Войната в Украйна 1

• 1 798 205
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 095
Ние тук можем да си дискутираме колкото искаме, но е ясно, че самозабравилите се в Русия и Беларус ще паднат, а покрай тях и Молдова няма къде да ходи.....
Да, много мъка и смърт ще има, но ще паднат. Тогава всичко ще си дойде по местата.

Не е ясно. Освен ако нямаш пророчески способности.

# 4 096
Цитат
Ако сериозно смяташ, че единствената цел на НАТО е описаното, значи си много наивен.

А какво му е другата конспиративна цел, с удоволствие ще я чуя. И ще ми е много интересно.

Няма абсолютно нищо конспиративно, просто човек трябва да си събере две и две. Знаеш, че са основали организацията като защитна такава срещу СССР. И аз съм абсолютно ЗА държави като България примерно да са в НАТО, защото иначе съвсем никакъв шанс нямаме. Но нали не мислиш, че САЩ ще приема такива членове без да имат някаква изгода от цялата работа Simple Smile организацията се ползва за проводник на американските интереси на много места, и, аз съм съгласна, че Русия да наслага някъде си ракети,  НАТО другаде, сигурно няма се стрелят и да започнат трета световна.

Русия във военната доктрина на Щатите и на въпросната мирна защитна организация се гледа като вражеска. Това не е тайна и не е лъжа. Китай не се гледа като вражеска държава примерно. Когато НАТО се разширява, без да нападат Русия, те я притискат. Имат все по-голямо влияние, което им позволява да контролират Русия. Аз разбирам конфликта като противопоставяне на това влияние. И тук трябва да смяташ икономическите интереси, не само да се съсредоточаващ върху ракетите и кой ги има и къде са.

Фокусът въобще не е икономическия просперитет на други държави, а просперитетът на САЩ и контрол над възможно повече държави. А държави като България няма как да са самостоятелни и са принудени да избират лагери. Елементарно е.

# 4 097
  • Варна
Икономическите интереси са в основата на всяка война. Борба за влияние и преразпределяне на позициите. Политическите мотиви са само претекст.
Апетити към руските ресурси е имал и съюзника Чърчил.
Действията на Путин са отвъд всякаква логика.

# 4 098
  • София
Обратното е - инфлацията прехвърля кредитната тежест от кредитополучателите към кредиторите (банките). Дефлацията прехвърля тежестта от кредиторите (банките) към кредитополучателите.

Най-храносмилаемият пример е България през 1997, когато хората са си платили ипотеките с 1-2 заплати. Simple Smile

Само когато доходите им са били в твърда валута, Хоуп.

# 4 099
  • софия
Наблюдателите от ОССЕ напускат Донецк и Луганск. Източник, близък до мисията, е казал, че колоната пътува за руския град Каменск-Шахтински, в Ростовска област.

# 4 100
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Путин не иска земята на украинците, а иска да не му дрънчат натовски оръжия там
...

Това не е вярно и самият П. го казва ясно:

https://fakti.bg/world/655291-putin-ukraina-ne-e-sasedna-strana- … t-ruskata-istoria

За мен П. загуби войната в момента, в който излезе извън тематиката "Донбас-насилие над рускоезичното население-помагаме им" и разкри истинските цели на политиката си: възстановяване на СССР в някакъв хибриден пазарен вариант и възвръщане на икономическото господство над цяла Източна Европа. Твърденията, че Украйна е създадена от болшевиките, т.е. е руска, и че трябва да връща собственост постави проблема на съвсем друга плоскост и превърна войната за украинците във война за защита на родината. П. или не е добър картоиграч и разкри прекалено рано намеренията си, или е имало някакъв вътрешен натиск за това. При всички случаи руснаците подцениха другите играчи на масата и вече няма как да спечелят играта. В момента играят за "равен".

# 4 101
Икономическите интереси са в основата на всяка война. Борба за влияние и преразпределяне на позициите. Политическите мотиви са само претекст.

Той Коля като го чета сигурно е още в гимназията и не са му ясни тея неща. Много е идеалист.

# 4 102
А да си пази силите и козовете Байдън за Тайван? че там се мъти нещо?

# 4 103
  • София
Това си е чиста проба пропаганда! Не е нито официален източник, нито нищо. Извадени от контекста речи, изобщо не си правете труда да го гледате. Кога ще се забранят източниците на новини във форума да са от фейсбук съмнителни профили???
Ама разбира се, че ще кажеш, че е пропаганда Simple Smile
Ето друго видео - френско журналистическо разследване на Canal+.
Първият линк е без превод (само по картинките може да се ориентираш за какво иде реч), вторият - със субтитри на български, публикуван във фб профил.
https://youtu.be/9O0WQ4JpuJo   без превод

https://www.facebook.com/1079647727/posts/10224459277084355/?d=n    с български субтитри

# 4 104
Именно от "страх" нападна Украйна. И НАТО няма никакъв ентусиазъм да го спре. Разчита на гражданска война, традиционно.

Ти знаеш ли какво е гражданска война въобще?

# 4 105
  • София
Цитат
Няма нито ангажимент, нито обещание на НАТО. Такива не са давани никога. Повтарям, никога. Можеш много лесно да ме обориш като публикуваш документа, от когато и да е, подписан от НАТО и Горбачов или Елцин или Путин, в който е записано че НАТО няма да се разширява на изток.
Това го разбрахме, но колко на изток трябва да стигне и защо!

Защото явно желаещите се страхуват от съседите си.

