавариш Путин - не може. Не и когато Тавариш Путин те е назначил на служба.

# 2 645
  • Paris, France
Да, де, Путин на това разчита - че никой няма да се намеси, защото ще стане трета световна. И Украйна е цената, която ще бъде платена, за да не се стигне дотам. Защото нека не се лъжем, при такъв риск никой няма желание да се намесва. И е по-разумно, дано не му дойдат на никого такива идеи.

Можеше да се избегне, затова пак си повтарям мнението, че случващото се е резултат от провалените или липсващи дипломатически усилия от страна на западния свят да се успокои положението в продължение на много години.

Не можеше да се избегне. Путин каза още 2008г (пуснах линк от медия, от 2008г предишен пост), че ако Украйна тръгне да влиза в НАТО, той си прибира Крим и източната част. Отцепи ги още преди Украйна да влезе в НАТО. Още тогава каза, че не желае НАТО в Украйна и ще я анексира, защото според него си е руска. Сега продължи, по план, с военните действия за да я анексира цялата или да сложи марионетка, като Лукашенко в Белорусия.

# 2 646
Порнхъб са частна фирма и мерките им са израз на солидарност и проява на отношение.

В Чехия много сайтове се включиха с мерки срещу посетителите с руски айпита и устройства с руска клавиатура - банери, блокажи, който собственик каквото си е преценил. В Прага имаше и голям протест днес, 80 хиляди души.

Опашките пред банкомат в Русия в пет сутринта:

https://twitter.com/taxfreelt/status/1497811412265099265?

И на руснаците не им е лесно, само на Путин му е най-добре.

# 2 647
  • Paris, France
Цветните били студенти в украински университети. Леко ми е странно. Не говореха нито украински, нито английски. Не знам на какъв език учат.

Десетки хиляди студенти от Африка, Индия, Азия, Южна Америка се обучават в Украйна на английски или руски език. Има и курсове на френски, немски. В България също има такива. В Медицинския университет в София цели потоци индийци, араби и гърци учат на английски език и не знаят бъкел български. Украйна има татарско население с азиатски вид. Там живеят и  цветнокожи, които са продукт от студентски любови между местни и дошли да учат.

# 2 648
CNN: Бритиш Петролиум оттегля своя дял от 20% в руската Роснефт.

# 2 649
  • Там,където се събуждам щастлива.
И много руснаци ще са жертва. ОБАЧЕ, дали сега ще им се отворят очите? Путин за тях е светец (дори икони с образа му рисуват). Те са закърмени с идеята за повече от другите. За тях той е герой, който прави държавата голяма и велика.
Несъгласните  с политиката му гният по затвори или на гробищата. Но те са малцинство и това се вижда колко бавно, мудно и трагично върви опозицията там.

# 2 650
  • София
Живея в страна, която прави всичко за бежанците. Няма жилища достатъчно за самите нидерландци, но за бежанците има. И сега ще има. Няма лошо. Разликата е, ако тези хора са дългосрочно в страната, докъде стигат усилията им за интегриране. И идеята “аз да се адаптирам или страната да се адаптира към мен”
Ми то и България е така. Свирнали наемите на 1000лв за боксониера, но...айде да спра. Нелепо е, коментирам само парадокса, не друго.
Видях едно бомбоубежище и бебенцата ги обдишват ръчно. Скъса ми се сърцето.

Относно същността на бежанците, че и натам се тръгва - украинците са си с руска кръв. Каквито са руснаците, такива са и украинците. Това не означава, че трябва да бъдат обстрелвани и убивани невинните.

# 2 651
Най-много ще го отнесат руснаците.
Санкции срещу тях, всички ги гледат като нападатели.
Изключиха спортистите им от всякъде, т.е. заминаха хиляди спортни мечти и кариери. Същото се случва и с Болшой театър и всички хора на изкуството.  Живееш, трудиш се и накрая те обявяват за персона нон грата. Не можеш да летиш, спират им частично разплащанията и определено ги е страх да изразят мнение по улиците на Русия.

# 2 652
В момента има як обстрел на Одеса.
Николай Дойнов предава за Нова тв и няма такова нещо! Чуват се сирени, но обстрел няма
Каза, че има взривове.
Сирените просто си звучат ли?
Сирените са за предупреждение, но нямаше обстрел, както с еопита да внушиш. В рамките на емисията спряха и водещият каза, че всичко е спокойно!
Няма да ви се получи да внасяте паника с фалшиви новини, намерете си по -приятно занимание!
П.С.
Въздушното пространство се затваря и частните самолети на олигарсите!

# 2 653
Не съм сигурна с тези четири милиона бежанци, които казват, че тръгват скоро. Те да не мислиш, че всички ще работят по специалността си. Кой знае как ще си изграждат нещата от нулата.

# 2 654
  • софия
Санкции срещу тях, всички ги гледат като нападатели.
Изключиха спортистите им от всякъде, т.е. заминаха хиляди спортни мечти и кариери. Същото се случва и с Болшой театър и всички хора на изкуството.  Живееш, трудиш се и накрая те обявяват за персона нон грата. Не можеш да летиш, спират им частично разплащанията и определено ги е страх да изразят мнение по улиците на Русия.
И, колкото и да е несправедливо и алогично, "обичта" към тях се затвърждава. Да, знам, че руснак=/=путиiн и клика, но печатът е голям.

https://www.btv.bg/shows/120-minuti/videos/cigularkata-alyona-ch … da-si-rusnak.html

Общи условия

Активация на акаунт