Войната в Украйна 1

• 1 798 421
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 245
Спирането на руските медии може и да са част от някакви санкции /парични/, възможно е. Моят пост беше принципен, за свободата на информираност, за официалната забрана от страна на държавата. Може би съм и по-чувствителна на тази тема точно защото така беше не само и през "онези" години, но и през последните 12 г. нямаше особено голяма свобода на медиите, ненапразно бяхме и сме на 112 място. Както и да е - с тях и без тях, за нас има по-важни неща, свързани с бъдещето ни и това на нашите деца, защото война в днешно време никой не си е представял, но ето - факт е.

# 4 246
Е, малко е пресилено. Русия има огромен излаз на Тихия океан.
Сега разбирам какви са им плановете руски - искат да нацепят Украйна на няколко държавици, някаква "федерация", която да е под контрола на Русия (доброволно, разбира се). Зеленски в тюрму.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 20:41 от Анонимен

# 4 247
  • Orihuela Costa,Spain
Току що прочетох,че Педро Санчес  е постановил,че всеки украинец на територията на Испания,ще получи право на работа и легализация.

# 4 248
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
А Канадците казаха, че разглеждат молбите за визи на хората от Украйна е с предимство и ускорено и ще бъдат приети радушно
Даряват на Украйна оборудване и оръжия в размер на 10 милиона канадски долара
Че хората от Украйна с изтекли визи, не трябва да се притесняват, могат да останат, докато не свърши войната и още и още

# 4 249
Сутринта четох някой (мисля PURE) спомена, че украинците обстрелвали Донецк. Сега гледам по Първи канал дават кадри. И се чудя - с какво точно украинците обстрелват Донецк, като нямат авиация, нито ракети с малък или среден радиус? Нали ако имаха такива оръжия, тия колони към Киев въобще нямаше да съществуват?

Май ПутинТВ здраво лъже, и май горките хорица в Донецк страдат от огъня на своите "братя" руси.

А, току що пак някакъв генерал се закле, че целели само военни обекти.

И сега разбирам откъде идва информацията за разбойнически банди, които с раздаденото от "нацистите" оръжие тормозели мирните граждани в украинските градове. Според говорителя това били престъпнически банди, които очевидно до този момент не са имали никакъв начин да се въоръжат и само са чакали Зеленски да им раздаде калашниците.

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 17:12 от Анонимен

# 4 250
  • София
По темата за гледането на руски канали: не сте ли се замисляли, че по отношение на това, какво четете и гледате, е желателно да си налагате ментална хигиена? Миете си зъбите вечер, за да си пазите зъбите здрави, нали? Защо не си пазите и мозъците здрави, ами позволявате да ви заливат с лъжи?

# 4 251
По темата за гледането на руски канали: не сте ли се замисляли, че по отношение на това, какво четете и гледате, е желателно да си налагате ментална хигиена? Миете си зъбите вечер, за да си пазите зъбите здрави, нали? Защо не си пазите и мозъците здрави, ами позволявате да ви заливат с лъжи?
Което е валидно за двете страни.
Абсолютно не одобрявам цензурата.
И Фройд с този мотив е бил забранен за четене в онези комунистически времена.

# 4 252
Не знам, аз дори не съм сигурна дали това е вярно.
Но едва ли, Медински не е случаен човек и не е с малко опит и лустро.
За кое не си сигурна? Това, което си написала, е наистина официалната позиция на Кремъл. Въпросът е, че фактите от действителността сериозно се разминават с нея.

Тимошенко е опозиция и се бие с автомат в ръцете. Порошенко и той. Гордон колко е плюл по Зеленски,  а сега е в Киев и се бие заедно с него. Опозицията си е там, но явно пред лицето на агресора е загърбила различията. Адмирации за което.

Аз мисля че украинският народ спечели симпатиите на целият свят. От сега нататък за света украинец ще е синоним на смелост и геройство. Руснак ще е синоним на агресор и окупатор. И това успя да направи Путин. Такова срамно петно създаде за историята на Русия, което ще се изчиства десетилетия.

# 4 253

Аз мисля че украинският народ спечели симпатиите на целият свят. От сега нататък за света украинец ще е синоним на смелост и геройство. Руснак ще е синоним за съжаление на други неща. И това успя да направи Путин. Такова срамно петно създаде за историята на Русия, което ще се изчиства десетилетия.
Но руснаците живеят в техния паралелен свят, където всички са им врагове, Западът, американците и техните "подлоги" са им врагове, но те въпреки всичко ще победят и ще ЗАСТАВЯТ враговете за тяхно добро да им козируват и да им ръкопляскат.

# 4 254
А докато Русия побеждава в Украйна, за един гнил долар можеш да си купиш вече 107 чисто нови рубли.
Сега е момента да си обърнете спестяванията в сигурна валута, че и на толкова изгоден курс!

Wink
Ха, докато го пишех, курса стигнал до 108 рубли за долар!
Sky’s the limit, както казват някой от тая страна на океана…
На победителите - честито!

# 4 255
  • Варна
Дезинформацията нараства. Наложи се К.Петков за опровергава лъжите, че сме изпратили помощ от самолети, които дори не притежаваме.

# 4 256
Да така е Шарки, но аз се забавлявам. Много патос, много лъжи, промити мозъци с терминология от ВСВ и параноя. Не мисля, че трябва да им спират каналите, нека ги оставят да се излагат. Не могат да ми повлияят техните СМИ-та, сори.

# 4 257
  • София
Руското управление обаче става все по-нагло и по-нагло:

Медведев: https://twitter.com/MedvedevRussiaE/status/1498619523045511168

"Днес, някакъв френски министър казал, че са обявили икономическа война на Русия. Мерете си думите, господа! И не забравяйте, че в човешката история, икономическите войни доста често се превръщат в истински".

Значи, позволяват си да заплашват, защото суверенни държави искат (или дори не са искали - като Финландия и Швеция) да влязат в съюз с други суверенни държави. Позволяват си да заплашват, защото други държави оказват помощ на Украйна, при положение, че Русия ползва Беларус и Чечня, а сега заплашват вече и с истинска война, при положение, че според тях и сегашното не е война, а "специална операция".

Просто се чудя вече кой им е дилърът и какво взимат, та са толкова скъсали с главния мозък.

# 4 258
Руснаците разрушават телевизионната кула в Киев
https://twitter.com/IAPonomarenko/status/1498679555816574995?s=2 … by22QMBO1bjx8AZEQ

# 4 259
Сутринта четох някой (мисля PURE) спомена, че украинците обстрелвали Донецк. Сега гледам по Първи канал дават кадри. И се чудя - с какво точно украинците обстрелват Донецк, като нямат авиация, нито ракети с малък или среден радиус? Нали ако имаха такива оръжия, тия колони към Киев въобще нямаше да съществуват?

Май ПутинТВ здраво лъже, и май горките хорица в Донецк страдат от огъня на своите "братя" руси.

Ще те замоля повече да не намесваш името в твоите дезинформации и фейкове!!!

PURE никога не е писала нищо за Донецк, виж ми хронологията!

Общи условия

Активация на акаунт