Войната в Украйна 1

• 1 798 182
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 710
  • София
Не са виновни обикновените руснаци? Колко време търпят джуджето? Нали живеят в "демокрация"? Че и в момента обиждат и псуват.
Всеки народ заслужава съдбата и управляващите си.

Включително и нашият. Ще се радваме ли да ни изритат и нас, както се радваме на чуждото нещастие, а?

# 4 711
  • София
Ох значи аз като споменах енергийната криза, имам предвид в Европа. Там зимата нещо се скараха Русия и Германия. Оставете тука, ясно че цяла Европа ще види инфлация, стига сме ревали, че само ние. В моите очи преходът към зелена енергия беше една надежда за бъдещето на планетата, с всичките болезнени трусове и икономически трудности покрай него. Едни и същи ги гледам във фейса, скандират еко плакати и също и реват защо заплатите ни не били като европейските. Няма глобален поглед. А за енергийната криза, накланям се в посока зеленият план да е усетен като икономическа заплаха от Русия за прекратяване на партньорство от Европа. Но по-запознатите да се включат с източници. Войната в моите възприятия започна тогава.
И за мен. Още преди месеци Путин започна икономическа война срещу Европа.

# 4 712
  • софия
Не са виновни обикновените руснаци? Колко време търпят джуджето? Нали живеят в "демокрация"? Че и в момента обиждат и псуват.
Всеки народ заслужава съдбата и управляващите си.
Включително и нашият. Ще се радваме ли да ни изритат и нас, както се радваме на чуждото нещастие, а?
Точно така. Къде е написано, че "се радваме"?

Ох значи аз като споменах енергийната криза, имам предвид в Европа. Там зимата нещо се скараха Русия и Германия. Оставете тука, ясно че цяла Европа ще види инфлация, стига сме ревали, че само ние. В моите очи преходът към зелена енергия беше една надежда за бъдещето на планетата, с всичките болезнени трусове и икономически трудности покрай него. Едни и същи ги гледам във фейса, скандират еко плакати и също и реват защо заплатите ни не били като европейските. Няма глобален поглед. А за енергийната криза, накланям се в посока зеленият план да е усетен като икономическа заплаха от Русия за прекратяване на партньорство от Европа. Но по-запознатите да се включат с източници. Войната в моите възприятия започна тогава.
И за мен. Още преди месеци Путин започна икономическа война срещу Европа.
Бъркате. Европа, подкокоросвана от Щатите, е започнала. Иска зелена енергия (икономическа независимост и независимост от хрумките на диктатор с болно его), а не нефта на Вова.

# 4 713
Цитат
Гледам жени на 50+, майки, баби, съпруги, бълват "нека видят, Путин ще ги смаже" под новини за ранени деца...
Не знам дали има по-голямо дъно....
За да се формира такова мнение /по принцип някакво мнение/, то има причина. Не може да бъдат обвинявани хората ей така, а и няма смисъл. Светът осъжда Путин и го нарича луд и др. подобни, какво помага това! Нима Байдън е по различен! Ами останалите! На кого може да се има доверие!
Тези, които заслужават уважение и респект са хората, които участват по един или друг начин,  с това, да помагат на потърпевшите/бежанците. Останалото е лаладжийство, включително и нашето писане тук.
Когато от малък си закърмен с руски език, руска комунистическа литература (много е!), новини в петък вечер на руски език, филми за Втората Световна война, но поднесени по идеализиращ героя начин, когато ти е набивано в главата, че всичко на запад е злодейско, че ще победим враговете на народа, какво, да му се не знае, очакваш (не с е карам)! Това е тяхното съзнание и то никога няма да се промени, защото е формирано от ранна детска възраст. А сегашните , новоизпечени русофили/американофили- не се притеснявай за тях. Те не знаят къде се намират, а просто искат да са оригинални, да демонстрират позиция, но утре лесно ще я променят, като излезе някоя друга "мода".
Аз също съм била закърмена още в 3 група на детската градина с часове по руски език. Не съм била в руска детска градина-не! В съвсем нормална си бях. И ясно си спомням, как като се върнех в къщи след градина и с гордост рецитирах научено. Татко, лека му пръст, ме потупваше по главата и с простички думи ми набиваше в малката главица, е това само едни герои, които съществуват само в приказките и в истинския живот ги няма. Много съм благодарна на родителите си (баща ми беше на "особена" служба), че не допуснаха мозъците на децата им да бъдат промити.
Относно Байдън- това е човек обигран. Много обигран. Хитра лисица. Той цял живот е работил в най-висшите кръгове на американската власт. Там добро и лошо няма. Там има само интереси.
В горния смисъл, не можеш да вярваш на никого, но не можеш да вярваш и на конспиративните теории.
По делата се познават и по нищо друго!
Скрит текст:
уважение и респект осначават едно и също Simple Smile

