Войната в Украйна 1

• 1 797 984
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 4 875
Хич не са слепи те. Не им пука за Украйна, целите са други, косвените жертви са без значение. Не ме слушай какво говоря, гледай какво правя.

# 4 876
  • пустинята Гоби
Арестувани деца в Русия, че протестират срещу войната, а  Андрей Кортунов генералният директор на Руския съвет по международни въпроси свободно дава интерюта за Sky News? Не, че не е прав, просто ми стана странно.

# 4 877
Ох, всички са виновни за агресията освен агресора... Зеленски трябвало да се предаде, дипломацията да спре личните решения на Путин... Мани, мани.

# 4 878
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И защо този филм да трябва да се изгледа?
Питаш мен няколко пъти, ами като го изгледаш ще разбереш.  Дадох кратко резюме.
Нито е партенка, нито е съветска пропаганда. Френски филм на Canal+

Гледах го аз, но не виждам нищо от особена важност в него. И особено такова, което да спре войната или да оправдае Путин

# 4 879
  • София
Скрит текст:
А ястребките , готови ли сте да изпратите мъжете, синовете , бащите си , да отиде лично вие , ако конфликтът се разрасне. Защото наистина избухването на по-голяма война изглежда все по-реално. И там не е като тракането по клавиатурата на дивана . На първо време, да постоим на студено, да проветрим главите. Колкото повече се забавят преговорите , толкова е по-вероятно да излезе войната от контрол. Дори и пишещите от европейски кътчета ще бъдат засегнати силно в някакъв момент. Какви са тези войнолюбиви призиви , ума ми не го побира. Путин луд , че я започна , а колко трябва да си луд , да искаш още от същото.

Аз например, не искам война, но няма да си стоя кротко ако се стигне до такава. Готова съм да помагам с каквото мога. Не понасям режими от типа на Путинския, нито пък бих си седяла спокойно ако някой напада страната ми. Готова съм да стоя и на тъмно, и на студено - точно един такъв Режим ме подготви. По-скоро бих умряла, отколкото да приема пак подобно нещо.

Не знам какво се коментира и Зеленски - идва роднина и ти казва - виж какво, искам да ми дадеш детската стая от апартамента си, щото твоето дете се определя като мой племенник. Ама също така искам да си махнеш всички брави, кухненски ножове, и тежки предмети от апартамента, щото може някога да решиш да ме нападаш. А, да, също така ако може да не се сприятеляваш с комшията, щото той не ме харесва особено.

Иначе, кога как и защо е започнало,  Билд имат една статия от началото на декември, в която бяха писали, че според техни източници от разузнаването, Путин готви инвазия в Украйна февруари. Признавам си, че преди да нападне, аз не го вярвах и мислех, че Байдън си приказва колкото да сее раздор и да плаши кокошките.

И аз не вярвах. Даже се ядосвах на Байдън, че нажежава обстановката. Самият Зеленски призоваваше за спокойствие. След това мислех, че Путин ще се ограничи до сепаратистките области. Да, ама не.
Тази война не е замислена декември или януари. Не е от миналата година. Тази война е замислена много много отдавна. Крим беше само тест.

# 4 880
  • Paris, France
И защо този филм да трябва да се изгледа?
Защо Путин не влезе в Северна Корея да освободи натиканите в лагери хора ?

А историята на Украйна и Бандера я изяснихме вече. Тамошния нацизъм е направо добро, сравнен с руския мир

Филмът показва условията на живот в Украйна, сформирането на групировки, въоръжаването им, последващата им радикализация и нацификация, корупцията, влизането им във властта, безредиците, които предизвикват, влошаването на отношението към не украинско говорещите малцинства и последващите военни, наказателни мерки на съседа Русия.

Показва и подкрепата, която са имали от западни националисти като Жан-Мари Льо Пен, които в последствие се дистанцират от тях и публично ги заклеймяват.

В Украйна отдавна има лека, гражданска война.

Аз препоръчвам филма да се изгледа 2 пъти. На 27 минута има показан човек, който тича, завит с българското знаме. Така ще разбереш защо в Одеса са подпалени и избити и доста етнически българи на 2.05. Важно е да видиш, че избитите не са само българи, та да се разбере размера на етническа нетърпимост, липсата на толерантност и размера на насилието преди Русия да нападне.

Филмът отговаря на 70% от въпросите, които непрекъснато се задават в тази тема. Той е абсолютно безпристрастен, абсолютно. Блестяща журналистика. Обяснява и защо Путин си прибра Крим, защо отцепи Лухан и Донбас и защо нападна преди дни.

Линк към филма трябва да се сложи в първия пост. Така се изяснява casus belli на сегашното нахлуване и военни действия.

Изразих ясно личната ми позиция и не подкрепям нахлуването в Украйна, но разбирам мотивите доста украински граждани да предпочитат Русия да ги анексира или поне да остане за контрол. Понятно?

# 4 881
Този френски филм вече сто пъти го пуснахте, спрете се. Който е имал желание и време, го е изгледал.

Войната е замислена и планирана отдавна. Нищо не е могло да се направи.

