Войната в Украйна 1

• 1 798 042
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 725
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Пък една написа във фейса, че Китай щяла да подкрепи Русия, защото е най- пострадала от бомбите на гадните американци в Хирошима ... такова ниво на промит мозък и путинизъм не знам как се бие

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 11:45 от Роузи

# 4 726
  • софия
Явно ползва картите на ръшките. Хирошима е в Китай.
Два клика и имаш карта на света, ако си спал в часовете по география, ама пусто трябва малко нещо да има на горния етаж.

# 4 727
  • София
.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 13:26 от orchid

# 4 728

Някак ми се струва, че може да има биолаборатории и нацисти в Молдова.
Пък да не говорим за София, дето хем е в натовска държава, хем не иска натовска защита.

Само ме е страх Западът да не предаде Украйна. Да се хване на някакви шантажистки преговори, да се съгласи да разцепят Украйна "в името на мира". С нас го направиха, също и с Германия, с Корея, колко му е една Украйна?

# 4 729
  • Варна
„В богатата история на Гърция няколко пъти е трябвало да са вземат решения от национална важност. Всеки път, когато страната е заемала ясна позиции с естествените си съюзници, тя е печелила“, е заявил Мицотакис, допълвайки че „решението да изпратим военно оборудване дава ясен сигнал къде принадлежим… и кое е правилно в политиката и международните интереси“.

Какво да каже човек повече? Трябва да гледаме гърците и да правим като тях. И няма да сбъркаме, гарантирано! Исторически са го доказали, че имат повече акъл от нас, що се отнася до политически избор.
Акъл нямат. Почти фалираха и целия ЕС им плати сметката. В Гърция управляват предимно социалистически правителства.

# 4 730
Пък една написа във фейса, че Китай щяла да подкрепи Русия, защото е най- пострадала от бомбите на гадните американци в Хирушима ... такова ниво на промит мозък и путинизъм не знам как се бие

Тази ли?

Скрит текст:

# 4 731
Винаги сме били на правилната страна на историята

Скрит текст:
“Решението на Путин, е явно нарушение на Устава на ООН и правилата за решаване на междудържавни спорове по мирен начин“, е заявил премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис пред гръцкия парламент днес, съобщи специално за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Руският президент „с използване на сила поставя под въпрос териториалния интегритет на държава, с която Русия има близки връзки, причинявайки смърт – включително на гърци в Мариупол, и принуждавайки стотици хиляди граждани да напуснат (родината си)“, добави той.

„Това е насилствено връщане в ерата на хегемонията. На мястото, където Холокостът придоби много жестоки измерения и на място, където украинци и руснаци обединиха сили срещу нацистите“, е подчертал Мицотакис.

„Това е ирационална и непозната в историята инвазия. Руското нашествие е насочено към насилствена промяна на архитектурата на сигурността в Европа“, е заявил той, добавяйки че „руските заплахи срещу Швеция и Финландия говорят сами за себе си. Западът е призван да получи ново кръщение. Когато руската провокация удари ядрото на световния геополитически баланс, забавянето на Запад беше наваксано за дни… Ефектът на западните санкции вече е видим. Руската икономика е ударена“.

„Гръцката позиция е резултат от нашия исторически опит и световния баланс“, е подчертал гръцкият премиер, добавяйки че „Винаги сме били на правилната страна на историята и така ще бъде и сега. Ние сме част от Запада и ние защитаваме международния правов ред. Живеем с кипърския въпрос и получаваме заплахи за наши острови. Не можем да стоим безучастни пред авторитарни лидери, които искат да преначертаят границите“.

„Или си на страната на мира и международния закон, или си срещу него“, е заявил още Мицотакис.

„За тези, които се чудят дали специфичните санкции са достатъчни да ограничат агресията на Русия, отговарям, че това е огромен удар“, е подчертал той, като е добавил, че „това е най-големият пакет от санкции, приеман от ЕС. В кратки срокове, той разклаща геополитическата и икономическата позиция на Русия и мобилизира световното обществено мнение, дори и в Русия. Международната блокада може скоро да доведе до вътрешна реакция“.

„По отношение на енергийните въпроси, не могат да бъдат изключени опити за изнудване от страна на Русия. Подобна перспектива вероятно ще предизвика временни ценови скокове. Съгласихме се, че това ще е временната цена“, е казал още той, като е отбелязал, че „има начини да се реагира както на национално, така и на европейско ниво. На национално ниво, ние вече дадохме субсидии в размер на два милиарда евро тази политика ще продължи, особено по отношение на най-уязвимите групи, докато кризата приключи. Газовите компании вече са предприели мерки да осигурят значителни количества втечнен газ. Подобен проблем изисква общоевропейско решение, съвместни поръчки, съхранение и субсидиране на енергетиката в Европа. След гръцкото предложение Европейската комисия ще обсъди създаването на (европейски) фонд. Европа има задължението да съсредоточи всички усилия в сектора. Дългосрочното решение е бързо да станем независими от руския газ. Целта на страната е бързо да стане автономна с използването на вятърна и слънчева енергия, но и да стане регионален и международен енергиен транзитен хъб за Европа“, е заявил още Мицотакис.

