Войната в Украйна 1

• 1 798 633
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Paris, France
Ето..Гърция е знаела за конфликта, дори е имала повече от седмица да си изнесе хората и етническите гърци при желание от Украйна. Ние тук нещо да чухме, разбрахме или някой нещо да предприе???
https://bnr.bg/post/101601377/garcia-razraboti-plan-za-evakuacia … ite-si-ot-ukraina

Същото го е направила и България, споко! 🤩. Българските консулства са отворени, работят и съдействат на хората. Има специален сайт и денонощни телефони за връзка.

Франция и Великобритания също предупредиха гражданите си да напускат.

# 2 701
  • София
Виждам, че в тази тема се изказват мнения само еднопосочно ,и само срещу Путин. Има ли тема ,в която участниците мислят различно ?
Моля да споделите позитивното от неговите действия.

# 2 702
  • София
Как решихте, че Гърция е знаела за конфликта?
Т.нар. обучения на руската армия в пограничните с Украйна региони е от поне месец. 10 дни преди русия да влезе в украйна, САЩ и медиите им не спряха да пишат, че ето тази нощ май се готви удар.

Не е нужно някой да е знаел предварително, то се предполагаше и очакваше. Гърците не спят.

# 2 703
Ама съобщено е, фани, съобщено е. Това, че някой не е чел или се прави на умряла мечка, не означава, че не е.
Къде е съобщено, като дават българи цял ден как се изнасят от Украйна, дори тук в темата хора с близки също писаха и се чудят как да ги изведат. Или защото има над 1 мил. хора с българско самосъзнание официално там и затова видиш ли..не си струва. Не слагам временните и там за малко отишли. При това гърците имат 240х там етнически гърци и са правили план за евакуация, предупредили са, дали са възможност да преценят, говорили са официално с украинците за своите хора...ние какво. Къде е съобщено, като още не се е знаело ще има или няма атака, но се е очаквала .
Хайде по-сериозно малко.

# 2 704
Нека някой ме светне, ако Путин натисне копчето...към кой ще стреля. Гледах го днес, недоволен от мерки, обидили го... И хоп специални режими за ядрените бомби. Той и на войната казва специална операция...

Има меме с Гагарин, това дето пита ръцете си миете, сега е  с текст  какво правите, потомци, отговор - бием се с Украйна.
 И той - срещу кого?

# 2 705

Сега е по-различно, като че ли болшинството е гузно, че войната е с Украйна.
Да видим до къде ще ги обработи пропагандата.

Абсолютно не одобрявам наказателната акция срещу артисти и спортисти.

Ако продължават всички да ги притискат, ще се сплотят и пак ще застанат зад Путин. Днес се появиха постове, че в други държави вече ги обиждали, че са руснаци и не искали да ги пускат на разни места и това плюс всичко останало няма да ги обърне срещу властта, а ще стане обратното.

# 2 706
  • London
Да видим, ама за Китай съм 50 на 50.
От една страна на тях търговския рахътлък им е много важен и меката сила, от друга им е жизнено важно Путин като гръб да е на власт, защото много добре знаят, че са следващите и сега гърба им го пази той.

Това, което мен ме притеснява много е, че в такива ситуации - на външен натиск руснаците много се сплотяват въпреки всичко. При Крим, безнадеждно падналия рейтинг на Путин хвръкна в небесата и не защото го присъединиха, а защото им внушава заплаха.
Сега е по-различно, като че ли болшинството е гузно, че войната е с Украйна.
Да видим до къде ще ги обработи пропагандата.

Абсолютно не одобрявам наказателната акция срещу артисти и спортисти.

Гимнастическите днес отлетяха за Катар така че за тях няма рестрикции. Лицето на Мария казва толкова много ....жал ми е какъв стрес ще понесат тия деца върху себе си. Никой не ги е питал за война, Влада не случайно просто сподели снимка с Лариса Латинина, която е украинка. Така тихо ...смее ли някой да каже нещо? Ще му убият състезателната кариера на мига.