А към тези, които са против приемането на Украйна в ЕС.
И аз бях против до декември 2021 г. Ама сега това членство си го плащат с кръв.
И да приемем 50 милиона украинци в ЕС - не е ли по-добре необходимата работна ръка да е европейска, както някои държат, а не да се отварят границите за милиони бежанци от Близкия изток.
Освен това в ЕС много по-лесно ще излязат наяве всякакви престъпления в човечеството и ще бъдат осъдени виновните.

# 4 106
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Друг път за тях
Явно не можете да се концентрирате върху темата, "друзя"

Сега, в тази тема, обсъждаме насилието на Путин над суверенния народ на Украйна
Всякакви други мения, които не отговарят  на темата, като вашето, могат да бъдат изтрити, нали така

в някой друг живот вероятно?
темата е "Двоен стандарт и има ли той почва у нас?"
щото иначе пропагандата си върви кой бил крив и кой прав от същите, които не са застигнати от правосъдието

Мисля, че си имате тема, в тази за Байдън например, тези неща се обсъждат

В тази обсъждаме Путин и Зеленски

Аз не разбирам защо Путин го е страх от НАТО ако не е агресор?
И аз не разбирам защо Байдън не се намеси решително сега, така както Буш старши се намеси в конфликта между Ирак и Кувейт?
Скрит текст:
Иначе е много лесно да надъхваш другите да се бият за твоите бизнес интереси

Конфликт в Украйна: Защо Байдън няма да изпрати войски в Украйна

Няма интереси за националната сигурност

Първо, Украйна не е в съседство на Америка. Не се намира на границата на САЩ. Нито е домакин на американска военна база. Тя няма стратегически петролни запаси и не е основен търговски партньор.

През 1990 г. Джордж Буш-старши оправда международната си коалиция за експулсиране на Ирак от Кувейт като защита на върховенството на закона срещу господството на джунглата. Висшите представители на националната сигурност на Байдън използваха подобен език, когато описваха заплахата на Русия за международните принципи на мира и сигурността. Но те проповядват отговор на икономическа война чрез осакатяващи санкции като отговор, а не военни операции.

Опасността от конфронтация със суперсила

Байдън не иска да предизвика "световна война", като рискува пряк сблъсък между американски и руски войски в Украйна и той беше открит за това.

„Не е като да имаме работа с терористична организация“, каза президентът пред NBC по-рано този месец. "Имаме работа с една от най-големите армии в света. Това е много трудна ситуация и нещата могат бързо да се побъркат."

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-60499385
Отговорът съвсем ясно е посочен в статията: прави се опит да се избегне световен ядрен конфликт.

Направили са платформа за събиране на видео доказателства за военни престъпления, които да бъдат предоставени на съва в Хага.

https://antikor.com.ua/articles/522999-ne_ja_ego_tuda_posylal_ra … voennogo_s_ottsom
Клипчето се върти в Телеграм.
Пропагандните усилия текат усилено и от двете посоки, но не мога да обвинявам украинците. Те просто се опитват някак да пробият през замъглените промити мозъци в Русия. Изглежда, че масата от руснаците наистина са в пълно неведение за случващото се.

В момента тече реч на Зеленски пред Европейския парламент. При пълна зала, всички му стават на крака и му ръкопляскат.

# 4 107
Ние тук можем да си дискутираме колкото искаме, но е ясно, че самозабравилите се в Русия и Беларус ще паднат, а покрай тях и Молдова няма къде да ходи.....
Да, много мъка и смърт ще има, но ще паднат. Тогава всичко ще си дойде по местата.
Разбира се! Като падне Русия и всичко ще се оправи! Войните ще свършат, ще настъпи мир и разбирателство, а САЩ най-после ще успеят да покажат истинското си лице на умиротворители и загрижена за човешкото добруване нация! Само Русия пречи това да се случи!
Личи си, че сте закърмен с холивудски филми и красивия хепиенд с американското знаме, веещо се над Белия дом!

# 4 108
Явно Украйна няма право да избира сама за себе си дали иска да е в НАТО или не? И това оправдава да се започнат военни действия срещу всеки решил да влезе в алианса.
Всеки избор има цена. Ако Украйна се бореше за неутралитет може би нещата щяха да стоят по различен начин.
Т.е. е нормално и оправдано? Защото тук няколко хора написаха, че едва ли не Украйна си го заслужава, защото иска да е част от НАТО. Ако след месец Финландия реши, че иска да я приемат в НАТО, следва ли Русия да я нападне?
Не само според путинофилите следва, ами и даже вече ги заплашиха индиректно. Беше още в началото на инвазията. Писах назад, който иска, да.чете или.птърси изявлението на Захарова за " реципрочната мерки"

# 4 109
      https://mood-time.eu/2022/02/28/%d0%bf%d1%8 … sp;    .
Някой може ли да ми обясни на прост език , какви са санкциите.
Не успях да го разбера
Ако си бълагарин няма да ти дадът заем, ако си руснак и ти платят в долари ще ти обменят     80 % от парите по техен вътрешен курс. Например официалният курс в момента е 96 рубли за долар( примерно) ,но не ти дават да си купиш долари от банка .В чейндж бюро е 130 рубли за долар и може да обменяш колкото искаш.
Ако си руснак , който си е продал апартамента в  Слънчев бряг за 50 000€ и си прехвърляш парите в Руската банка,ще ти обърнат задължително 80% от парите в рубли по курс 96/1 и пазиш само 10к в €.

Общи условия

Активация на акаунт