Войната в Украйна 1

• 1 798 670
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 745
Попринцип не взимам страна в спора, но да говорим как РУСИЯ не е ФАКТОР?! Да обсъждате тук, как Путин е изпратил деца на 18-20, едва ли не боси, молещи се за хляб и гориво. Направо ме изумяват хора, които така наивно вярват на всичко, което се пише по медиите. Информирайте се, преди да се изказвате така. Да минем на темата сега, как Русия не е фактор и според някой членки на форума, ще бъде пометена от НАТО за нула време. Русия притежава оръжия, който може да унищожат цял континент. Като започнем с подводния безпилотен дрон, който би предизвикал такова мощно цунами, че като нищо ще затрие някоя по малка държава. Хиперзвукови ракети, които развиват 20 пъти скростта на звука. Ракета с обхват над 1000км,смятайте това какво разстояние е. Доколкото знам се говори и за такава с обхват 4500 км. Ракета с ядрен двигател.. И още, и още.. 21 век не е ПСВ, нито е ВСВ. Слезте на земята, има достатъчно информация. Смехотворно е да се прочете от някой, как Путин го е било страх и се надявал Украйна да се даде без бой, но видиш ли криви му излизали сметките. И ако някой мисли, че НАТО може нещо да направи, дори и НАТО знае, че нищо не може да направи. Дано имат разум изобщо да не се мешат. Далеч съм от мисленето, че Путин го е страх от близостта на НАТО до границата на Русия.

# 2 746
Попеа, може ли линк на алтернативна руска медия, че от опорки по техните официални медии ми се гади.

Не съм Попеа, но, ако си на Виваком, има един канал Настоящее время (номер 158 при подредба HD). На руски е, имат интересни репортажи и коментатори. Толкова е анти-Кремъл, че е забранен от Роскомнадзор и е базиран в Прага.
Благодаря ти, на А 1 съм обаче. Но ще го имам предвид и това.

# 2 747
  • София
Петефче, спести си го. Няма смисъл. Хората, които са достатъчно глупави да вярват това за “пълната мощ”, нямат втора мозъчна клетка да им помогне да се присетят да гугълнат информация за броя на войниците в руската армия и да го сравнят с броя войници в Украйна. За оръжия и технологии да не говорим.

Армията на Русия наброява 1 130 000 души според Уикипедия. Според Дойче веле - 850 000. Естествено, армията е дислоцирана из цялата руска федерация.
Армията на Украйна е 200 000, пак според Дойче веле.

https://www.dw.com/bg/%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5 … %D0%BE/a-60849471

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31720902.html

В атаката срещу Украйна са взели участие 130 000 военнослужещи.
Въпросът е защо при такава армия Путин иска войски от Казахстан и допря до чеченската бригада?

# 2 748
За войска от Казахстан не четох да е искал. Поиска да признаят републиките за независими.

За размера на армиите не знаем коя информация колко е достоверна, но аз онлайн намирам 2 милиона запас отделно.

# 2 749
И аз не очаквах такава армия, имат спецчасти ,сега ще ги вкарва май. Но като се сетя за нашата, как стана , каква беше накрая, и как сме еднакви в разрухата, май  е нормално. Отчитат положително, става отрицателно.
 Тоя сигурно  се поти и  беснее,  ще реже глави, но няма да чуем, те умеят да пазят тайна. Само  министрите са известни. Другите няма да разберем къде потъват.
Той възроди сталинизма изглежда.

