Дългото чакане след трансфер-тема 97

• 50 495
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
denni82, а защо толкова рано ги върнаха, на 2ри ден?

# 646
Penguin4e, извадиха 8 яйцеклетки, 2 се оплодиха!ИКСИ+ИМСИ сме с мъжки фактор.Докторката в началото искаше да изчакаме до 5ти ден.Но когато се оплодиха само 2чки говорихме с ембриолозите и решихме да ги връщаме .48 часа след пункцията се бяха разделили на 4ри.В началото идеята беше да изберем хубави ,но в случая няма какво да избираме .Не мисля ,че има и какво да губим!Не знам правилно ли постъпих или не ,ще видим!Изгубих си розовите очила през последните 2 години.2 мисседа,една биохимична и едно неуспешно ин витро до тук.
Но не съм и няма да се откажа,правим каквото трябва ,пък да видим какво ще стане!

# 647
Стискам ти палци от сърце Hearts За розовите очила те разбирам, и аз ги загубих, но се надявам живота да ме изненада положително, когато най-малко очаквам Simple Smile

Penguin4e, извадиха 8 яйцеклетки, 2 се оплодиха!ИКСИ+ИМСИ сме с мъжки фактор.Докторката в началото искаше да изчакаме до 5ти ден.Но когато се оплодиха само 2чки говорихме с ембриолозите и решихме да ги връщаме .48 часа след пункцията се бяха разделили на 4ри.В началото идеята беше да изберем хубави ,но в случая няма какво да избираме .Не мисля ,че има и какво да губим!Не знам правилно ли постъпих или не ,ще видим!Изгубих си розовите очила през последните 2 години.2 мисседа,една биохимична и едно неуспешно ин витро до тук.
Но не съм и няма да се откажа,правим каквото трябва ,пък да видим какво ще стане!

# 648
Каква ви е спремограмата за момента? Количвство,подвижност и морфология? ДНК фрегментация правили ли сте?

# 649
2процента морфология,намалена подвижност.SDI норма

# 650
2процента морфология,намалена подвижност.SDI норма
А като количество колко са ви плувците? Колко милиона общо?

# 651
Милото,247млн общо.Астенотератозооспермия ни е заключението.

# 652
Милото,247млн общо.Астенотератозооспермия ни е заключението.
Ами с толкова много плувци сте си супер. Ние бяхме с 40 мил макс в целия еакулят и морфология 1,5%. По същия начин като теб имах 8Ф,7 пунктираха и се оплодиха 5. Всички се развиваха добре като 2 замразихме на трети ден и това едното от което съм бремена сега е снежинка на 5 ден. Имахме още два които чакахме до 5 ден ама на 4 ден бяха с множество фрагменти и спряха развитие. При нас оплождането беше ИКСИ+МАКС.Спермограмата ви за мен според нашия случаи хич не е лоша. Вече.друг е  въпроса как са яйцеклетките

# 653
Ами при пункцията дойдоха ембриолозите и казаха ,че имаме 8 яйцеклетки ,които са ок и всичките са годни за оплождане.Не разбрах точно какво стана ,но на другия ден ми звъннаха и казаха че ИКСИ са оплодени само две.Другите не са и опитали да ги оплодят.При предишния ми опит извадиха 13 яйцеклетки .Годни 12 ,оплодиха се 6 до 5ти ден стигнаха 3.Не беше ИКСИ, а нормално си ги оставиха да се оплодят.
При този опит малко шантави бяха нещата.ЛХ преди тригер 7!Прогестерон 1,27.Питах не са ли високи ,казаха ми не .
Ами в момента се надявам на чудо като цяло Disappointed

# 654
Ами при пункцията дойдоха ембриолозите и казаха ,че имаме 8 яйцеклетки ,които са ок и всичките са годни за оплождане.Не разбрах точно какво стана ,но на другия ден ми звъннаха и казаха че ИКСИ са оплодени само две.Другите не са и опитали да ги оплодят.При предишния ми опит извадиха 13 яйцеклетки .Годни 12 ,оплодиха се 6 до 5ти ден стигнаха 3.Не беше ИКСИ, а нормално си ги оставиха да се оплодят.
При този опит малко шантави бяха нещата.ЛХ преди тригер 7!Прогестерон 1,27.Питах не са ли високи ,казаха ми не .
Ами в момента се надявам на чудо като цяло Disappointed
В крайна сметка ние не сме доктори миже само да гадаем. Аз с нашата спермограма забременявах два пъти,но друг е въпроса че и двете бремености спираха развитие на ранен етап. При мен се установи намален резерв,но въпреки всичко всички яйцеклетки ми се оплодиха и преживяха трети ден. Знаем че след ден 3 за качествето на ембриона се спрягат сперматозоидите. В интрес на истината ЛХ 7 си е малко  високо по време на стимулация,но друго по интересно е защо само две яйцеклетки са оплодили чрез ИКСИ В смисъл какво казаха за другите които не са се оплодили,на какво се дължи?

# 655
И при нас вчера се случи нещо подобно. Извадиха 8 яйцеклетки,днес се обадиха ,че са се оплодили 4 . Използвахме метод ИКСИ+ ИМСИ. Малко си загубих розовите очила ,че нещо ще оцелее до 5 ден

# 656
Ilsan, стискам палци!
Нищо не казаха, за неоплодените!АМХ 2,98,изследвахме Хомоцистеин,Инхибин В и какво ли още не изследвахме.И казаха ,че би трябвало да са наред яйцеклетките.Аз попитах евентуално и за донорски яйцеклетки.На 39 години съм.Но ми казаха ,че категорично не можело и дума да става.Не сме били за донорска програма.
И аз имам две забременявания,сърдечната дейност спираше в 8-9 г.с.Отделно се оказа, че съм с придобита тромбофилия,завишени НК клетки. Този път вляхме Интралипид преди трансфер.Пия Аспирин протект.

# 657
Ilsan, стискам палци!
Нищо не казаха, за неоплодените!АМХ 2,98,изследвахме Хомоцистеин,Инхибин В и какво ли още не изследвахме.И казаха ,че би трябвало да са наред яйцеклетките.Аз попитах евентуално и за донорски яйцеклетки.На 39 години съм.Но ми казаха ,че категорично не можело и дума да става.Не сме били за донорска програма.
И аз имам две забременявания,сърдечната дейност спираше в 8-9 г.с.Отделно се оказа, че съм с придобита тромбофилия,завишени НК клетки. Този път вляхме Интралипид преди трансфер.Пия Аспирин протект.
Аз съм на 33 лятото ставам на 34,но стимуллацията ми е правена когато бях на 31.При мен АМХ варираше в различни лабоартории ор 0.72 до 1.5 макс. Като антралните бяха от 8 до 11 макс общо. При мен хомоцестеина беше висок и минах на инжекции витамин В12 и приема на В6 и се понижи. При мен двете бремености бяха кухи яйца и следователно ни казаха че материала ни не става и затова се случва. Последните две години даже не забременавах,насочиха ни към инвитро. Имам овулацуя иначе всеки месец.Аз имам един фактор на генетична тромбофлибия 4/5G,придобита нямам,Нк клетки са ми в норма,но въпреки това сега вливах интралипид. Минах хистероскопия заради абортите и нямах сраствания и възпалния. Надраскаха ми лигавицата,иначе и аз пия аспирин профилактично въпреки че с първта ми бременост ,от предишен партньор преди години не съм пила и съм няма проблем с кръвотока. Ранните загуби се дължат на некачествен материал. Пожвлавам ви успех🙏😇

# 658
denni82, при ранни загуби аз бих поискала ПИД, ако се стигне до следващ път. Разбира се, пак казвам, стискам ти палци това да е успешния опит при вас. Знам, че много момичета са против ПИД, но в крайна сметка само това изследване може да даде реална представа за качеството на ембрионите, и то не е на 100%, разбира се. Една от причините за ранните загуби е точно това - ембриони с генетични дефекти.  Всеки си преценява, но аз имам едно кухо яйце и 2 неуспешни инвитро опита без имплантация след това, и точно така мисля да процедираме следващия път (ако имаме до 5-ти ден). Друг е въпроса как правят ПИД в клиниките, колко са опитни във вземането на клетките, за да не нарушат самия ембрион и т.н. В Бг не бих се доверила, затова сме се насочили към Турция.

# 659
Напоследък е противоречиво мнението и за турските клиники. Ще дам пример с моя приятелка на 41 която видимо е за дарителска яйцеклетка,има по два антрални и АМХ 0.2,но там твърдо я обеждават,че има шанс все още. С четири опита неуспешни в БГ и два в Турция за сега. За мен това си е мъчение. В крайна сметка човек трябва да знае реално как стоят нещата🤷‍♀️Да в Турция има добра апаратура,лекари,но има доста момичета които и там са с несупех,плюс че там вливки,имунология и тромбофлибии не зачитат.Всичко е Божа работа.

Общи условия

Активация на акаунт