# 2 707
  • софия
Ама съобщено е, фани, съобщено е. Това, че някой не е чел или се прави на умряла мечка, не означава, че не е.
Къде е съобщено, като дават българи цял ден как се изнасят от Украйна, дори тук в темата хора с близки също писаха и се чудят как да ги изведат. Или защото има над 1 мил. хора с българско самосъзнание официално там и затова видиш ли..не си струва. Не слагам временните и там за малко отишли. При това гърците имат 240х там етнически гърци и са правили план за евакуация, предупредили са, дали са възможност да преценят, говорили са официално с украинците за своите хора...ние какво. Къде е съобщено, като още не се е знаело ще има или няма атака, но се е очаквала .
Хайде по-сериозно малко.
Сериозно говоря за Булсатком и руските телевидении в белите страни. Стегни се и се съсредоточи какво питаш.
ПП. Не съм на Булсат и не знам дори, че са спрели руските канали, но тук се писа и пита. Намирам за коректно, да се съобщи поне, независимо частни или държавни са доставчици, канали или там как ги броите. Но също и при желание е хубаво човек да има база за сравнение, а не което се поднася.
Имаш целия нет под клавиатурата си. Сравнявай. Ама ботокс джуджето спря и собствените си медии вече.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 21:26 от zvаnchе

# 2 708
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз си признавам, че вчера ми беше много трудно да съм до една рускиня от хора към манастира ни. Не, защото е рускиня, а защото от години ни мели "Путин мой герой". Най-сериозно казано.
Украинската диригентка беше до нея. Майка й отказва да напусне страната и жената се е побъркала. А майката болна, няма кой да пазарува. Как тя издържа да е до рускинята, не знам.
И понеже и позицията на свещеника е "няма да взимаме страна", сега рускинята продължава гордо да припка напред, назад и да ни се умилква. Същата беше изключително горда, когато превзеха Крим.

# 2 709

Ето..Гърция е знаела за конфликта, дори е имала повече от седмица да си изнесе хората и етническите гърци при желание от Украйна. Ние тук нещо да чухме, разбрахме или някой нещо да предприе???
https://bnr.bg/post/101601377/garcia-razraboti-plan-za-evakuacia … ite-si-ot-ukraina
И четящите в Гърция също знаехме, че има голяма вероятност Русия да нападне Украйна след края на Олимпийските игри , не беше тайна.
https://www.google.gr/search?q=%CE%9F%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE … 5%2F2022&tbm=

# 2 710
Мийте си ушите! От две седмици призовават да се напусне Украйна. Който е поискал и е имал акъл вече е тук.
https://www.vesti.bg/bulgaria/mvnr-prikanva-bylgarskite-grazhdan … t-ukrajna-6137945

# 2 711
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз гледах видеото дето е пуснал на 24 ти преди да нападе Украйна...
на тъгъдък, защото е много дълго, но разбрах, че

иска да си възстанови империята или Съюза... След Украйна ще последват другит републики, така мисля...

Ето, който има нерви да го издържи

# 2 712
Сега гледам руските новини - нищо няма за големите градове, даже казаха, че нарочно не стрелят по тях за да няма жертви.
Показват как украинците се предават доброволно, и ги хранят, уважават, дават им да говорят по телефоните...
Нямало връщане на контрол над градове, а руските войски се оттеглили за да има преговори...
Да имало и загуби от руска страна, но многократно по-малко отколкото са убитите украински националисти...
И само за защита на Донбас става дума...
Ами гледай алтернативни руски канали, все още излъчват, макар да имат предупреждение.
В Русия в момента цензурата на медиите е като по времето на Сталин, задължени са всички да отразяват само това, което им кажат от Кремъл.  Иначе.ги затварят. Ама те мигрират към други канали.
Разказват много интересни неща, канят руснаци от чужбина и свои.колеги от Украйна на интервюта.

А това, което ти гледаш, е путiновата версия на По света и у нас от най-дълбокия соц. Заедно с Работническо дело. Няма нищо общо с това, което се случва.

# 2 713
  • софия
Вече доста световни лидери казаха на глас, че Путiн се вижда като Петър I и ще възстановява Велика Россия.

# 2 714
Не съм го забелязала това съобщение и препоръки. Сигурно са го дали набързо или...Факт е , че българите там не са се изнесли и не са знаели (поне тези от интервютата днес)
Дали си мия ушите, лелееееееее . Няма да се махна от темата, чувствам се прекрасно тук))

Общи условия

Активация на акаунт