Войната в Украйна 1

• 1 798 652
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 955
Кой е този Лилов, който имал инфо какво си говорят в НАТО Joy
Несериозно ми звучи. И какъв чл.5, като няма атака срещу нас?

# 2 956
  • София
Gorgonzola никъде другаде освен въпроснуя фейсбук пост не намерих такова потвърждение, и силно се надявам да не е истина!
Да, затова Лилов пише "неофициално" и аз също го написах. Но предвод кариерата му и компетентността му аз лично се притеснявам. Да го беше написал Еленко Ангелов щях да се смея. Но и без това с изказванията на Янев замигаха всички червени светлини, които имаше да мигат.

# 2 957
Значи пак другите страни ще се измъкнат от този... местен конфликт, а ние се нахендряме. Никога не сме единни.
За бежанците, точно това си мислех, като гледах репортажите от други граници. У нас не показват. Какво да покажат. Частни лица и доброволци помагат, държавата не можа да организира един телефон, едно изнесени бюро за документи на морето. Нищо. Добре, че има свестни хора,та помагат. А, и хотелиерите ще отворят хотелите, ма ако държавата определи храноден и им плати...

# 2 958
Познати руснаци в Германия са приютили в дома си украинско семейство - бежанци...
Руснаците мигранти знаят много добре от какво са избягали. На тукашните протести имаше от първия ден и руснаци. Писах вчера и за реакциите на сайта на самото им посолство. Хората в чужбина старите граници на СССР не ги интересуват.

Днес в Киев май пак няма да има евакуация, коридори итн. Ако чуете нещо, може ли да ми пишете на лични, моля? Знам, че има и други хора в темата, които търсят начин.. Така ще получа имейл и ще го видя навреме, пък не мога през деня да следя темата.

# 2 959
Някой да ми обясни тази нова за мен терминология "прокси хибридно" в контекста на войната и в частност България!
Оф, и на мен....много термини
А какво стана с изключването от суифта, май, май нямало да стане? Поне тази сутрин аз така разбрах, и за запора на средствата не се споменавало в частност Путин, а * руския президент*. Сега е той, ама довечера може да е друг- бушон.
Пък и Лукашенко как толкова бързо организира " референдум", като знам при нас ка се мотат....
И Германия как се реши да се въоръжава за милярди.
Малко странно става....

# 2 960
OnDiNe_, няма нужда някой да настройва Централна Европа срещу Русия. Русия сама си го прави. Полша помни как Сталин и Хитлер си я поделиха. Чехите никога няма да простят 1968 и танковете на Вацлавския площад. Като ремонтираха сградата на Народния музей в центъра оставиха следите от калашниците по колоните, за да не се забравя.

Речта на Путин от 2001 не знам какво я размяташ, минаха 20 години. Той така започна - даваше надежда за стопляне и прогресивност.

# 2 961
Пита се няколко пъти, но аз да потретя .....

Та, някой от капацитетите, /виждам, че тук има доста/ да поясни, по възможност на български език, що е туй нещо

"прокси хибридно правителство" ?

# 2 962
  • София
Пита се няколко пъти, но аз да потретя .....

Та, някой от капацитетите, /виждам, че тук има доста/ да поясни, по възможност на български език, що е туй нещо

"прокси хибридно правителство" ?
Марионетно, проруско парвителство, утвърдено с помощта на хибридни медийни публикации.

Изпращах детето на училище, не мога да отговоря скорострелно Wink А сега даже ще започна и да работя ...

# 2 963
  • SF
"Човек това звучи гордо" го е казал Горки и след него вече никой не го казва. Милионите население на Русия са статистика. Генералите около Путин имат деца и внуци, но са си ги уредили, изнесли, прибрали, скрили... Надяват се, че собственото му злато, деца и изхранването им, са защитени и уредени. Мисленето там е друго. Не е точно като на обикновения притеснен човек.

# 2 964
Чела ли си, че си носят упъгването за стрелба с Калашник? А на военните обучения стрелят с въздушни пушки.
Не говоря, пиша.😄
Защо трябва да си носят упътването, какви са тия щуротии. АК е лесен за употреба, то затова толкова време е на въоръжение по света.

Лесен за употреба? Ти с колко такива си стреляла? 😂😂😂

Айде може би тоя род изказвания само от хора с действителен опит, не някакви дървени философи.
Хахаха, ад съм ходила на военно обучение и съм имала.такъв предмет в училище, стреляли.съм с с Манлихера и с въздушна пушка, а Калашников съм разглобявала и сглобявала за време, мисля 10 сек беше нормативът. Чупила съм нокти при това. И съм стреляла с него по мишени на военното. Най-гадното  е откатът в рамото.. На Манлихерата е най-силен, но и на Калашника си го бива, трябва здраво да стискаш и пак прави синини.  Надявам се никога да не трябва да си спомням тези умения. И не сме имали упътване, това е модерна измишльотина. Няма нищо сложно. Но е отвратително. Носи смърт.
Така че някой друг е дървеният философ.

Между другото, и доктрината за ядрената защита знам отлично, и на защита са ни обучавали. Аз съм чедо на Студената война. Мислех, че ядреният кошмар е в миналото след разпада на СССР. Само че.се намери луд да го възкреси. Да ни пази Господ!

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 08:57 от Анонимен

# 2 965
  • София
Gorgonzola никъде другаде освен въпроснуя фейсбук пост не намерих такова потвърждение, и силно се надявам да не е истина!
"Прокси" , "хибридно", "правителство"....постът леко ми напомня на една от ИЗраждане, с каска на главата, дето:....Учила съм 6 години биология, вирОс нЕма blq-blq-blq, инфантилни идиоти.,

# 2 966
  • София
"Как Русия може да загуби войната с Украйна" – https://www.vesti.bg/sviat/kak-rusiia-mozhe-da-zagubi-vojnata-s-ukrajna-6138766

# 2 967
"Човек това звучи гордо" го е казал Горки и след него вече никой не го казва. Милионите население на Русия са статистика. Генералите около Путин имат деца и внуци, но са си ги уредили, изнесли, прибрали, скрили... Надяват се, че собственото му злато, деца и изхранването им, са защитени и уредени. Мисленето там е друго. Не е точно като на обикновения притеснен човек.
Това важи за семействата и децата на абсолютно всички политици и хора по върховете във всяка държава.

# 2 968
# 2 969
  • София
Някой да ми обясни тази нова за мен терминология "прокси хибридно" в контекста на войната и в частност България!
Оф, и на мен....много термини
А какво стана с изключването от суифта, май, май нямало да стане? Поне тази сутрин аз така разбрах, и за запора на средствата не се споменавало в частност Путин, а * руския президент*. Сега е той, ама довечера може да е друг- бушон.
Пък и Лукашенко как толкова бързо организира " референдум", като знам при нас ка се мотат....
И Германия как се реши да се въоръжава за милярди.
Малко странно става....

За санкциите срещу Путин и СУИФТа снощи дори Первъй ехидно обясняваше.

Малко им са запорите. След това да оповестят и кой колко.

А за даде види мизерията в руските села дори няма нужда се ходи много далеч от Санк Петербург/ Москва .... от първо лице съм го установила ...
... за съжаление руската широка душа е с недобра съдба...

Общи условия

Активация на акаунт