Войната в Украйна 1

• 1 798 287
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 045
Тези внушения, че ЕС ще ни изолира, на трезво ли ги пишете?
Той вече ни изолира. Някой да е видял пари по Плана за възстановяване? Другите откога харчат милиарди, а на нас продължават да ни го връщат с разни забележки.
Ние сме член на ЕС и НАТО, няма да има никакви директни квалификации. Но отношението е видно.
С настоящата ни колеблива позиция още повече затвърждаваме положението си на "полу-извън". Добре че сме близо до Сърбия и сме с излаз на Черно море, та имат нужда от нас чисто териториално.

Не мисля така. На нас винаги са ни давали малко. Винаги сме били нежеланото дете на ЕС. Там в края, в кюшето.... не мисля, че това е нещо ново като отношение към нас и че е свързано с войната.
А позицията ни е вече изказана - с НАТО сме, осъдихме действията на Русия.

# 3 046
За бронежилетки помня един скандал ,че купувахме отвън, нашите не ставали, пробивали се, не знам какви дефекти. Което бе оборвано, но нищо чудно да е сринато производството под умелото ръководство и да нямаме такива.

# 3 047
  • Варна
Солидарни сме с жертвите, осъдихме агресора. Приемаме и помагаме на бежанците. Мисля, че това е реална и стойностна подкрепа. Голословните декларации нямат пряк ефект.

# 3 048
Путин чака само нашето мнение, за респект. Ставате смешни или сте тиквени клакьори.
Не, никой не е казал, че Путин чака нашето мнение. Той само чака да има повод да "спаси тормозеното руско население" в България, както и да "спаси" българското население, което не е съгласно с милитаристичната политика на НАТО.

Наистина винаги сме били нежеланото дете - точно защото ние сами никога не сме желали истински да сме част от ЕС. Е, поне една голяма част от нас, както се вижда и в тази тема. Сърцата на много българи са с "Освободителите".

Нинова изглежда решава много неща. А и все пак е икономическият ни министър (ако някой не знае).

Ние може на думи да сме осъдили Путин, но на дела го подкрепяме. Това не се е променило от влизането ни в ЕС насам. Само че сега вече няма мегдан за такова неустановено поведение. Линията е начертана, и ако не искаме да сме от източната ѝ страна, трябва да застанем от западната ясно и категорично.
Приемането на бежанците не означава нищо в политически план. То остава и да не ги приемаме.
Да не говорим, че става дума главно за български бежанци.

# 3 049
Стига с тази линия. Драматично звучиш. Позиция имаме..колко пъти да го напишем. Официална позиция. Имаме и гласувани едни немалко пари за Украйна.  Не виждам с какво сме по-различни като действия от западните страни.

И да постна тази тема за помощ на влизащите бежанци и сънародници от УКрайна..сигурно сте я видяли де, сега я виждам и ви я нося, понеже има въпроси как да помогнем, и т.н.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1415834

# 3 050
  • софия
Браво! Утре ще се гласува оставката на Янев.

"Сосиете женерал" и "Креди сюис" спират финансирането на търговски сделки със суровини от Русия
https://www.bta.bg/bg/Ukraine/227856-%22sosiete-zheneral%22-i-%2 … ovski-sdelki-sas-

# 3 051
Янев ще падне. От ПП ще му искат оставката и със сигурност ще мине в НС.
Защо всъщност ще му се гласува оставката в НС? Борисов нали сменяше министрите си с еднолично решение?

# 3 052
  • София
Браво, Кире!

# 3 053
8 февруари 2022 г., 10:16 ч
Украинска делегация пристигна в Беларус за разговори с Русия

https://www.rosbalt.ru/world/2022/02/28/1946283.html

# 3 054
Кирчо звучи необичайно неуверен, трепери му гласът. Жалко, че му се падна от баницата късметът да ни води към война.

