Войната в Украйна 1

• 1 798 134
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 680
  • София
Скрит текст:
И САЩ затвори въздушното пространство за руски самолети.
Байдън нарече Путин диктатор.

Скрит текст:
https://www.n-tv.de/politik/News-zum-Ukraine-Krieg-Joe-Biden-sch … icle23166149.html

Франция възнамерява да конфискува яхти, луксозни вили и автомобили на Лазарния бряг собственост на руски олигарси. Изготвя се списък, който е дълъг.

https://www.n-tv.de/politik/Frankreich-will-Besitztuemer-kremltr … icle23166328.html
Байдън откри топлата вода.

Подкрепата към Путин в България спада все повече. Както бяха написали в една статия преди няколко дни: "Путин ще победи путинизма" (цитирам по памет).

# 4 681
Все така да правят САЩ и Франция.

# 4 682
Цитат
Гледам жени на 50+, майки, баби, съпруги, бълват "нека видят, Путин ще ги смаже" под новини за ранени деца...
Не знам дали има по-голямо дъно....
За да се формира такова мнение /по принцип някакво мнение/, то има причина. Не може да бъдат обвинявани хората ей така, а и няма смисъл. Светът осъжда Путин и го нарича луд и др. подобни, какво помага това! Нима Байдън е по различен! Ами останалите! На кого може да се има доверие!
Тези, които заслужават уважение и респект са хората, които участват по един или друг начин,  с това, да помагат на потърпевшите/бежанците. Останалото е лаладжийство, включително и нашето писане тук.

# 4 683
  • На земята, която е всъщност звезда.
Цялата неяснота за мен е как има хора, които подкрепят някой, който казва: "Или ще ме оставите да си правя каквото си искам, или ще затрия вас и децата ви с атомни бомби". Това ли искате за себе си, не ви ли е страх за децата ви?

А бомба искаме ли?

Няма никакво значение дали искаме или не. Реално, П. може да изпрати бомба ДОРИ да се изпълнят всичките му искания. Неговата говорителка 3 дни преди нападението заяви, че само луд може да казва, че Русия ще нападне Украйна. И бомбардираха и убиха цивилни в Харков по време на срещата оня ден. Реално, какво казва П. няма НИКАКВО значение.

# 4 684
И аз имам такава ситуация. Баща ми бесен русофил, който никога не е бил в Русия спори със съпругата на брат ми, която е рускиня и нейното семейство, а родителите й специално живеят екстремно близо до оригиналната конфликтна зона, а и развиват собствен бизнес, тоест сблъскват се директно с некомпетентното и корумпирано управление на Путин, което прави развитието на какъвто и да било бизнес (който не принадлежи на олигарх приближен до Путин) много, много трудно. Хората говорят много трезво за ситуацията, не навлизат в никакви крайности, но просто са обезкуражени от сегашното управление, но баща ми (русофилът), който никога не е бил в Русия винаги знае по-добре от тях за ситуацията в тяхната собствена родина, в която до ден днешен живеят 🙂

# 4 685
  • София
"Русия се опитва да спре западните компании да бягат от страната" – https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-se-opitva-da-spre-zapadnite-ko … -stranata-6138905
Този абзац ме развесели: "„За да се даде възможност на бизнеса да взема информирани решения, беше подготвен проект на президентски указ за въвеждане на временни ограничения за излизане от руски активи“, каза Мишустин."  Joy
"Стойте тук и ние ще ви информираме какво информирано решение да вземете". Избор по путински.

П.П. Много отчаян ход ми се вижда това.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 10:36 от milenaka

# 4 686

Франция възнамерява да конфискува яхти, луксозни вили и автомобили на Лазурния бряг собственост на руски олигарси. Изготвя се списък, който е дълъг.

https://www.n-tv.de/politik/Frankreich-will-Besitztuemer-kremltr … icle23166328.html

И Чехия планира да направи същото, а те както знаем имат опит в това и ще им дойде много добре.
Незнам дали обаче не е вече късно. Ако се сещате, седмица преди да започне войната имаше репортаж на наш ТВ канал, че руските имоти по черноморието са масово разпродадени. Някой им е наредил, все пак.

# 4 687
# 4 688
  • софия
"Русия се опитва да спре западните компании да бягат от страната" – https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-se-opitva-da-spre-zapadnite-ko … -stranata-6138905
Този абзац ме развесели: "„За да се даде възможност на бизнеса да взема информирани решения, беше подготвен проект на президентски указ за въвеждане на временни ограничения за излизане от руски активи“, каза Мишустин."  Joy
А "Западните компании взимат решения поради „политически натиск“, каза той, и те ще бъдат възпрепятствани да продават руски активи, докато този натиск не отшуми." все едно са васали на помешчика? Пак някой друг се чувства длъжен да им отвори очите на "глупавите" западни компании.

