Войната в Украйна 1

• 1 798 254
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 320
Говоря за това. Какъв е смисълът да пращат войска чак до там?

Аз клипът го пуснах само за достоверност, че картата е реална.
Смисълът е да нападнеш в тил.

# 4 321
Аз бях за обстрела на Донецк.
И предположението, че са ги обстреляли руснаците е цинично.
8год. в Донецк е така, ако не си чувала или не вярваш отвори докладите на ОССЕ.
Там има мисия от 8г. и доклади имат постоянно. Сега са се изнесли.
А има ли обяснение защо досега не са използвали тези оръжия срещу танковите колони, които се точат към Киев? Не виждам нищо цинично в това предположение, след като руснаците обстрелват навсякъде другаде из Украйна.

# 4 322
  • СИ

Страхотен анализ. Той не е на Дърева, а е преведен от материал на Пол Кристи, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС). Уточнявам го, за да не каже някой, че е измишльотина, само защото не му пасва на изградените представи.

Въобще не намирам такъм институт към Колумбийския университет:

https://www.columbia.edu/content/list-centers-and-institutes

Нито човек с такова име сред персонала:

https://directory.columbia.edu/people/

Нито такъв вестник... Бременски европейски икономически новини. Източникът засега е руски сайт само. После питате какво е хибридна война. Дайте нормален източник - ако има! Или статията е написана от някой Павел, любител на Агата Кристи.

Поне още седмица, няколко заблудени русофила ще ни пускат линкове към този "страхотен анализ"...!
Аз продължавам да се чудя, как има хора да се вързват на такива съшити с бели конци измислици и сюжети. Добре поне, че ще блокират руските сайтове бълващи измислици, лъжи и дезинформация. За нашенските сайтове и продажници получаващи хонорари в рубли ще трябва още да почакаме. Но и това ще стане. Колкото повече потъва икономически Русия, толкова по-тихи ще стават и те. Денег нет...!

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 19:58 от SeaHorse

# 4 323
Имам позната българка в Норвегия, която е бясна от спирането на руските телевизии и смята, че няма откъде да се информира. Една такава като нея във ФБ например смята, че предаването по беларуската ТВ за тълпи радостни украинци, които топло посрещат руските войски е истина. Наистина има информационна война, но пък смятам, че хората трябва да имат достъп до всякакви източници на информация. Аз например доста се забавлявах снощи как по ТВ Россия ми обясняваха, че нямало проблем да се лети, само трябва да се мине през другото полукълбо, малко над Северния полюс. Ми добре, щом ги устройва....
То за летенето над Северния полюс е вярно, но проблема им е, че те хубаво ще летят, ама къде ще кацнат.

# 4 324
  • софия

Страхотен анализ. Той не е на Дърева, а е преведен от материал на Пол Кристи, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС). Уточнявам го, за да не каже някой, че е измишльотина, само защото не му пасва на изградените представи.

Въобще не намирам такъм институт към Колумбийския университет:

https://www.columbia.edu/content/list-centers-and-institutes

Нито човек с такова име сред персонала:

https://directory.columbia.edu/people/

Нито такъв вестник... Бременски европейски икономически новини. Източникът засега е руски сайт само. После питате какво е хибридна война. Дайте нормален източник - ако има! Или статията е написана от някой Павел, любител на Агата Кристи.

Поне още седмица, няколко заблудени русофила ще ни пускат линкове към този "страхотен анализ"...!
Аз продължавам да се чудя, как има хора да се вързват на такива съшити с бели конци измислици и сюжети. Добре поне, че ще блокират руските сайтове бълващи измислици, лъжи и дезинформация. За нашенските сайтове и продажници получаващи хонорари в рубли ще трябва още да почакаме. Но и това ще стане. Колкото повече потъва икономически Русия, толкова по-тихи ще стават и те. Денег нет...!
[/quote]
Твърде много мислите критично. Анализът е страхотен. Четете и цъкайте безкритично.

# 4 325
Винаги съм смятала, че това да нямаме армия и техника не е добре, сега обаче си мисля, че това е най-доброто, което е можело да ни се случи. Че като гледам управляващите като нищо ще се вържат на запада и ще ни пратят първи на амбразурата. Първи да си затворим пространството, докато те се помайват, първи да пратим оръжие, първи да искаме приемане на Украйна. Сега ще се наложи сами да си извоюват новите бази с ядрените бомби.
В тази война съм сигурна, че победители няма да са най-агресивните и войствените.
Ако изобщо остане някой да празнува победата...
Нито сме си затворили първи пространството, нито сме пратили първи оръжие. Ако изобщо някога пратим, което е истински срам. Дай Боже наистина най-агресивните да не са победители в лицето на г-н Путин. Това е в интерес на целия свят.

