Войната в Украйна 1

• 1 798 433
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 2 970
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога

Точно така. Това са ужасно много пари, които са необходими за водене на война

" храбрите защитници на Херсон, отблъскващи вече няколко дни опитите на руската армия да се разгърне на западния бряг на река Днепър"

Това звучи като библейска или митологична сцена

Оуу, това ще ги заболи

Те нека са ги изпратили в чужбина, като се вдигне радиационния фон над цялата планета

# 2 971
Все едно как се нарича, поведението на Нинова, Радев и Янев поставя България в пряка опасност от изолация от единствената формация, която може да ни окаже реална защита и помощ в тази ситуация. Да не говорим, че сами сме си избрали членството в тази формация. Това граничи с национално предателство. Дано страхът от загуба на министерските кресла да не превърне правителството ни в заложник на един все по-провален диктатор, каквито знаци дава засега.

# 2 972
# 2 973
  • пустинята Гоби
С Радев и Янев съм доста по-спокойна, че България ще се държи достойно и адекватно в създадената ситуация. Нинова какво общо има?

# 2 974
Асен Василев:...най-сериозната санкция не е евентуалното изваждане на страната от системата на междубанкови разплащания SWIFT, а блокирането на авоарите на централната банка на Русия. "Путин си мислеше, че има 800 млрд. долара в случай на санкции, но те ще са под запор и няма да може да поддържа рублата и да плаща вноса. Ефектите в икономиката ще са същите като в България през 1996 година", уточни финансистът.
Това е мярката, която евентуално би могла да притисне Русия.

# 2 975

Аз пък смятам, че тя каза много смислени неща, според теб коя част са глупостите и защо?

На тия години да си и да вярваш  и на една дума от скалъпени дивотии, няма много мегдан да ти се помогне, освен ако не речеш сам да си помогнеш. Руската мечка е едно голямо нищо от много години. Били са велики, вече не са. Трудно е да се преглътне, така е. За мен е ужас да видя колко много поддръжници има режима на Путин в България. Срам ме е. Не било война. Янев директно оставка трябва да подаде.

Соломон Паси каза в прав текст- навремето Западът е направил същата грешка с Хитлер, звярът иска още и още, и никога не се задоволява. А тука една от "главните" пишещи, го нарече Монката Паси лаладжия. Joy Пълно е с имбецили, ужас ужас.

# 2 976
OnDiNe_, няма нужда някой да настройва Централна Европа срещу Русия. Русия сама си го прави. Полша помни как Сталин и Хитлер си я поделиха. Чехите никога няма да простят 1968 и танковете на Вацлавския площад. Като ремонтираха сградата на Народния музей в центъра оставиха следите от калашниците по колоните, за да не се забравя.

Речта на Путин от 2001 не знам какво я размяташ, минаха 20 години. Той така започна - даваше надежда за стопляне и прогресивност.

Даваше, разбира се, само че вместо в демократична държава с повишаващо се благосъстояние на хората и спазване на човешките права Русия тръгна по пътя на доживотно едновластно управление, унищожаване, включително и физически на всякаква опозиция и сама се отдалечи от демократичните страни както по време на соца. Аз мислех, че ще си стане нормална държава като другите пост соц такива,  но не би. Сега пък нападна независима държава.
.

Само да не вземе някой да напише, че е заради дечицата в Донецк.

# 2 977
С Радев и Янев съм доста по-спокойна, че България ще се държи достойно и адекватно в създадената ситуация. Нинова какво общо има?

И аз така. Трябва трезво мислене. Не аа, уу, първосигнялно..то е присъщо на децата. Възрастните трябва по-разумно да подхождат.

# 2 978
Пита се няколко пъти, но аз да потретя .....

Та, някой от капацитетите, /виждам, че тук има доста/ да поясни, по възможност на български език, що е туй нещо

"прокси хибридно правителство" ?
Такова, което търпи министъра на отбраната да обяснява, че война в Украйна няма, а има военна спецоперация, и че нямаме нужда от подсилване на отбраната си. В този момент. И МП обяснява, че това си било лично.мнение. И аз съм напълно съгласна с тези от НАТО. И бих взела мерки срещу такъв троянски кон.

Спокойни с Янев и Радев могат да са само мечтаещите да дойдат тук руснаците.

# 2 979

Та, някой от капацитетите, /виждам, че тук има доста/ да поясни, по възможност на български език, що е туй нещо

Марионетно, проруско парвителство, утвърдено с помощта на хибридни медийни публикации.