# 3 055
  • София
Скрит текст:
Чела ли си, че си носят упъгването за стрелба с Калашник? А на военните обучения стрелят с въздушни пушки.
Не говоря, пиша.😄
Защо трябва да си носят упътването, какви са тия щуротии. АК е лесен за употреба, то затова толкова време е на въоръжение по света.
Лесен за употреба? Ти с колко такива си стреляла? 😂😂😂

Айде може би тоя род изказвания само от хора с действителен опит, не някакви дървени философи.
Хахаха, ад съм ходила на военно обучение и съм имала.такъв предмет в училище, стреляли.съм с с Манлихера и с въздушна пушка, а Калашников съм разглобявала и сглобявала за време, мисля 10 сек беше нормативът. Чупила съм нокти при това. И съм стреляла с него по мишени на военното. Най-гадното  е откатът в рамото.. На Манлихерата е най-силен, но и на Калашника си го бива, трябва здраво да стискаш и пак прави синини.  Надявам се никога да не трябва да си спомням тези умения. И не сме имали упътване, това е модерна измишльотина. Няма нищо сложно. Но е отвратително. Носи смърт.
Така че някой друг е дървеният философ.

Между другото, и доктрината за ядрената защита знам отлично, и на защита са ни обучавали. Аз съм чедо на Студената война. Мислех, че ядреният кошмар е в миналото след разпада на СССР. Само че.се намери луд да го възкреси. Да ни пази Господ!
[/quote]
Потвърждавам всяка буква тук. Имахме Начално Военно Обучение в училище; разглобявахме и сглобявахме АК 47 за норматив; ходехме да стреляме на стрелбище (и разни други умения). Това с упътването за автомата е смехотворна глупост.

П.П. buttercake, защо викаш?

# 3 056
Аз се надявам нашето правителство да не е проамерканско, а проевропейско и най- вече пробългарско

Ние сме решили преди време, че е в наш интерес да сме част от ЕС и НАТО. Всяко про ЕС и про НАТО решение е и пробългарско. Освен, пак казвам, ако не сме решили, че е в наш интерес да сме част от новия СССР. Дори Швейцария не пази неутралитет този път, не знам как ви хрумва, че ние можем да пазим неутралтет ако си мълчим,  докато сме част и тоя ясна част, от едната страна.

Нинова е пълен демагог. Как бихме могли да не подкрепяме санкциите?

решили сме го толкова, колкото сме решили да сме в СССР след ВСВ
като се сменя балансът в световните сили и нас ни харизват както си решат
останалото са илюзии, вкл че се отстоявал национален интерес, в който и да е съюз
ако интересите на съюза (на определени членове в него по-точно) са над националните интереси това не е суверенитет, за който уж украинците се бият
Путин е тръгнал на война сам, не защото някой в съюз го е накарал
ЕС, като толкова държи на Украйна, да си сформират доброволчески групи да се бият на страната на украинците
останалото е лицемерие

# 3 057
Чета всичко и плача. От вчера не мога да се успокоя, бях почнала да си правя списъци и да си проверявам паспорта. Голяма кокошка съм… Всичко е такъв хаос… който е против войната излиза американофил… който е против подмазване на нато е путинофил… така ли излиза??? Изобщо нямам илюзии, че плюнка като нас може да мине между капките независимо. Но за ЕС ние сме си виновни за липсата на финансова ковид подкрепа. Вие не знаете ли за проекта три морета? ЕС имат интерес да направят източна Европа търгивски партньор, и не само. За какво са иначе тези фондове за инфраструктурни проекти. Също така, ЕС няма интерес нито да унищожи Русия, нито против Америка.ЕС балансира и това не е в интерес на Щатите. Както за наша малка държава, така и за Европа винаги трябва да има двата големи полюса. Културните оредпочитания би следвало да останат в миналия век. Аз имам любими руски, немски, и дори корейски композитори; имам приятели украинци, руснаци, германци, американци, молдовци, шведи. Харесвам всички езици и култури.

# 3 058
Какво общо има всичко това с агресията на Путин? Нищо. Какво значи да се подмазваш на НАТО? Ти си от страна членка на НАТО.

# 3 059
"Meta removes pro-Moscow accounts from Facebook and Instagram".. Ауууу, замина на Корни фейсбука Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт