Войната в Украйна 1

• 1 797 563
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 44 745
Втората армия в света си поддържа бойна готовност на територията на страната. В Украйна  воюва съвсем незначителна част от нея, а се използват най вече наемници,  доброволци и запасняци.
Гледах в канала на Золкин в ютуб интервюта с двама, който търсейки си работа попадат на обява от фирма "Европолис". Единия подписва договор за охрана на петролни сонди, а другия за водолаз на нефтена платформа. След това им събират документите, натоварват ги на автобуси и през нощта ги откарват в Луганска област. Там вече ги въоръжават и принудително под заплаха от мъчения ги изпращат да воюват. Оказва се, че "Европолис" всъщност е "Вагнер" под прикритие.

# 44 746
в едната колонка за великите украински успехи, а в другата - за лошите руснаци, които им целят инфраструктурата.
Нищо невярно не виждам. Наистина е велик успех черноморският флот на Втората армия в света да бъде така унизително наказван от държава, която практически няма военен флот.
Не казвам, че не е вярно. Но е манипулативно да се поднася информация по такъв начин. Ама какво седнах да обяснявам...

# 44 747
Раз, два , три.
Скрит текст:

# 44 748
  • София
Да е благодарна, че е попаднал в плен и ще остане жив.

# 44 749
Та както писах и преди малко русия вече не се сърди и пак ще участва в пренасяне на украинско  зърно към африканските държави.
Ердоган и путин пак са в ролята на доброто и лошото ченге:)

Wink
Нормално е политик от калибъра на Путин да си сменя мнението през ден, важното е, че всичко върви по плана на гросмайстора.
Щото ако не беше, някой можеше да си помисли че Путин се хвърля от едно отчаяно действие към друго, създавайки впечатление на неуравновесен и отчаян смешник.
Wink

# 44 750
Късметлия! А на колко се валят телата из украинските полета и никога няма да се разбере къде са загинали геройски за славата на Путин.
По сводката на ГЩ днес са 800 души Sad.

# 44 751
Когато свършат доброволците, идва ред на запасните,  естествено.  Редовната армия се пази за други задачи. То хода на СВО последната само трупа изводи и прави необходимите промени в практическата си работа.

# 44 752
Когато свършат доброволците, идва ред на запасните,  естествено.  Редовната армия се пази за други задачи. То хода на СВО последната само трупа изводи и прави необходимите промени в практическата си работа.

Съседе, не ти ли омръзна днес да се излагаш?
Само малоумник ще прати на фронта хора без опит да мрат като мухи, ако има на разположение обучени части.
Какво стана с поста ти за ракетите, научи ли какво е то крилата ракета?

# 44 753
Ма кажи си, че използва старата съветска тактика на разузнаването с бой, щото очевидно нормалното разузнаване никакво го няма.

# 44 754
Това от началото го повтаряш - че още не са почнали, че не се напъват, че се пазят...
Е, за какво и докога? Thinking
Истински въпрос е. Аз от военно дело не разбирам и ми е нелогично.

П.П. Само, моля те, не отваряй дума за щадящия вожд!
Другите версии ми е интерeсно да ги чуя.

Последна редакция: ср, 02 ное 2022, 15:57 от Barbabeau

# 44 755
  • София
Номадски, само ти и още един мой саратник останахте да вярвате, че руската армия осем месеца прави загрявка и че е разгърнала 1/100 потенциал.
Останалите 99% да се чудиш къде са и защо трите им дни се точат месеци.

Потенциал с хорови изпълнители и работници от консервна фабрика ли?

# 44 756
Това от началото го повтаряш - че още не са почнали, че не се напъват, че се пазят...
Е, за какво и докога? Thinking
Истински въпрос е. Аз от военно дело не разбирам и ми е нелогично.

П.П. Само, моля те, не отваряй дума за щадящия вожд!
Другите версии ми е интерсно да ги чуя.

Е, той други неща разправяше в началото, как НАТО със затаен дъх следи ювелирната акция на могъщата руска армия, как в най-скоро време Киев ще падне, и прочие такива глупости.
Тия глупости за “пазенето” на елитните части дойдоха по-късно, когато стана ясно че “ювелирната” акция ще остане в историята като една от най-големите военни грешки, и че Русия загуби хиляди бойни машини без никаква полза.
То нямаше и какво друго да каже, също като хлапе, което са набили, и то през сълзи се заканва как ще дойде батко му от Силистра и ще видят те тогава.

# 44 757
Номадски,не знам дали наистина не знаеш или манипулираш хората,но още в самото начало на войната,още в първите часове и дни руската армия хвърли в бой най-най-елитните си части като "Вагнер" например,и те бяха буквално разпердушинени и много от тях изпарени във въздуха. Като колоната тръгнала към Киев. От изток пък нахлуха ВДВ (Въздушно-десантни войски) - другата елитна част от руската армия и тя също беше позорно избита от украинската армия. И това беше краят на елитната руска армия.
Сега "Вагнер" събира отрепки от затворниците за да попълни състава си...

# 44 758
  • София
Голова Прогожина первая пригодится.

# 44 759
Не знам какво става, но и ФБ се променя, под статиите  има различни коментари вече и не преобладава възхвалата на непобедимая и легендарная.  Съотношението се промени много.

Общи условия

Активация на акаунт