# 2 750
Попринцип не взимам страна в спора, но да говорим как РУСИЯ не е ФАКТОР?! Да обсъждате тук, как Путин е изпратил деца на 18-20, едва ли не боси, молещи се за хляб и гориво. Направо ме изумяват хора, които така наивно вярват на всичко, което се пише по медиите. Информирайте се, преди да се изказвате така. Да минем на темата сега, как Русия не е фактор и според някой членки на форума, ще бъде пометена от НАТО за нула време. Русия притежава оръжия, който може да унищожат цял континент. Като започнем с подводния безпилотен дрон, който би предизвикал такова мощно цунами, че като нищо ще затрие някоя по малка държава. Хиперзвукови ракети, които развиват 20 пъти скростта на звука. Ракета с обхват над 1000км,смятайте това какво разстояние е. Доколкото знам се говори и за такава с обхват 4500 км. Ракета с ядрен двигател.. И още, и още.. 21 век не е ПСВ, нито е ВСВ. Слезте на земята, има достатъчно информация. Смехотворно е да се прочете от някой, как Путин го е било страх и се надявал Украйна да се даде без бой, но видиш ли криви му излизали сметките. И ако някой мисли, че НАТО може нещо да направи, дори и НАТО знае, че нищо не може да направи. Дано имат разум изобщо да не се мешат. Далеч съм от мисленето, че Путин го е страх от близостта на НАТО до границата на Русия.
То да не дойде ден да мерим военната мощ на НАТО и Русия. Целта е  да се предотврати това с икономически санкции и не мислете, че НАТО ги е страх или не са готови за сблъсък, просто имат мозък в главите си и повече хуманност от жужето.

# 2 751
  • софия
В момента в Украйна се извъшва клане от руснаците. Има избити цели семейства барабар с кучетата. Не им прави чест на "великите войни". Ако съдържанието не беше за 18+++, бих качила клипче.
Източник? Ако са два или поне единият независим би било по-достоверно. Случаен профил не е такъв.

За войска от Казахстан не четох да е искал. Поиска да признаят републиките за независими.
Да си прочетеш - https://news.bg/int-politics/tezhki-ulichni-boeve-se-vodyat-v-kiev.html

# 2 752
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И обръщение на Зеленски в същия ден, преди нападението

# 2 753

Армията на Украйна е 200 000, пак според Дойче веле.

https://www.dw.com/bg/%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%B8%D1%82%D0%B5 … %D0%BE/a-60849471

https://www.svobodnaevropa.bg/a/31720902.html

В атаката срещу Украйна са взели участие 130 000 военнослужещи.
Въпросът е защо при такава армия Путин иска войски от Казахстан и допря до чеченската бригада?

Защото май целта е нова желязна завеса.
"Росавиация начала работу по организации вывоза россиян из стран Европы. "

# 2 754
  • Paris, France
Ама съобщено е, фани, съобщено е. Това, че някой не е чел или се прави на умряла мечка, не означава, че не е.
Къде е съобщено, като дават българи цял ден как се изнасят от Украйна, дори тук в темата хора с близки също писаха и се чудят как да ги изведат. Или защото има над 1 мил. хора с българско самосъзнание официално там и затова видиш ли..не си струва. Не слагам временните и там за малко отишли. При това гърците имат 240х там етнически гърци и са правили план за евакуация, предупредили са, дали са възможност да преценят, говорили са официално с украинците за своите хора...ние какво. Къде е съобщено, като още не се е знаело ще има или няма атака, но се е очаквала .
Хайде по-сериозно малко.

С хората с българско самосъзнание, но без българско гражданство консулските отдели не са длъжни да се занимават и ако го правят е на добра воля. На българските граждани са пратили съобщения още около 10 февруари.

В Украйна доскоро притежаването на 2 гражданства беше забранено и не съм сигурна, че вече е разрешено. По всички международни закони човек се счита и третира като собствен гражданин в страна, чието гражданство притежава. Тоест украинските граждани, сдобили се с българско гражданство са си украински граждани в Украйна и докато са на нейна територия Украйна има право да не зачете тяхно, друго гражданство.

Повечето хора от украински произход в Украйна нямат българско гражданство. Брата на приятелка тук има, но тя и майка и не. Приятелката ми чака гражданство вече 4та година. Ако някой Може да помогне да свирка, защото в момента тя не може да мръдне оттук, нито да си извади украински паспорт по разбираеми причини. Самосъзнанието и е 100% по-бългатско от моето и даже точи баница (аз не мога).