Яхтите отдавна са преместени в Малдивите и Черна гора.
Скрит текст:

01.03.2022 11:47
 (БТА)
Руски милиардери в тесни връзки с президента Владимир Путин местят яхтите си, докато САЩ и съюзниците им подготвят допълнителни санкции срещу собствеността на руските бизнесмени след инвазията в Украйна. Това съобщи Си Ен Би Си, позовавайки се на данни на уебсайта "Марин трафик", предоставящ информация в реално време за текущото местоположение и движението на кораби.
Данните показват, че най-малко четири големи яхти, собственост на руски бизнесмени, се движат към Черна гора и Малдивите. Това се случва на фона на обявените широк набор от санкции от правителства по целия свят, включително насочените към Руската централна банка мерки на американското министерство на финансите.
Малдивите нямат договор за екстрадиция със САЩ, припомни консултантската фирма "Номад капиталист" (Nomad Capitalist), цитирана от Си Ен Би Си.
Собствеността на набелязаните руски предприемачи вероятно ще претърпи нов удар. Администрацията на президента Джо Байдън наскоро обяви създаването на работна група, която ще се прицели в техните доходоносни активи, включително яхти и имения.
Франция съставя списък с имоти, собственост на олигарси, включително автомобили и яхти, които могат да бъдат иззети поради санкции от Европейския съюз.
"Тази седмица ще задействаме многостранна трансатлантическа работна група за идентифициране, издирване и замразяване на активите на санкционирани руски компании и олигарси. Това включва техните яхти, имения и други неправомерно придобити доходи, които можем законно да намерим и замразим", написа тази седмица Белия дом в свой туит.
На този фон някои от най-богатите руснаци преместват яхтите си, надявайки се, че ще могат да избегнат конфискация. 

Президентът на петролния гигант "Лукойл" Вагит Алекперов плава с яхтата си за Черна гора, според данни на "Марин трафик". Очаква се да пристигне там от Барселона.
Яхтата на Алекперов е известна като "Галактика супер нова" (Galactica Super Nova). Тя разполага с "6-метров плувен басейн със стъклено дъно и водопад. Също така има хеликоптерна площадка, асансьор и голям плажен клуб", според сайта "Суперяхтфен", цитиран от Си Ен Би Си.
Алекперов има нетно богатство от малко под 25 милиарда долара, според данни на списание "Форбс".
Черна гора е член на НАТО, а от 2008 г. кандидатства за членство и в Европейския съюз. Външният министър на балканската страна заяви, че тя ще се присъедини към ЕС в санкциите си срещу Русия.
Най-малко три яхти, собственост на други руски милиардери, се приближават към Малдивите - малка страна, разположена в Индийския океан. През годините островната държава беше гореща точка за туристи от Русия . Министърът на туризма на Малдивите каза, че инвазията на Русия в Украйна ще има голямо въздействие върху местния туристически сектор.
Яхтата на милиардера Олег Дерипаска, известна с името "Клио", е отплавала от Шри Ланка преди почти две седмици и се очаква скоро да пристигне на Малдивите, според "Марин трафик". Дерипаска и свързани с него компании бяха санкционирани през 2018 г. от САЩ. Той е един от малкото руски милиардери, които се обявиха срещу конфликта в Украйна.
"Мирът е приоритет. Преговорите трябва да започнат възможно най-скоро", написа в "Туитър" Дерипаска, чието нетно благосъстояние се оценява на около 4 милиарда долара.
Представители на споменатите милиардери, както и правителствата на Малдивите и Черна гора, не отговориха на запитванията за коментар на Си Ен Би Си.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 10:41 от zvаnchе

# 4 689
А "Западните компании взимат решения поради „политически натиск“,
Все някой друг е виновен. Всички сме едни прости наивни и смешни червени шапки в гората, само САЩ са "голяма работа". Малко подцеява европейците ми се струва. Не малко, даже много този път.

# 4 690
  • София
Мда, но вече се е усетил и ми се струва, че е много неприятно изненадан.

# 4 691
Байдън в речта си казал, че бил пратил troops в Европа, "in the event that Putin decides to keep moving west".

# 4 692
Определено се изненадах, че се решиха да блокират сметките. Трудно ми е да преценя какви са швейцарските подбуди... Освен да има друго лоби на олигарси, които вече плетат мрежа около Путин и искат час по-скоро да го дискредитират. Не знам, чудя се. Това са алчни и продажни хора. Ами че като не им е угоден Шефа сега на бизнеса, изведнъж да спрат да бъдат алчни и продажни ли?

Според мен е натиск от страна на световната общност в смисъл на "Неутралитетът сега коства човешки животи в Украйна". А и (вътрешна) информация към олигарсите. Неслучайно новината за запориране на авоари изтече следобеда, имали са време да дръпнат каквото искат с инстантен превод.

Олигарсите го ужилиха като сринаха стойността на компаниите и акциите им, затрудняват бизнеса им със света. Ако съм научила нещо за тях, то е, че основно правило за мултимилиардерите е "Не губи пари".

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 10:58 от Анонимен

# 4 693
  • София
Байдън в речта си казал, че бил пратил troops в Европа, "in the event that Putin decides to keep moving west".

Байдън да си погледне собственото канче, вместо да са на всяка манджа мерудия. Бензинът им е достигнал рекордни нива от 14 години насам.

# 4 694
  • софия
А за мен на Костов трябва огромно да му благодарим, особено в момента. Ако не беше той, още щяхме да сме "неутрални" като Сърбия.

Общи условия

Активация на акаунт