# 4 714
  • София
SeaHorse не просто се радва, той злорадства. Един пост по-отгоре.

# 4 715
„В богатата история на Гърция няколко пъти е трябвало да са вземат решения от национална важност. Всеки път, когато страната е заемала ясна позиции с естествените си съюзници, тя е печелила“, е заявил Мицотакис, допълвайки че „решението да изпратим военно оборудване дава ясен сигнал къде принадлежим… и кое е правилно в политиката и международните интереси“.

Какво да каже човек повече? Трябва да гледаме гърците и да правим като тях. И няма да сбъркаме, гарантирано! Исторически са го доказали, че имат повече акъл от нас, що се отнася до политически избор.

# 4 716
От това, което видях на картата Транснистрия ще се използва за нападение над Одеса.
Но аз отказвам да повярвам, че може да са толкова глупави. В смисъл, кой нормален ще си обяви военните планове публично по телевизията и интернет?
Варияция на тази карта беше изтървана из нета още докато 190 000те хиляди миротворци бяха в Беларус и Русия и тогава доколкото помня я обсъдихме в темата за Русия и отговорите бяха от рода на:

Никола Тесла, на каква възраст си? Наистина ли си толкова наивен? Звучиш като Хитлеровата младеж от Втората световна.

После путин нападна и се оказа, че найвни сме били ние и не сме знаели за биолабораториите, нацистите и бандеровците. Някак ми се струва, че може да има биолаборатории и нацисти в Молдова.

# 4 717
За чие нещастие трябва да съчувстваме?!
На руснаците, които са много горди, че са повече хора от другите и си избират/ търпят един психопат за лидер?!
Или на украинците, които са нападнати и бомбандирани, защото искат да влязат в Ес и НАТО?! Хора,чиито домове са обстрелвани и се крият в мазета?!
Продължавам да се изумявам как не виждате фактите!

# 4 718
Стига са бъркали някои действията на Путин с обикновените и нормални руснаци. За съжаление те ще пострадат от цялата работа, а не Путин.

Да де, ама те преизбират Путин с 80%. И не протестират масово срещу нападането на друга държава, а май даже го одобряват. Може 10 или 20 процента да са против Путин, но на масата явно и харесват начинът на управление, агресивността и имперските амбиции. Това не са баш невинни граждани.

# 4 719

Напротив. Няколко пъти повтарям, че руснаците имат вина. Руснаците подкрепят Путин и искат войната. Въобще не са за съжаление обикновените руснаци. Още малко ще ни обясниш, че тя и руската армия не е виновна, а? Изтърка ви се това с нацизма...! Видя се вече, къде са нацистите. Те са с петолъчки на челата и в момента мятат бомби и ракети по Украйна. Руснаците трябва да бъдат изолирани за дълги години. Няма кой друг освен тях, да изкупи греховете на любимия им Путин! А, да...! И дълги години трябва да плащат репарации на Украйна! Може да си сигурна, че така ще стане.
Грабвай автомата и бягай срещу руснаците. Светеца Зеленски ще ти плаща 3000евро месечна заплата. Добра оферта.

# 4 720
Знам, че повечето хотели на Зл. пясъци са негови и семейството му (уж от сигурен източник)

Големи глупости.

# 4 721
  • Варна
Тесла, пълнолетен ли си? Освен, че основно постваш чужди публикации, влагай елементарен анализ. Прочети и българската ни история, след освобождението ни от турско робство. От "добрите" ни съюзници сме изгубили територии , хиляди жертви и огромни репарации. Особено, като  съюзник на Хитлер.
Една потребителка написа, че чака да уволнят Путин.......😁🍷

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 11:38 от Viviana91

# 4 722
Някакви новини за преговорите?

# 4 723
Sea Horse , те че трябва да бъдат наказани и изолирани-трябва, но нека всичко си има граници, защото рискуваме да си имаме още една "Северна Корея" наблизо, а това не е добре за никого и най-вече ще е много зле на нашите деца в бъдеще.

# 4 724
Фани, я кажи за хотелите, че ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт