Войната в Украйна 1

• 1 798 582
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 3 960
  • СИ

нищо подобно
даде достатъчно време на тези, които не им се умира за НАТО да се изнесат от бойните действия и да не са жив щит на смелчагата Зеленски, който се крие зад цивилните

Зеленски се криел зад цивилните?! Ами Путин къде е? Стои в бункера, за по-сигурно, а?! И разговаря с приближените от 10 метра. Защо не е начело на войската си?
И защо си мислиш, че няма достатъчно хора в Киев, които се бият напълно безкористно заедно с президента си? Те не са щит на Зеленски. Те са щит на държавата си!
Вижда се кой е по-големият страхливец!

# 3 961
И да изкажа мнение.

Аз лично не бих отишъл да воювам в Украйна който и да ме праща натам. Защото нашата войска е професионална, и това за мен БЕ /поради пенсионна възраст/ професия, за която съответно получавах определено заплащане.

Едно е да седиш в укрепена база, напрактика, а и на теория непревземаема, да слушаш стрелби и взривове и съвсем друго е да си на бойното поле. Преценявайки рисковете, не мисля, че някой от колегите би отишъл там в момента, независимо от заплащането.

Доста млади момчета на първата ни мисия, които са участвали във военни патрули извън базата, са прекратили участието си и се прибраха предсрочно в България. Не е срамно. Войната на място, не е войната по телевизия и всеки има право на ИЗБОР дали да работи или не, когато го осъществява на професионална основа. Това е и демокрация.

И Вас в момента да ви сложат, да миете кенефи някъде 8 часа, вместо да седите на бюро в някой топъл офис, едва ли ще сте съгласни, нищо, че ще работите в същата компания.

За доброволците и загрижените има доста отворени сметки за набиране на средсдтва. Направете превод, дайте своята реална подкрепа срещу путин.

# 3 962
Глупости пишете. И балтийските страни имат руски бракми.

Да, само ние, бившите страни зад завесата
За първи път да съм съгласен с вас!
Ние сме наистина бивша страна! Бивша държава, а скоро и бивша нация!
Тъжно е, че една нация оцеляла толкова векове под турско робство, ще се стопи след само 40-50 години "демокрация"!
Как успяхме да се докараме дотук, умът ми не го побира!

Айде стига вече хленчихте и ни внушавахте глупости. Вие ако живеете в бивша държава, аз не живея в такава, живея в страна, която е в ЕС и там ще си остане.
В Полша ли сте?

# 3 963
Няма невинни в тази война.
А по време на война всички лъжат и всичко е пропаганда.
Малко критично мислене никога не е излишно при всичкия фейк, който се бълва от всички страни.

Хубава работа, как да няма невинни, тия хора дето са в колони по границата какви са? Нацисти сигурно, с биберони.

# 3 964
"Склонни ли сте за известно време да плащате по-високи цени на ток, газ, горива в резултат от наложените санкции срещу Русия?" -пита Алфа Рисърч. И 47 % "самоотвержено" отговорили с "Одобрявам". Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Ето затова говорех - фейк, фейк, фейк.
Половин България е на мин.заплата и просто няма търпение да й вдигнат още и още цените, пък ще настъпи такава радост. Егати и подлогите соц.агенции!

Повечето отговарящи положително, в момента съзнанието им е замъглено от емоция - но не положителна, а злоба, агресия...към агресора. Парадоксално. Но факт. Толкова са обезумели , че не им иде на акъла да помислят утре, когато свърши войната, защото тя ще свърши, как ще си поемат увеличените разходи. Много елементарно поведение, без мисъл за утре.
Но масово наблюдавано.

# 3 965
Отдавна всички сме обявени за фашисти, е, освен Северна Корея, Куба и още няколко.

Зеленски сред цивилните, Путин зад мраморната маса, далеч от генералите си за всеки случай, вчера гледах тази снимка и се чудех, после Зеленски бил страхливец:

# 3 966
  • София
Не говоря за обикновените хора. А за Русия, Украйна, САЩ, НАТО и ЕС.
Никой от тях не е невинен.

# 3 967
  • София
Скрит текст:
"Склонни ли сте за известно време да плащате по-високи цени на ток, газ, горива в резултат от наложените санкции срещу Русия?" -пита Алфа Рисърч. И 47 % "самоотвержено" отговорили с "Одобрявам". Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Ето затова говорех - фейк, фейк, фейк.
Половин България е на мин.заплата и просто няма търпение да й вдигнат още и още цените, пък ще настъпи такава радост. Егати и подлогите соц.агенции!

