Войната в Украйна 1

• 1 798 205
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 350
Много е възможно Путин да не клекне и накрая да превземе Украйна, а после?  Светът ще страда, ще страда, пък ще се пренастрои, а и една голяма криза винаги има и оздравяващ ефект, колкото и да неприятна. Но след това Русия ще затъне за дълго в изолация и санкции и ще е много по-трудно да се измъкне от ситуацията без да капитулира. Докато сега имат възможност в преговори някак Путин да запази лице и вътрешната пропаганда да представи евентуален мир като негова победа. Но ако няма Украйна и няма война, после какво ще признава и как ще аргументира отстъпки? Ще бъде като изтеглянето на САЩ от Виетнам общо взето - с подвита опашка.

А относно вземането на страна - сега поне вземаме страната на тези, чиито ценности изповядваме, тоест правилната страна. И това е така без оглед на евентуална бъдеща победа или загуба в конфликта, защото не това кой побеждава определя коя кауза е правилната.
Той може да я превземе, но след това за да я владее трябва цялата тази армия да я разпръсне по територията на Украйна, която е огромна страна. Когато я разпръсне отделните окупационни единици стават лесна плячка при партизанска война.

# 4 351
  • София
Скрит текст:
Имам позната в Полша, близо до границата с Беларус. Та преди 1-2 месеца покрай нея минаваха вече конвои на НАТО, но като цяло е спокойно. Обаче днес ми каза, че в магазините не са останали никакви консерви, онзи ден били свършили всички хавлиени кърпи в Пепко - хората пазаруват провизии за бежанците. Евала, просто!

И аз бях много впечатлена от действията на полските политици като цяло. И, като изключим Унгария, като цяло на действията на славянските страни от Централна Европа. Личи си отдалече споменът им за СССР.
За разлика от при нас - днес ми се наложи да трия в една група, под публикация с адрес къде събират помощи, такива долни мнения, че не е за разказване.
A ти откъде знаеш, че и в техните групи няма изтрити долни мнения?
Не го разбирам това, защо все трябва да се изкарваме по-долни от другите..

Специално за поляците - не вярвам по тази тема.

# 4 352
Надявам се да е само преговори, не приемане директно, и като подкрепа ,политическа за момента. Няма да отворят ЕС  като при нас, пътуване ,работа. Те отвориха за  всички бягащи, с тях и бандите могат, Путин отвори кутията.
 Да си бе взел Донецк като го иска  , да бе спрял, нямаше да се стигне до това.  Хубаво иска империя, ама моментът не е за империи. За него добро ,за другите не  е.

Всяка слаба власт ражда банди. Помня новините за обрани по шосетата всякакви, но особено турски гастарбайтери от  и за Германия, от основно ,че носят пари.  Мутри избиваха и се избиваха, пък мина и това. И жертвите си вървят , планирани направо.
Много вирнахме носове  и колкото на запад ,повече от сигурността и благополучието.
Нали не мислиш сериозно, че той иска само един Донецк?! Ако го искаше само него, щеше да си вземе отдавна-още преди 5-6 години.
По тази логика, викам, да си вземем Македония, щото нали някога наша е била..... Не става така.

# 4 353
Путин е говорил с принца на ОАЕ, този същия дето беше гласувал въздържал се в СС на ООН.

Обсъждали договореностите по ОПЕК, обяснил му за Украйна и т.н.

# 4 354
И какво е казал?

# 4 355
Мога да те уверя, че Николаев, Херсон, Мариупол и крайните квартали на Одеса изглеждаха така преди 3 години, само че без бомбите. Рушащи се къщи и пътища, неремонтирани от момента на асфалтирането им - 70-те години на миналия век.

За първите три на знам. За Одеса - пълна Л-Ъ-Ж-А. Някои също пътуваме.
Бях отседнала на 50 м.  от операта, на Дерибасовская - чистичко, красивичко. На третия ден ме разходиха до пазар "Привоз" - на 100 м. от там (води се огромна забележителност), спукахме гума в дупка, сигурна 20 см. в асфалта. Хората още живеят в комунални - това също на центъра - един етаж, 7 стаи, 1 баня, една кухня, по 1 семейство в стая... А полуразрушени, необитаеми сгради имаше дори и на 3 преки от хотела. Хубаво е, че пътувате. Отделете време да разгледате.
А най-интересното нещо в Одеса, лично за мен беше Археологическия музей - от 5 зали, 1 беше пълна с гръцки статуи и 1 - с египетски мумии и артефакти 😁😁😁😁

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 21:04 от milalena

# 4 356
Обаче още едно нещо ми е странно в тази война - ако изобщо вече си мислим, че информацията ни е достоверна: ЕС праща оръжията, а щатите инициират икономическите санкции, за които германците се бавеха… ясно е иначе, че ако щатите включат оръжия лошо и така по-добре де

# 4 357
По темата за гледането на руски канали: не сте ли се замисляли, че по отношение на това, какво четете и гледате, е желателно да си налагате ментална хигиена? Миете си зъбите вечер, за да си пазите зъбите здрави, нали? Защо не си пазите и мозъците здрави, ами позволявате да ви заливат с лъжи?
Мисля, че го правят, защото искат да бъдат лъгани.

