Войната в Украйна 1

• 1 798 303
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 440
Няма неутрални вече.
А да се сравняваме с Швейцария е смешно.

# 4 441
А с кого да се сравним, с Германия и Франция ли?
Няма по-бедни от нас в ЕС, нито с по-малки възможности във военно отношение.

# 4 442
Швейцария се сбогува с неутралността си заради Путин. Много неща се случват и ще се случват за първи път от много време насам. Резултатът от всичко е, че Русия се връща в 15 век, а лидерът им в най-добрия за него случай ще приключи в Хага. Все си мисля обаче, че няма да има този късмет.

# 4 443
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Как да стане това с неутралността?
В момента се провеждат стотици телефонни разговори за съгласуване на мерки. Така си представям де
Министри от всички държави си разменят информация за стратегия, военни способности, техника...Ние какво - да мънкаме и мълчим?
Няма как

# 4 444
  • София
Швейцария се сбогува с неутралността си заради Путин. Много неща се случват и ще се случват за първи път от много време насам. Резултатът от всичко е, че Русия се връща в 15 век, а лидерът им в най-добри за него случай ще приключи в Хага. Все си мисля обаче, че няма да има този късмет.
Ок, но ако и Европа се върне в 18-и век, няма да се кефим много, да? Не.

# 4 445
Швейцария ги удари най- лошо, като блокира сметките на стотици руснаци и фирми

Ами ние, ако имат сметки тук, също да ги блокираме, но до там. Тази война не е на България, както няма да е и на Швейцария, сигурна съм.
Едва ли накой руски олигарх би си държал парите в ДСК.
Войната Е и на България. Путин изрично ни упомена в черния списък, пък и вила в Синеморец не е като вила на Женевското езеро.

# 4 446
Скрит текст:
Що пък да нямаме избор, ето я Швейцария до скоро с най-добрия избор в Европа - неутрална. Докато ние се дърлим НАТО срещу Русия, те и двете такива като нас ще ги употребят първи за своите си интереси. Ако стане напечено всички големи в НАТО ще си гледат първо тях си, както е и нормално да бъде.
Швейцарците блокираха парите на руските олигарси. Това не е много неутрално.

А дано поне руските олигарски направя нещо. Те душа и сърце си дават за парите. Могат и да спрат това безумие.

# 4 447
Новият министър на отбраната трябва да помисли и че сме пряк съсед на вражеска Сърбия, с която имаме лоши исторически спомени

# 4 448
Не съм чела последните коментари, но в контекста на войната в Украйна, бих казала Браво на Министър Янев за твърдата позиция в защита на националните ни интереси.

Той не е министър. Скрий си бравото.

flambe, настана време, в което не искам да обяснявам повече какво имам предвид на плиткоумни. Но айде малко жокер ще ти дам. Има едно море, което се казва Средиземно.

Ох, моля те, аз няма да си го скрия браво-то, но защо не вземеш ти да се скриеш или малко от малко да се поосвестиш - не е нужно в тази тема да го раздаваш лошата даскалица в кварталното средно училище, айде...
Аз ще добавя още едно Браво!!(за министър Янев/вече бивш/)
И от мен едно браво че го разкараха.

# 4 449
Да искаш от най-малките и най-бедните в ЕС да изнасят евентуална война на Изток си е жив цинизъм от страна на големите в НАТО. А да си без армия и оборудване, с постоянно намаляващо население, да напираш да пращаш мъже на фронта е чиста глупост.
Не става въпрос за НАТО или Русия, става въпрос за реалността.

# 4 450
Роузи,
Разговорът е еднопосочен, на нас ни се нарежда!

# 4 451
Швейцария се сбогува с неутралността си заради Путин. Много неща се случват и ще се случват за първи път от много време насам. Резултатът от всичко е, че Русия се връща в 15 век, а лидерът им в най-добри за него случай ще приключи в Хага. Все си мисля обаче, че няма да има този късмет.
Ок, но ако и Европа се върне в 18-и век, няма да се кефим много, да? Не.

Място за кеф няма в никакъв случай. Иначе ако ме питаш дали да се снишим за да не пострадаме, отговорът е Не! Не говоря за България разбира се, наясно съм с манталитет и други подробности. Хубавата част е, че вече става дума за проценти само. Гледах в новините репортажи за хора от България, които помагат на украинците. Поклон! Както виждам с очите си обаче, и руснаци им помагат.

# 4 452
  • Paris, France

Nevena Virolan, кой говори ние дали можем?! Факт е, че радиото е едно от малкото открито опозиционни в Русия, откъдето руснаците могат все пак да научат кой кого стреля и че стреля! Спряно е на територията на Русия! Ние тук имаме достатъчно източници да научим какво става по света, там нямат!

Те руснаците не са на Марс. Да излъжеш търсачките къде се намираш отнема два клика.

Въпросът не е в това, а че Путин ограничава нарочно опозиционните канали, от които масово може да се разбере какво се случва. Защото едно е да пуснеш радиото в офиса и да чуят и колегите (примерно), друго е да ползваш впн и да четеш онлайн.

Точно това, че ги ограничава не е в негова полза, защото народът го вижда като тоталитаризъм и информационно затъмнение. Всичко, което е забранено става интересно и забраната вдига рейтинга.

В никой офис, в който съм работила не е имало радио. А всеки може да се направи, че пише важен доклад и да си чете медии в интернет 😻.

Има телеграм и всичко е там.

Руснаците са информирани и оправни хора.

Около мене точно руснаци осъждат най-строго Путин 🤩. Не си мълчат хич. Е, не сме в Русия.

Швейцария е неутрална, ама съседите и са Италия, Франция, Австрия итн. Далечно е от Балканите и Русия. Сега остава и с тях да си премерил п...., дето ги нямаме.

А с кого да се сравним, с Германия и Франция ли?
Няма по-бедни от нас в ЕС, нито с по-малки възможности във военно отношение.

Със САЩ и Япония!

# 4 453
  • София

Е, тъй де, все е привеждане, както казвате. На един им е харно по- така, на други по иначе.... няма как да ги виним. Щом ги влече клекалото....
Който не го влече, трябва да си избере някоя държава с над 80 милиона население и някоя от първите 3 икономически сили в света.
Много точно казано.
Защо, когато си малък, беден, прост, залюхан, и въобще - последна дупка на кавала, всеки те тика и бута да си най-отпреде на композицията...., не винаги там е най-печелившата позиция.

Кой пък точно нас изтика? Просто географското местоположение на малкия, бедния, простия, залюхания и въобще - ДДК е такова.

# 4 454
https:-spam302-/boris_rozhin/25996

Самоуправлението на въоръжените х0хли в Киев добива все по-шантави измерения .
Скоро  нормалните ще се молят на Путин да вакара войските да ги спаси .
О, този е направо специалист пропагандатор Grinning

Човек не трябва да вярва на всичко в нета.

А да си без армия и оборудване, с постоянно намаляващо население, да напираш да пращаш мъже на фронта е чиста глупост.
Кой ще праща мъже на фронта?
Наистина не знам откъде извира тази опорка непрекъснато.

Общи условия

Активация на акаунт