Повечето отговарящи положително, в момента съзнанието им е замъглено от емоция -
но не положителна, а злоба, агресия...към агресора.
Скрит текст:
Парадоксално. Но факт. Толкова са обезумели , че не им иде на акъла да помислят утре, когато свърши войната, защото тя ще свърши, как ще си поемат увеличените разходи. Много елементарно поведение, без мисъл за утре.
Но масово наблюдавано.
Съвсем логично е да си настроен отрицателно към насилник. Другото се нарича "стокхолмски синдром".

# 3 968
  • София
Гледайте Ирина Сардарева по бтв. Аз съм в шок.

# 3 969
Отдавна всички сме обявени за фашисти, е, освен Северна Корея, Куба и още няколко.

Зеленски сред цивилните, Путин зад мраморната маса, далеч от генералите си за всеки случай, вчера гледах тази снимка и се чудех, после Зеленски бил страхливец:

Абе тоя верно да не е подменен, то още жена му разправяше, че са го сменили. И на мен нещо странно ми изглежда.

# 3 970
  • СИ
Само донякъде е така.
Голяма част от промишлеността на БГ е закрита, заради европейски диктат. Ние нямаме такава на практика. Същото се случва и със селското стопанство. В момента внасяме всичко и е в ход доубиването ни, защото и енергийно и ни правят все по-зависими.
Дълга тема, не са толкова прости нещата.
Иначе за крадливите и продажни наши политици съм напълно съгласна.

По-голямата част от българската промишленост се самозакри, доста години преди да ни приемат в ЕС. Поради простата причина, че няма как да продаваме чушкопеци и черно-бели телевизори на световния пазар.
За останалото, няма какво да ти обяснявам освен това, че за повечето проблеми сме си виновни ние. Никой не ни е крив.

# 3 971
  • София
Експерт(к)ите, които смятат, че няма война, не се стреля по хора и ръшки се разхождат в Украйна, да вземат да потърсят какво се случва в Харков.
Цинизъм е най-малкото, което може да се каже за подобно изявление.

Погледнах "какво се случва в Харков" и продължавам да не съм сигурна какво точно.
Скрит текст:

Дяволът е в детайлите. Там няма военни обекти, целят се жилищни блокове.
Има интервюта-директни включвания с две "статистки" във филма, който снима лошият запад.

Бандеровци щели да се събират там, сигурно за това са ги ударили, нали?

# 3 972
Само на мен ли ми прави впечатление, че Зеленски е с добре поддържана прическа и външност вече почти седмица. Личния му фризьор да не е с него, във връзка с медийните му изяви? Не изглежда така човек, участвал във война. Дали семейството му е в бункер или някъде на Женевското езеро?

# 3 973
evhen, подкрепям. И само да припомня още Мадлин Олбрайт, която открито зовеше, че Сибир е твърде голям и трябва да принадлежи на "демократичната общност". Та нищо ново, ламтеж безграничен. Бог да пази България!
Кой е нападнал Сибир?
От 20 кладенеца се вади вода, за да се оправдае това нечовешко дело на руския егоманиак.
По телевизия "Настоящее время" дават в реално репортажи и кадри от всички атакувани райони. Не знам дали жертвите са 10 или "десетки" (допускам, че е трудно да се оцени в момента), но картините са ужасни. Не знам какъв човек трябва да си, за да ги омаловажаваш и да твърдиш, че си имат обяснение и оправдание. И моля, без препратки към "миротворчеството" на САЩ. Едно нечовешко дело не легитимира друго.

# 3 974
  • София
Всъщност ако на територията на Украйна не бяха разположили американски/натовски/ военни бази и биолаборатории,  ако бяха спазени ангажиментите след Студената война НАТО да не се разширява на изток, тази война нямаше да я има. И Захариева каза, че Русия не започва войната,  а я довършва. Кой я е започнал с неспазване на ангажименти? Както разбрахме, благодарение на немското разследване на Шпигел, НАТО лъже, че не е имало такива ангажименти. Отделно е и неспазването на Минското споразумение за Донбас и неглижирането на проблемите там от страна на Запада.

Общи условия

Активация на акаунт