Войната в Украйна 1

• 1 798 597
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 910
  • Paris, France
Nevena, Франция изпраща ли военна и хуманитарна помощ? Какви са официалните изявления?

Да, вчера писах. Решено е да се увеличи военната помощ за Украйна. Конвои с оръжие и гориво са потеглили и са в Германия в момента.

https://www.lesechos.fr/monde/enjeux-internationaux/la-france-re … -lukraine-1389929

Хуманитарна помощ непрекъснато се събира и праща, но не зная къде е и дали са намерили коридор да я предадат. Пратени са лекарства, превързочни материали, инструменти и медицинска апаратура. Вчера или оня ден потеглиха линейки, с които ранени ще бъдат евакуирани от Полша и доведени тук за лечение и рехабилитация. Не зная дали вече са стигнали.

Последно не успяваха да вкарат в Украйна, до границата с Полша, пратки палатки, подвижни тоалетни и подобни за чакащото, да я напусне, цивилно население.

https://www.lemonde.fr/international/article/2022/02/27/la-franc … 6115445_3210.html

За момента Франция е в невъзможност да евакуира гражданите си от Украйна. Дълго ги предупреждаваха да я напуснат, но има доста останали, в неизвестност.......... Прави се и невъзможното за да бъдат изведени.

Има пунктове за събиране на помощи, в които желаещите граждани могат да занесат каквото могат и желаят.

Ние не сме толкова близо, колкото са Полша, Румъния, Унгария и даже Германия и трябва време. Франция не е силна в района и няма връзките и познанията, които има в бившите колонии и около тях.

Дано да не умират хора!

# 2 911
  • София
Доста ми трият мненията, дано и сега не пиша залудо. Тези сипещи се подмятания за рубли са много дразнещи. Едни и същи хора ги пишат, малко звучат като крадецът вика дръжте крадеца и развалят темата.

Много цензура налага демократична Европа. Ако човек иска да се информира за другата гледна точка, по какъв начин се представят нещата в Русия и да прецени къде е истината, сигурно в много европейски страни няма да е възможно. Както и предвид, че руският език на западноевропейците им е напълно неразбираем като цяло. Шпигел и The Daily mail оборват някои лъжи.

Явно има доста украинци, решени да се борят на всяка цена и това може да удължи войната, ако целта е да се запази максимално цивилното население, което за мен не е правилно, но те си преценяват, както се казва. Според мен трябва да се опитат да проведат преговори, в които да търсят мира на всяка цена и да се разберат.

Речта на Путин за мен не е лицемерна и показва наистина желанието и намерението на Русия да се интегрира в Европа към този момент. Казва какво може да предложи страната:
"Но вярвам, че Европа само ще засили репутацията си на мощен и независим център на световната политика в дългосрочен план, ако съчетае собствения си потенциал с човешките, териториалните и природни ресурси на Русия, както и с икономическия, културния и отбранителния потенциал на Русия."
И още тогава казва, че няма ефективно сътрудничество:
"Какво липсва днес за постигане на ефективно сътрудничество? Въпреки всички положителни неща, постигнати през последните десетилетия, все още не сме успели да изработим ефективен механизъм за сътрудничество. Разработените до момента координационни органи не дават на Русия реални възможности за участие в подготовката на процеса на вземане на решения. В днешно време решенията понякога се вземат без нас. След това сме призовани да ги потвърдим. "
Но не се е случило, а НАТО се е разширило, въпреки ангажиментите. Сега САЩ доволни, на принципа разделяй и владей.

# 2 912
  • София
Тези сипещи се подмятания за рубли са много дразнещи. Едни и същи хора ги пишат, малко звучат като крадецът вика дръжте крадеца и развалят темата.

Погледни кога са регистрирани профилите и как повтарят едно и също.
Какви са?

# 2 913
Украйна нападала 2014, това е  нейна територия.Кой плаща на  бандите, за да напада, не се говори. Кой поддържа напрежението. Ей така стреляли на инат.Това е да се оправдае войната ,нахлуването.
 Сега не стрелят и няма да има жертви.
Една въоръжена до зъби държава официално напада и се сравнява с преди.
Разбираемо - всички искат внимание  и помощ. Палестинците - също.
 Там какво - да прегазят Хамас и другите,  за да спре войната и да имат мир.