# 4 358
Това ли е начина да се спре Путин - изпращат се оръжия на Украйна и се изолира Русия, икономически и социално.
Украинците ще се бият, докато имат хора, а от руснаците вероятно се очаква да се вдигнат срещу Путин.

Май това е идеята, някакви други предложения?

# 4 359
  • на село
Днес на турската граница- доста украински коли, от висок клас.
От турска страна щателни проверки, целият багаж отвън,  проверяват включително и дрехите в куфари. Не знам какво търсят.
Нас не ни проверяват така.
Знам, че хората бягат от война, никой не заслужава да преживява това, което става в Украйна и си мисля,  че това са украинци с повече възможности и може би имат жилища в Турция и не бяха сами жени с деца.

# 4 360
Обаче още едно нещо ми е странно в тази война - ако изобщо вече си мислим, че информацията ни е достоверна: ЕС праща оръжията, а щатите инициират икономическите санкции, за които германците се бавеха… ясно е иначе, че ако щатите включат оръжия лошо и така по-добре де
Ами те немците защо да бързат? -те си имаха добра изгода от Русия, ама пусто, напоследък нямаше накъде. Те и англичаните така, още от време "оно", ама ей го на- днес и те показват европейщина. Ще лъснат олигарсите, разбираш ли в Лондон "сити" и такива ми ти работи.

# 4 361
Аз се отнасям скептично към новия военен министър. Радев беше прекалено доволен, а и смяната на кандидатурата е в последния момент. БСП не са имали нищо против. Все така не даваме и един патрон на украинците, да не би Путин да ни се обиди нещо. Работата е пределно ясна. Не че те не се оправят и без нас, ама въпросът е да покажем отношение. Нашето отношение подкрепя Путин. Кирчо се продаде за министерското кресло, струва ми се. Опита да се направи на мъж, но изглежда е само театро.

Английските пристанища за затворени за всякакви яхти под руски флаг или притежавани, или управлявани от лица с руски паспорти, или произведени или регистрирани в Русия. Същото важи вече и за Гибралтар, а се готви за Испания и Португалия.

Днес Борис Джонсън беше конфронтиран от украинка, която му зададе в упор въпроси докога ще толерира руските олигарси, докога децата на украинците ще спят по мазетата, а децата на олигарсите ще спят в имения. Той кимаше съчувствено. Дано не си остане само с кимането.

Цинично е да се говори, че било нищо работа Путин да си вземе един Донецк.

Цинично е да се говори, че разрушенията от последните дни си ги имало и преди. Това може да го каже човек, който се информира само от руската държавна телевизия.

# 4 362
По темата за гледането на руски канали: не сте ли се замисляли, че по отношение на това, какво четете и гледате, е желателно да си налагате ментална хигиена? Миете си зъбите вечер, за да си пазите зъбите здрави, нали? Защо не си пазите и мозъците здрави, ами позволявате да ви заливат с лъжи?
Мисля, че го правят, защото искат да бъдат лъгани.

Това със спирането на канали някак страшно ми напомня за заглушаваненото на "Свободна Европа". Явно още се мисли, че хората са тъпи и нямат право на информация.

# 4 363
Украинката беше много яка и на перфектен английски го навря в ъгъла. Браво на нея.

# 4 364
  • София
Европейския парламент е приел днес резолюция, с която осъжда инвазията, призовава за провеждане на разследване на престъпленията на Русия.
Разследване за престъпленията извършени през последните 10 години в Украйна спрямо руските граждани кога? За нацистките групировки, съществуващи с подкрепата на правителството кога? Или Виктория Нюланд и работодателите ѝ не разрешават?
В края на филма, който публикувах (има го в хронологията ми), се виждат замесените американските лица и техните реакции или липса на такива.

Poppea, аз не пиша проруски, аз пиша антиамерикански. Нещото, което най-много ме вбесява е лицемерието, двойният стандарт и  геополитическите игри  на Щатите, в които волно или неволно е замесен и ЕС.

Общи условия

Активация на акаунт