Войната в Украйна 1

• 1 798 798
  • 44 850
  •   2
Отговори
# 2 730
По официалните руски новини за санкциите. Изброяват ги и подробно се спират как те ще затруднят предимно тези, които ги налагат. И върхът на наглостта - ама те тези санкции са готвени отпреди спец.операцията в Украйна и щяха да ги наложат и нея да я нямаше. Имали резерви и си свиркали от централната банка, всички ще имали достъп до спестяванията си. Пропуснаха да кажат какво ще могат да си купят с тях като ги изтеглят.
Попеа, може ли линк на алтернативна руска медия, че от опорки по техните официални медии ми се гади.

# 2 731
Петефче, спести си го. Няма смисъл. Хората, които са достатъчно глупави да вярват това за “пълната мощ”, нямат втора мозъчна клетка да им помогне да се присетят да гугълнат информация за броя на войниците в руската армия и да го сравнят с броя войници изпратени в Украйна. За оръжия и технологии да не говорим.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:13 от Анонимен

# 2 732
  • София
Скрит текст:
Нека някой ме светне, ако Путин натисне копчето...към кой ще стреля. Гледах го днес, недоволен от мерки, обидили го... И хоп специални режими за ядрените бомби. Той и на войната казва специална операция...

Ми кат ядосаха Мечо, те така сега ще седят и тръпнат.
Иначе къде ще насочи бомбите, ако реши и натисне копчето се питах и аз. Мися (предполагам), че Големият брат нищо, че си мълчи и не го дърпа за ушето, ще бъде натам, защото иска да му става съсед с лятна вила. Но..може и някъде в Европа, където има повече техника и войска, те всичко си знаят, та няма нищо скрито къде и какво има.

ПП. Не съм на Булсат и не знам дори, че са спрели руските канали, но тук се писа и пита. Намирам за коректно, да се съобщи поне, независимо частни или държавни са доставчици, канали или там как ги броите. Но също и при желание е хубаво човек да има база за сравнение, а не което се поднася.
Ето..Гърция е знаела за конфликта, дори е имала повече от седмица да си изнесе хората и етническите гърци при желание от Украйна. Ние тук нещо да чухме, разбрахме или някой нещо да предприе???
https://bnr.bg/post/101601377/garcia-razraboti-plan-za-evakuacia … ite-si-ot-ukraina

Българите в Украйна са поне 350 000. Как да ги изнесеш, пък и нямат сертификат за ваксинация.

# 2 733
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ама май не, защото Зеленски днес е говорил с Лукашенко

I had a very substantive conversation with Alexander Lukashenko. I do not want missiles, planes, helicopters to fly to Ukraine from Belarus. I do not want troops to go to Ukraine from Belarus. And he assured me of that.

"Имах много съдържателен разговор с Александър Лукашенко. Не искам ракети, самолети, хеликоптери да летят до Украйна от Беларус. Не искам войски да отиват в Украйна от Беларус. И той ме увери в това. "

# 2 734
Миналия път като го раздаваха, не им изигра лоша шега. Пренасочиха го на изток и след няколко седмици анархия всичко се укроти освен в Източната част. Пренасочиха цялата агресия и оръжие в доброволческите отряди.
Както вече писах, идеята за оръжието се предлагаше от приближени до президента още преди Русия да обяви нахлуването.

Много добре действат украинците, руснаците както обикновенно бавно запрягат.
Пуснаха сега видео за кмет, който се е договорил с руснаците и даже патрулират с местната полиция съвместно.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 22:02 от flambe

# 2 735
Най-притеснителното е, че всъщност с тези мерки става по-лошо.
Пък и певци, балетисти, спортисти. Щом ги гоним, обикновените хора ще се консолидират около единствения, който ги приема, няма да се обърнат срещу него.
Мерките трябва да са такива, че да помагат за решаването на проблема, не за разрастването му.
Сегашните ни радват, но реално увеличават пропастта.

# 2 736
Попеа, може ли линк на алтернативна руска медия, че от опорки по техните официални медии ми се гади.

Не съм Попеа, но, ако си на Виваком, има един канал Настоящее время (номер 158 при подредба HD). На руски е, имат интересни репортажи и коментатори. Толкова е анти-Кремъл, че е забранен от Роскомнадзор и е базиран в Прага.

# 2 737
Виждам, че в тази тема се изказват мнения само еднопосочно ,и само срещу Путин. Има ли тема ,в която участниците мислят различно ?

Има, във всички руски форуми.

# 2 738
Най-притеснителното е, че всъщност с тези мерки става по-лошо.
Пък и певци, балетисти, спортисти. Щом ги гоним, обикновените хора ще се консолидират около единствения, който ги приема, няма да се обърнат срещу него.
Мерките трябва да са такива, че да помагат за решаването на проблема, не за разрастването му.
Сегашните ни радват, но реално увеличават пропастта.

Руснаците да се консолидират около нещо? Това трябва да е много голяма бутилка с водка.

# 2 739
  • London
...."Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил подкрепи категорично политиката на руския президент Владимир Путин по отношение на Украйна, предаде Интерфакс. Патриархът призова руските граждани да се молят за мир на руската земя, която според него включва не само Русия, но Украйна и Беларус....."

Следва Беларус

Не виждам полезен ход срещу този луд

Ако Украйна спре с военните действия, просто ще стане част от Русия и после...Беларус и т.н..
Ау колко християнски е постъпил Кирил. Да се чудиш що енориаши вече няма църквата ....

# 2 740
[quote author=Роузи link=topic=1414318.msg44368612#msg44368612 date=1645991550

"Имах много съдържателен разговор с Александър Лукашенко. Не искам ракети, самолети, хеликоптери да летят до Украйна от Беларус. Не искам войски да отиват в Украйна от Беларус. И той ме увери в това. "
[/quote]
Доста смешно.

# 2 741

Не съм Попеа, но, ако си на Виваком, има един канал Настоящее время (номер 158 при подредба HD). На руски е, имат интересни репортажи и коментатори. Толкова е анти-Кремъл, че е забранен от Роскомнадзор и е базиран в Прага.
Милитана, пратих ти лс.

# 2 742
Цитат
Ох, направо като ви чета и ми става зле! Бях решила вече да не пиша, но само да си следя ама вие направо ме изумявате! Вие аминка наистина ли си вярвате на това което писахте? Не се излагайте така! Това ли мислите е армията на Русия? Тези дечурлига? Вие някога интересували ли сте се поне малко за Русия, САЩ или който и да е било преди това да се случи! Ако знаете какви машини имат Руснаците и каква военна техника ще ви стане лошо и всеки втори мъж там с военна подготовка!
Аз си мислех абсолютно същото в началото на войната. Като гледам колко жертви са дали руснаците, за 3 дни колкото САЩ в Ирак за цялата война, почвам сериозно да се съмнявам в мощта на руската армия и в световното и техническо превъзходство. Толкова много жертви да дават руснаците говори за изостанала техника, а не модерна.
Разбира се не съм военен експерт. Ама 4 000 жертви да дадат руснаците и да са на никъде, ама на никъде. 2/3-те от силите им предвидени за войната да са хвърлени в боя и общо взето нищо и половина. Аз мислех че по това време 3, 4 дни след войната Украйна ще е капитулирала, нищо подобно. Или поне голяма част ще е превзета. Почвам да си мисля че Русия се забърква в голяма каша. Защото за да спечелят тази война, трябва да стоварят цялата си военна мощ, да сриват градове със земята, иначе ще е загубят. Украйна няма да падне, не тръгнат ли да я унищожават, а не да я превземат с цялата си мощ.

# 2 743
Ау колко християнски е постъпил Кирил. Да се чудиш що енориаши вече няма църквата ....
Това е защото преди няколко години украинската църква искаше да се отдели от руската и да си направи своя патриаршия. Та вече за бай Кирчо тоз плебез украински няма значение.

# 2 744
В момента в Украйна се извъшва клане от руснаците. Има избити цели семейства барабар с кучетата. Не им прави чест на "великите войни". Ако съдържанието не беше за 18+++, бих качила клипче.

Общи условия

Активация на акаунт