Изпращах детето на училище, не мога да отговоря скорострелно Wink А сега даже ще започна и да работя ...

Въпросът ми беше по-скоро риторичен, защото няма никаква връзка между "прокси-хибридно и марионетно-проруско".

Модерно е за тежест да се използват завъртяни и умни думи, в повечето случаи изобщо без връзка с темата, а четящите ще цъкат с език и ще си мислят " тоя ще да е големеца, виж каква информация има  ...прокси, хибриди, пестициди .........

Иначе темата доста се разводни, като май останаха само философите.

И да не съм и аз от тях, малко по темата, без политизиране .... че не ме интересуват много.

Леля ми още си е в Киев, при обаждане на горещи телефони се отговаря, че се работи по въпроса и при първа възможност и организиран коридор ще се съобщи. Някой е в БГ посолството настанен, като чета новините, ама сигурно е "точно правилният човек". Европа си се  протаква с приемането на бежанците и организиране на бързо и безпроблемно преминаване, а кръга се затваря май в Украйна ..... и се получава озлобление на хората и към Русия, и към Европа, и към всички.

Сега за нас. Наистина съм впечатлен как реагират хората тук. Понеже знаят, че имам връзки и роднини там, имам предложени два свободни апартамента в Бургас за настаняване, предложения за работа към хората, чакам само начин да ги прибера тях и комшиите. Та независимо от политическите ни възгледи, сме си човечни.

# 2 980
  • София
Асен Василев:...най-сериозната санкция не е евентуалното изваждане на страната от системата на междубанкови разплащания SWIFT, а блокирането на авоарите на централната банка на Русия. "Путин си мислеше, че има 800 млрд. долара в случай на санкции, но те ще са под запор и няма да може да поддържа рублата и да плаща вноса. Ефектите в икономиката ще са същите като в България през 1996 година", уточни финансистът.
Това е мярката, която евентуално би могла да притисне Русия.
Нищо евентуално няма в това. Ще я притисне. Как се води война без пари?

# 2 981
Не помня на кого от политиците казваха Поразяващата уста, ама Кирил Петков успешно се бори за тоя приз.
Това по повод на изказването му за бежанците.

# 2 982
  • пустинята Гоби

Такова, което търпи министъра на отбраната да обяснява, че война в Украйна няма, а има военна спецоперация, и че нямаме нужда от подсилване на отбраната си. В този момент. И МП обяснява, че това си било лично.мнение. И аз съм напълно съгласна с тези от НАТО. И бих взела мерки срещу такъв троянски кон.

Спокойни с Янев и Радев могат да са само мечтаещите да дойдат тук руснаците.
Не. Спокойни с Радев и Янев са разумните хора. Другите цитират Соломон Паси и простотиите, които наговори. Имаме достоен и опитен президент, а не лаладжия, но явно толкова ни е капацитета, щом не можем да го оценим.

# 2 983

И аз така. Трябва трезво мислене. Не аа, уу, първосигнялно..то е присъщо на децата. Възрастните трябва по-разумно да подхождат.
Със сигурност 6ъм по-възрастна от теб. Трябват мерки, бързи и решителни. Освен за тези които искат Русия да завладее и нас. Виждам, че не са малко.
Мими, съмнявам се и ден да си живяла по соц.а. И ти личи. Радев е възпитаник на СССР, Янев също

# 2 984
  • София
Аз не разбирам защо Янев, Радев трябва да подават оставка? Защо не са облизали натовските подметки ли?

Отворете География за 5 клас и вижте къде се намираме на картата. Сега си задайте въпроса, вярвате ли наистина, че ако нещо стане тук, независимо от каква посока, цяло нато ще ни брани? Да? Не.

Както казва един премъдър човек, който не си губи времето да истеричничи в беге мама като нас - предпочитам секса с рускини, отколкото с руски войници
Ние сме бедняците за които никой няма да се трогне или погрижи. Както е било винаги досега. Да приютим украинци, да. Човешко е, разбираемо е. Но нека не се пречкаме на Русия, заради няколко американски долара от евро-програми. Излишно е да се бием в гърдите, че ще спасяваме демокрацията от която самите ние отдавна се отказахме (вече станаха 33 години), доволно потопени в собствената си корупция и мързел на всички нива в милата ни родина.
Харесва ли ни или не, сме освободени. Не сме го направили сами или с помощта на НАТО. Освен това сме... славяни, а не афроамериканци примерно. Това че развития свят ни третира като цигани (и вече ни смята за такива, ДПС like this) не бива да ни заблуждава - няма да ни помогне.

Общи условия

Активация на акаунт