„Ще построим втори терминал за втечнен газ с частни средства в Александруполис“, е подчертал гръцкият премиер.

„Поисках днешния дебат, за да може парламентът да изпрати послание за единност“, е посочил Мицотакис в речта си пред депутатите.

„Гърция трябва да даде свой собствен отговор. Наши братя живеят в Украйна в последните две хиляди години. Колкото до Русия – тя  незабавно трябва да спре войната и да постави себе си сред държавите, които гледат в бъдещето. Настоящата криза може да бъде възможност за ЕС да направи стъпка напред и да синхронизира икономическо си развитие със стратегическите си цели.

Отговаряйки на критики от страна на опозицията за решението на правителството да изпрати военна пратка на Украйна, премиерът е подчертал, че Гърция има повече причини от всички други да подкрепи Украйна.

Мицотакис е посочил, че изпращането на оръжия в Украйна е европейско решение, обвързващо за всички страни членки с изключение на тези, които са обявили неутралитет.

„Ние имаме допълнителна причина, например в сравнение с Португалия, да подкрепим Украйна с изпращане на военни доставки. Ние бихме могли да помолим за подкрепа, ако се нуждаем от подобно нещо“, е посочил Мицотакис, отбелязвайки че „надежден съюзник, който вярва в стойността на партньорството, има задължението да разпознава и разчита геостратегическото поле и интересите на страната“.

„В богатата история на Гърция няколко пъти е трябвало да са вземат решения от национална важност. Всеки път, когато страната е заемала ясна позиции с естествените си съюзници, тя е печелила“, е заявил Мицотакис, допълвайки че „решението да изпратим военно оборудване дава ясен сигнал къде принадлежим… и кое е правилно в политиката и международните интереси“.

В заключение гръцкият премиер е заявил, че руската инвазия в Украйна е грубо нарушение на международното право. Всяко забавяне или неясна позиция би било в ущърб на националните интереси на страната, е добавил той.  

„Придържам се към съгласието на трите най-големи опозиционни партии за осъждане на руската инвазия, правилността на санкциите и бих помолил лидера на основната опозиционна партия СИРИЗА Алексис Ципрас да преразгледа своята позиция по отношение на разходите за отбрана. Инвестирането в отбрана е необходимост и съществена предпоставка страната да е свободна и (е важно) за просперитета на гръцкия народ“, е добавил Мицотакис.
Надценяват се комшиите. Те са били винаги от тази страна на историята, която им изнася.

# 4 732
Тази тема изобилства с войнолюбци, готови да наказват всичко, което мърда в името на нещо, което са им казали по телевизора. ВСУ вчера написаха, че България и Полша предоставят самолети на Украйна. Киро и Дуда го опровергаха. Нещо да кажем за този фейк? В крайна сметка, войнолюбците, имате прекрасната възможност да се включите в интернационалните отряди на Зеленски, действайте. Да приказва може всеки.

Явно не чета внимателно, къде видя войнолюбци? Аз виждам само протести срещу агресията и одобрение на санкциите. Никой не е призовавал за включване на България във войната. А какви самолети ще предоставим, като нямаме такива даже да патрулират НАШЕТО въздушно пространство? Май войнолюбци са тези, които подкрепят започналия войната, или аз нещо бъркам в логиката?

# 4 733
Скрит текст:
Цитат
Гледам жени на 50+, майки, баби, съпруги, бълват "нека видят, Путин ще ги смаже" под новини за ранени деца...
Не знам дали има по-голямо дъно....
За да се формира такова мнение /по принцип някакво мнение/, то има причина. Не може да бъдат обвинявани хората ей така, а и няма смисъл. Светът осъжда Путин и го нарича луд и др. подобни, какво помага това! Нима Байдън е по различен! Ами останалите! На кого може да се има доверие!
Тези, които заслужават уважение и респект са хората, които участват по един или друг начин,  с това, да помагат на потърпевшите/бежанците. Останалото е лаладжийство, включително и нашето писане тук.
Когато от малък си закърмен с руски език, руска комунистическа литература (много е!), новини в петък вечер на руски език, филми за Втората Световна война, но поднесени по идеализиращ героя начин, когато ти е набивано в главата, че всичко на запад е злодейско, че ще победим враговете на народа, какво, да му се не знае, очакваш (не с е карам)! Това е тяхното съзнание и то никога няма да се промени, защото е формирано от ранна детска възраст. А сегашните , новоизпечени русофили/американофили- не се притеснявай за тях. Те не знаят къде се намират, а просто искат да са оригинални, да демонстрират позиция, но утре лесно ще я променят, като излезе някоя друга "мода".
Аз също съм била закърмена още в 3 група на детската градина с часове по руски език. Не съм била в руска детска градина-не! В съвсем нормална си бях. И ясно си спомням, как като се върнех в къщи след градина и с гордост рецитирах научено. Татко, лека му пръст, ме потупваше по главата и с простички думи ми набиваше в малката главица, е това само едни герои, които съществуват само в приказките и в истинския живот ги няма. Много съм благодарна на родителите си (баща ми беше на "особена" служба), че не допуснаха мозъците на децата им да бъдат промити.
Относно Байдън- това е човек обигран. Много обигран. Хитра лисица. Той цял живот е работил в най-висшите кръгове на американската власт. Там добро и лошо няма. Там има само интереси.
В горния смисъл, не можеш да вярваш на никого, но не можеш да вярваш и на конспиративните теории.
По делата се познават и по нищо друго!
Скрит текст:
уважение и респект осначават едно и също Simple Smile