Тези са от нашите. Има разлика. Нормално е , инстинкт е, заложено е . На прага ни е, имаме голям брой етнически българи там, имаме история, всъщност украинци са се били на Шипка и другаде, за носталгиците и трети украински фронт е минал 1944, повече връзка имат с нас, добра или не. После друг комадвал.

Няма равенство.Няма справедливост, животът не е справедлив. Само условна такава има.

Жалко за невинните, пострадали, погинали заради величията , взели се за богове.

# 2 914
Познати руснаци в Германия са приютили в дома си украинско семейство - бежанци... Има хора, които страдат и нехора, които си правят войни, в които други ще умират.

# 2 915
  • София
Украйна нападала 2014, това е  нейна територия.Кой плаща на  бандите, за да напада, не се говори.

Имало е ответни групировки на действията на бандеровци и азовци. Кой на кого е плащал според мен няма много възможности за тълкуване.
Интересно ми е Западна Европа запозната ли е със ситуацията в Донбас и какво се е случвало там.

# 2 916
Украйна нападала 2014, това е  нейна територия.Кой плаща на  бандите, за да напада, не се говори. Кой поддържа напрежението. Ей така стреляли на инат.Това е да се оправдае войната ,нахлуването.

Тези са от нашите. Има разлика. Нормално е , инстинкт е, заложено е . На прага ни е, имаме голям брой етнически българи там, имаме история, всъщност украинци са се били на Шипка и другаде, за носталгиците и трети украински фронт е минал 1944, повече връзка имат с нас, добра или не. После друг комадвал.

Няма равенство.Няма справедливост, животът не е справедлив. Само условна такава има.

Само украинци ли са се били на Шипка?Руснаци защо не споменавате?

# 2 917
  • Paris, France
Доста ми трият мненията, дано и сега не пиша залудо. Тези сипещи се подмятания за рубли са много дразнещи. Едни и същи хора ги пишат, малко звучат като крадецът вика дръжте крадеца и развалят темата.

Много цензура налага демократична Европа. Ако човек иска да се информира за другата гледна точка, по какъв начин се представят нещата в Русия и да прецени къде е истината, сигурно в много европейски страни няма да е възможно. Както и предвид, че руският език на западноевропейците им е напълно неразбираем като цяло. Шпигел и The Daily mail оборват някои лъжи.

.............

Според мен трябва да се опитат да проведат преговори, в които да търсят мира на всяка цена и да се разберат.

Речта на Путин за мен не е лицемерна и показва наистина желанието и намерението на Русия да се интегрира в Европа към този момент. Казва какво може да предложи страната:
"Но вярвам, че Европа само ще засили репутацията си на мощен и независим център на световната политика в дългосрочен план, ако съчетае собствения си потенциал с човешките, териториалните и природни ресурси на Русия, както и с икономическия, културния и отбранителния потенциал на Русия."
И още тогава казва, че няма ефективно сътрудничество:
"Какво липсва днес за постигане на ефективно сътрудничество? Въпреки всички положителни неща, постигнати през последните десетилетия, все още не сме успели да изработим ефективен механизъм за сътрудничество. Разработените до момента координационни органи не дават на Русия реални възможности за участие в подготовката на процеса на вземане на решения. В днешно време решенията понякога се вземат без нас. След това сме призовани да ги потвърдим. "
Но не се е случило, а НАТО се е разширило, въпреки ангажиментите. Сега САЩ доволни, на принципа разделяй и владей.

Във всички европейски страни има хора във връзка с руснаци в Русия, има руснаци, украинци. В интернет се появяват много фейкове, та чак и аз се вързах,че Украйна не си регистрирала границите и го писах тук и получих лайкове, а преди мене го беше писал друг.  

Западните медии са свободни и в много от тях има и статии про Кремъл.