# 4 882
Аз до съвсем скоро се присмивах, дори и дразнех на американската параноя за лошите руснаци. Ако някой ми беше казал, че всъщност са прави, щях да го помисля за луд.

# 4 883
  • На земята, която е всъщност звезда.
...
Едва днес затвориха въздушното си пространство. Емоционалният му патос няма реална стойност. Нищо конкретно и ефективно няма в политиката на САЩ. Съчувствие онлайн. Намеси и иранския народ, от прекалена загриженост.

Това са взаимоизключващи се твърдения.

# 4 884
  • София
Не ми харесва това, което прави Путин, но не ми харесват и целенасочените действия на целия този загрижен свят сега, които разбуниха духовете и сега се наслаждават от първи ред и съм сигурна, че въобще не им пука, че се избиват братски народи!

Аз съм си разсъждавала по този въпрос абсолютно наивно. Все пак политиката е изключително сложно нещо, от което не разбирам, особено пък стане ли въпрос за такава чувствителна ситуация. Та, споделям мнението, че на Запада не му пука особено за самите украинци (то исторически рядко на някой му е пукало особено за народа, който "освобождава" или на който "помага", всеки си гони интересите от хилядолетия). Също така, Запада и НАТО не са луди да се намесват първи, защото ще провокират съвсем Путин. От друга страна обаче, не могат да оставят Украйна сама, не заради украинците, а защото Путин види ли, че е толкова лесно, ще продължи да настъпва. То е ясно, че няма да се спре. Пък украинците останат ли съвсем сами, ще се демотивират много бързо. Единственият начин да се намесят, но косвено, е да предоставят оръжия, боеприпаси и "доброволчески" отряди. То е ясно, че в Русия не са чак толкова тъпи и го виждат това, а те пък от друга страна използват Беларус и чеченци. Та е толкова заплетено всичко, че надали скоро някой ще може да каже кой точно чий дух е разбунил.

Имах страхотен преподавател по история, та тя казваше, че и след 100 години няма да може да се гледа безпристрастно на исторически събития, че източниците винаги заемат страна и е изключително трудно в периода около и след събитията да се види реалната сцена.

Да вземем нашата история - за нас хората организирали комитети, опълчение и възстания са герои. В история на Османската империя те са един вид терористи. И е нормално - ако беше обратното, ние също щяхме да смятаме така.

В случая за мен е трудно да взема страна относно това какво се е случило в Украйна преди нападението (малцинства, националисти и т.н.). Не мога да сложа ръка на сърцето и да кажа - те не са виновни за нищо. Тук обаче важното е, че Путин нахлува в суверенна страна без предупреждение, докато през цялото време повтаря, че не смята да прави това, че изопачава фактите - това било "специална операция", иска "денацифициране" (?!), че не стрелят по цивилни обекти и т.н., и.т.н. И най-вече, че заплашва сигурността, най-малкото, на Европа.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 15:17 от ElzaFB

# 4 885
  • Варна
Вселена, нима промениха военните действия? Какъв е реалния ефект?

# 4 886
  • London
Ама защо не си прибере в Русия недоволните ми територии ще завзема. Все едно Турция да вземе Мадан и Кърджали понеже там българи почти няма. Изобщо не ми се струват редни подобни отцепвания.

И аз това се питам. Едва ли Украйна им е пречила да емигрират. Имали са 30 години след разпада на СССР да отидат където им душа иска. Ама не! Викали са "Путин, ела!". На им сега Путин...

Погледнахте ли колко милиони хора пращате да емигрират?
При нас и без война 3 милиона са емигрирали. Какъв е проблема?

# 4 887

Преговори час по-скоро и спиране на огъня, но ЕС, UK и САЩ продължават да подкокоросват Зеленски, да наливат масло в огъня и да пращат оръжия. А Путин вече няма какво повече да губи!

Под спиране на огъня имаш предвид Украйна да спре да се защитава или?

# 4 888
Светът осъжда Путин и го нарича луд и др. подобни, какво помага това! Нима Байдън е по различен! Ами останалите! На кого може да се има доверие!
Аха, значи това е новата опорка ? Че Байдън е лош колкото Путин ?
Ах този мръсник Байдън, дето принуди Путин да избива невинни хора ! Лош, лош, Байдън ! Той е виновен. Да ! Америка е виновна за всичките войни ! Байдън заплаши, че ще ни унищожи с атомни бомби. Упс, туй беше Путята май ? Няма значение, Байдън е виновен. Интересно, как още никой не протестира пред американските посолства в целия свят ?

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 15:28 от buttercake

# 4 889
Вселена, нима промениха военните действия? Какъв е реалния ефект?

Ефектът ще дойде по- късно и Путин ще трябва да обяснява на руснаците защо са толкова бедни. Може и на олигарси да се наложи да обяснява.

Абрамович се опитва спешно да продаде имотите си в Лондон. Британското правителство бърза да му ги конфискува преди това. Ако трябва ще намеря и постна линк.

Общи условия

Активация на акаунт