Понякога проблемът е, че близки на българския гражданин не могат да излязат от сепаратистки територии или не успяват да си извадят документи, а в някои случаи упорито отказват да тръгват. Има хора с деца в училище и как да тръгнат като е учебна година?

Друг проблем е, че ако бяха пристигнали и искали убежище преди започването на военните действия, нямаше да им го дадат и щяха да увиснат без закрила, помощи като бежанци и да трябва да се връщат.

И не на последно място - money, money, money. Консулството съдейства за превоз и са пратили автобуси, които чакат коридор, но не помагат с пари за транспорт до пункта, за документи, за храна и хотели по пътя.

И последно - с вечерен час 16 или 17 часа, обстрел и танкове по улиците, понякога не е разумно да се бяга от дома или квартала.

# 2 755
Поизостанали технически изглеждат руснаците честно казано. А войната не е математика - Пешо има 5 танка, а Гошо 10, значи е два пъти по-силен. Иначе съм убедена, че имат мощни оръжия, но старомодни. Войната сега е различна, дронове, това-онова. Възхищението ви какви цунамита щели да правят със свръхмодерните си оръжия не са на място, все пак хора ще умират.

# 2 756
Кремълският неслучайно подготвя стратегическите оръжия, смята да я изличи от земята тази непокорна бивша колония.  Покрай нея и половината свят сигурно. Другата половина от света пък ще изличи неговата държава. Чудничко...
Имаше интервю с психолог, разказа потресаващи неща за поведението на Путiн, направо.се ужасих. Живее сам, отделен, изолиран, не се съветва с никого, само.чете рипорти, привиква ги да им сведе заповедите си, като ги държи на една дълга маса разстояние. Живее в миналото, оприличи го на пенсиониран военен. Мечтае за велика Русия и се чувства призван да я върне. Направо клинична картина описа.

# 2 757
Въпросът е, че оръжията му за масово унищожение са неизползваеми. Той се опитва да печели имиджова война поне на вътрешния пазар. Колкото и трудно да става вече това. Не знам как би обяснил сриването на цели градове и избиването на милиони. Освен ако вече тотално му е причерняло и го е подкарал съвсем през просото.

# 2 758

И Русия има, и Китай има, и САЩ имат толквоа ядрени заряди, че всяка от тях сама да направи света пустиня. И? Това победа ли ще бъде? И точно затова НАТО няма намерение да използва ядрен арсенал, а ако забелязваш един дребен диктатор си привежда в бойна готовност ядрените сили. Само дето се чудя какво ще прави след ядрената война? Къде ще му отидат парите, имотите, дворците, милиардите? А на войниците, а на обикновените руснаци? Тях няма и в бункери да ги скрият. Само луд ще започне ядрена война и ме е страх да не се окаже, че Путин е такъв. Останалото ще го преживеем - и криза, и обедняване, но да я няма тази война.
Впрочем ракети с ядрен двигател няма, на какъв принцип ще са според теб?

# 2 759
Кремълският неслучайно подготвя стратегическите оръжия, смята да я изличи от земята тази непокорна бивша колония.  Покрай нея и половината свят сигурно. Другата половина от света пък ще изличи неговата държава. Чудничко...
Имаше интервю с психолог, разказа потресаващи неща за поведението на Путiн, направо.се ужасих. Живее сам, отделен, изолиран, не се съветва с никого, само.чете рипорти, привиква ги да им сведе заповедите си, като ги държи на една дълга маса разстояние. Живее в миналото, оприличи го на пенсиониран военен. Мечтае за велика Русия и се чувства призван да я върне. Направо клинична картина описа.

Това личният му психолог ли е? Защото съм убедена, че ако действително този човек има такава информация от първа ръка и я направи публична, много бързо ще изчезне от лицето на земята.

Общи условия

Активация на акаунт