Естествено е трудно да се вярва на Путин, който допреди 4 дни уверяваше, че прави учения, а на следващия ден......

Емииииии, няма как Европа да остави Русия да взема решения, нито Украйна. Как управляващи богата, на ресурси страна с огромна територия са се оказали в ужасна нищета и икономическа криза, а ще решават съдбата на други европейци? Все едно да фалирам огромна фирма и да се сърдя, че не ме слагат директор на немската централна банка.

Путин иска да командва парада. Нарцисизъм.

Познати руснаци в Германия са приютили в дома си украинско семейство - бежанци... Има хора, които страдат и нехора, които си правят войни, в които други ще умират.

Нормално. Тук познатите ми руснаци и украинци си помагат. Руснаците са хубави хора. 💐 за твоите познати. Може ли да те питам нещо на лични?

# 2 918
Невена, ами да! Simple Smile

# 2 919
Преди малко потребител беше пуснал линк за децата на Донбас. Не го намирам.

# 2 920
  • София

Само украинци ли са се били на Шипка?Руснаци защо не споменавате?

Защото на Шипка се сражава 36-ти пехотен орловски полк, чието старо име всъщност е "Обер-комендантски полк на Киевския гарнизон". В него са набирани селяни от херсонска, житомирска и подилски район.
Руснаците са представени от офицер Столетов.

# 2 921
  • София
Интересно е как реват за демокрация и свобода на словото, а техният лидер го забранява Grinning

# 2 922
  • Paris, France
Украйна нападала 2014, това е  нейна територия.Кой плаща на  бандите, за да напада, не се говори.

Имало е ответни групировки на действията на бандеровци и азовци. Кой на кого е плащал според мен няма много възможности за тълкуване.
Интересно ми е Западна Европа запозната ли е със ситуацията в Донбас и какво се е случвало там.

По-скоро не. Украйна има връзки със западна Европа отскоро, в смисъл през последните 50-60г не е имала и западът не я познава добре. Нищо чудно и да е плащал подмолно на бандеровци и язовци.

aldita, и руснаци са се били на Шипка, разбора се, за което сме благодарни. Повечето от нас нямаме против редовия руснак и даже олигарха (Имам дъщеря, мятайте някой насам 🤩). Омразата, която лъха от някои постове е заради военното нападение и зъбът, който много българи имат на Русия заради соца и компартията.

Днес приятелка плачела на пазара и мъж я питал румънка ли е. Искала да каже, че е рускиня (баща руснак), но казала, че е украинка (родена там и има гражданство) от страх от репресии. Преди казваше, че е рускиня, а майка и е българка, ама питат къде е и не знаят.

Подлогите на Кремъл нямат място в този форум.

И мене в това ме обвиниха като писах първия си пост. Чак пък подлоги!

La Catrala, не всеки иска и може да се мести. Много хора искат да идат в Русия, но са привързани към родни места. В момента приятелки си увещават майките да дойдат тук. Не щат и седят в Украйна.

# 2 923
  • София
Добре бе, работила съм с украинци, руснаци, молдовци - никой не се оплака от репресии. Тук изведнъж всички имали семейства, приятели, братовчеди. Хайде, моля ви се, никой не ви се връзва.
Това, че украинците доброволно се присъединяват към съпротивата, включително жени и старци, за да не ми ревете за мобилизацията, а руснаците протестират срещу Путин, са очевидни доказателства кои са агресорите. Simple Smile
Единственият ад, от който украинците се оплакват, настана с руската инвазия.

# 2 924
  • London
Значи те ги малтретират, но седят в Украйна,защото нещели да се местят? Аз това лично не мога да си го представя ....При всички случаи, ако избереш да живееш в Украйна следва да не се жалваш на Русия, ако не ти изнася напускаш Украйна. Така го виждам .... Това е моята гледна точка заради това оправдания за репресирани там за инвазията на Путин са крайно неприемливи. Но подозирам те не ги искат в Русия ...там територия да захващат пък Путин да си я придърпа после покрай населението. Измислил го е.

Общи условия

Активация на акаунт