Съгласна съм с всичко, само дето смятам, че днес няма американофили, интелигентните млади са насочени повече към ЕС и мислят по- глобално,  не само по оста Русия срещу САЩ

Американофилите се родиха през комунизма, когато всички те се надяваха САЩ да ни помогне и малко след това ... когато влязохме в НАТО и т.н...демек в по- възрастното поколение

Но руската пропаганда не е спирала и дори в момента има млади хора, които гледат с "носталгия" по комунизма, който никога не са живeли

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 12:46 от Роузи

# 4 734
Имаме. Можем да пратим копия на чертежите в няколко екземпляра.

# 4 735
  • София
Да ви кажа, аз хем се ядосвам на обикновените руснаци, хем ги съжалявам. Има такива, които наистина са с промити мозъци, защитават Путин и му вярват. Има такива, които се опитват да се борят с него - те са малцинство и жестоко опресирани. Та, ядосвам се на първите, но ми е жал както за тях, така и за вторите. Въпреки това и аз смятам, че сами са си виновни. Виновен е и Западът, че така и не разбра как действа руското управление - а имаха десетилетия, защото не се е променило особено от Студената война насам, даже и преди това.

САЩ в действителност, като действия и политика, както вътрешна, така и външа, не се различават особено от Русия - мое мнение от това, което съм видяла лично там - пак пропаганда, пак промити мозъци как са най-великите, как ще освобождават света, пак полицейска държава с доноси (но под друга форма).

Днес си правя паралели с войната на Сталин срещу Финландия...малко е като дежаву. За 80 години съзнанието на руската власт не е мръднало и на йота:

"Светът е възмутен от необявеното нападение. Външният министър на СССР Вячеслав Молотов казва по радиото, че самолетите всъщност не пускат бомби, а храна за гладните финландци."

"Съветското командване се надява на бърза победа, която да поднесат за 60-ия рожден ден на Сталин на 21 декември. Не става обаче така."

"Съветският съюз отправя няколко искания, включително това Финландия да им предостави погранични територии в замяна на друга земя, като твърдят, че това е заради сигурността - основно за защита на Ленинград, който се намира на 32 км от финландската граница. Когато Финландия отказва, СССР напада. Повечето източници заключават, че СССР е имал намерение да завладее цялата територия на Финландия и да постави сателитно комунистическо правителство начело."

# 4 736

Какво да каже човек повече? Трябва да гледаме гърците и да правим като тях. И няма да сбъркаме, гарантирано! Исторически са го доказали, че имат повече акъл от нас, що се отнася до политически избор.
Акъл нямат. Почти фалираха и целия ЕС им плати сметката. В Гърция управляват предимно социалистически правителства.
Първо, в момента правителството не е социалистичесто. Второ, ЕС плати сметката, нали? А ние все плащаме не само нашите, а и чуждите сметки. И никога военните победи не сме ги осребрили в политически вид.

# 4 737
  • София
Да, така е. Ама тоя фейк го изфабрикува ВСУ. Оказва се, не единственият. Така че, да вярваме единствено на тях, е изключително наивно.

# 4 738
Да, така е. Ама тоя фейк го изфабрикува ВСУ. Оказва се, не единственият. Така че, да вярваме единствено на тях, е изключително наивно.
Не е фейк. По-скоро е отмятане от обещания, които са им дадени. Те нямат полза да пускат фейкове, които ще бъдат опровергани след това.

# 4 739
Разликата е, че в САЩ разчитат на демократични избори  и от данъкоплатците зависи бюджета за водене на войни и развиване на науката- медицината и космическите изследвания

Затова и трябва да прави реклама на това, което върши
но винаги е положителна, с много хъс и прости думи

Не ги оправдавам,
но и там е пълно с тъпи хора,
които трябва да бъда въвечени в каузите,
към които им изтичат парите

Затова и винаги и за всичко има преки предавания,
много видеа и информация на прост език за изследванията, които правят

Вместо например за по- добра организация на  здравеопазването,
от което те имат изключителна нужда

Общи условия

Активация на акаунт