# 4 326
Информация ( може да е истина или пропаганда ) / снимки / видеа за Донецк има в техния Telegram ....

( кадрите не са за всеки! )

https:-spam302-/s/nm_dnr/

# 4 327
  • Paris, France
Аз бях за обстрела на Донецк.
И предположението, че са ги обстреляли руснаците е цинично.
8год. в Донецк е така, ако не си чувала или не вярваш отвори докладите на ОССЕ.
Там има мисия от 8г. и доклади имат постоянно. Сега са се изнесли.
А има ли обяснение защо досега не са използвали тези оръжия срещу танковите колони, които се точат към Киев? Не виждам нищо цинично в това предположение, след като руснаците обстрелват навсякъде другаде из Украйна.

Срещу танковите колони не можеш да стреляш с калашници. Всъщност може, но няма смисъл.

Става дума за стрелба срещу инакомислещи хора, палежи на обществени сгради от страна на маргинализирани националистически групировки. Изпуснали са ги, а те са се самозабравили. Обясних в предишен пост какво се случва вътре, в самата Украйна от десетилетия, не от 8г или 10.

Изгледай френския филм от линковете на Мецани в този пост:

https://bg-mam.ma/p/1414318/44377155

Има интервюта с главнокомандващи групировки, някои от които са били и във властта. Изгледах версията с превод, два пъти, цялата и ще ти се поизяснят нещата.

Путин знае, че с Украйна, такава, каквато е днес политически, икономически, културно, Европа си вкарва жесток автогол, който ще плаща идните 20 или 30г.

Каквото и да направи, Европа е ударена.

# 4 328
Андрей Козирев- Министър на външните работи на Русия, 1990-1996 г

"Призовавам всички руски дипломати да подадат оставка в знак на протест.

Уважаеми руски дипломати, вие сте професионалисти, а не евтини пропагандисти. Когато работех във външно министерство, се гордех с колегите си. Сега е просто невъзможно да се подкрепи кървавата братоубийствена война в Украйна."

https://twitter.com/andreivkozyrev/status/1498713596900958210

Ще ми се да има повече гласове, като този. Народът в Русия е длъжен да реагира.

# 4 329
Срещу танковите колони не можеш да стреляш с калашници. Всъщност може, но няма смисъл.

Ама те показваха удари от снаряди. Не от калашници. Защо със същите снаряди не обстрелват танковата колона от 64 километра?

Сега чувам, че днес са разрушили сградата на Операта в Харков. Важен военен обект. Или може би лош мерник, знам ли?

# 4 330
ЧС, и на 7, и на 37 няма да отвори, според мен. Ако светът го има, ще отвори далеч в бъдещето. Не знам кога.

Не им трябва да я отварят. Може да продават един хляб срещу сто акции на Газпром.

# 4 331
Надявам се да е само преговори, не приемане директно, и като подкрепа ,политическа за момента. Няма да отворят ЕС  като при нас, пътуване ,работа. Те отвориха за  всички бягащи, с тях и бандите могат, Путин отвори кутията.
 Да си бе взел Донецк като го иска  , да бе спрял, нямаше да се стигне до това.  Хубаво иска империя, ама моментът не е за империи. За него добро ,за другите не  е.

Всяка слаба власт ражда банди. Помня новините за обрани по шосетата всякакви, но особено турски гастарбайтери от  и за Германия, от основно ,че носят пари.  Мутри избиваха и се избиваха, пък мина и това. И жертвите си вървят , планирани направо.
Много вирнахме носове  и колкото на запад ,повече от сигурността и благополучието.

# 4 332
  • софия
Грешките на развитието на цивилизацията. Забравихме, че светът се върти по закона на джунглата, а не на морала и съпричастността.

# 4 333
  • СИ

Информация ( може да е истина или пропаганда ) / снимки / видеа за Донецк има в техния Telegram ....

Истина или пропаганда? Ха сега де...! Както знаем, руснаците никога не лъжат и са много почтени, честни и миролюбиви хора. Силно религиозни и православни преди всичко.
Като чуеш за "руский мир", какво е най-добре да направиш? Да се обърнеш и да бягаш с 200-та...!

# 4 334
Европейския парламент е приел днес резолюция, с която осъжда инвазията, призовава за провеждане на разследване на престъпленията на Русия и призовава за изпращане на оръжия в помощ на Украйна, а също и за максимално намаляване на вноса на въглеводороди от Русия. Не знам колко има значение такава една резолюция, освен чисто символично. Социалистите са гласували против в частта за горивата и оръжията.

Общи условия

Активация на акаунт