СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 548
  • 793
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Честит празник!
Моите имат да пишат домашни,но ей на.....цял ден играят вън....

# 136
Рано - рано сюрприз, РС щяла да бъде присъствено, сега ми е интересно, колко от родителите ще присъстват, официално още никой не ни е съобщил, единствено на децата се казва, пак ще ни съобщят в последния момент, а има работещи и ангажирани, които може би ще трябва предварително да си уредят нещата, но на кой му пука.

Олеее, туй мойто е много зле, таз по История, на едните дава 15 мин. тест, на другите нещо друго, но тъй като заглуши, ние няма как да знаем какво им е дала, включва микрофона по едно време, и казва на мойта и още една, какво да правят и на коя страница, туй идва до мен по най - бързия начин и ми задава въпрос: ми аз по кой документ да работя, то има и на двете страници; съответно и отговарям: по документ едно и две; ама те са два, и двато са за еди какво си, еднакви са почти. Ами страница каза ли ти, а тя - да, ми тогава какво се чудиш, отивай и почвай. Хем и казват стр. и документ, хем не разбрала и се вайка, много е зле туй мойто диване.

# 137
Скиорче, дано намерите най-правилното лечение! Ще се оправи девойката и ще се качи пак на ските. Сигурна съм!
Нищо ново при нас. Тренировките продължават. Моят син пък се оплаква от болки в предмишницата, самата кост. Това е от растежа. Преди имаше проблеми с шлатерите. Те сякаш поотшумяха, но и прави специални стречинг упражнения за заздраяване. За предмишниците обаче няма какво да се направи. Стяга с лейкопласт. По-добре му е с него.
Решаваме задачи. Първи модул по БЕЛ са правили днес в училище за 60 минути. Имат два часа БЕЛ в петък.
Честно изобщо не ми е до НВО последната седмица. На фона на всичко, което в момента се случва в света, ми се струва твърде незначително.

# 138
  • София
Днес съм доволна от детето. Изкарало е 98т. на пробния по математика в курса си. Двете загубени точки отново са от първи модул.
Мъъъничко продължавам да се притеснявам за краснописа. От нашия курс ми казаха, че е достатъчно четливо още на миналата родителска среща. В Регалия, явно също са му го признали, щом са му дали 32т. за втория модул. Признавам си, аз се опитах да проверя според дадения ключ и се омотах яко в неговите писаници и се отказах, но те явно са се справили.
Аз преди всеки пробен изпит по мат., а и преди всяко занятие като цяло го питам приготвил ли си е молив, триъгълник пергел, ако няма да му дам? Той ми отговаря, че няма нужда от такива пособия и изнервено ми дава знак с ръка да се разкарам. В резултат така изглеждат предадените белови.
Скрит текст:
Първата е от пробния изпит в Литера, втората от Регалия. И двете задачи са оценени с максимум брой точки. Хвла на тези проверяващи!

# 139
  • Майничка
Споко, чете се.
Не си видяла истински "краснопис".😄

# 140
  • Пловдив
Олеле 😂 Браво за верните задачи, но дали на НВО ще дадат пълните точки за такъв чертеж и описание? Поне на изпита да се постарае с чертежите за по-сигурно, пък нека сега така да си ги решава. Другарчето на моята щерка по чин е старателно дете и ѝ влияе много положително. Съревновават се освен по бързо решаване, но и по красиви и подредени решения. Но и госпожата им изисква такива.
Моята утре ще пропусне олимпиадата по български, защото беше болна тази седмица. Ядосва се много, но какво да се прави. Все пак не е НВО, но се замислих какво става ако се разболеят за матурите...

# 141
  • Майничка
Е, какво - правят го болни или не го правят и кандидатстват само с точките от 7 клас.

# 142
Знае ли някой от къде мога да видя ПДФ на тези работни листи по химия на издателство Булвест
Скрит текст:
Синът ми ще прави тази седмица контролно и иска да се подготви с тестовете след раздела. Той ползва тези работни листи, но госпожата ги е взела за проверка. Ако някой ги ползва, ще съм много благодарна да ми пише на лични и да ми снима двата варианта на теста. Предварително благодаря!

# 143
на кой раздел?

# 144
# 145
  • Бургас
Оплаквам се,че пишем домашни по история.
Но този учебник е ужасен,как може да се учи по него,като информацията е много мижава,даже никаква.
По география все още не е проверен теста,правен преди повече от 3 седмици.

# 146
Дидева , сърдечно благодаря!!! Безценна си за групата!
ra2 , благодаря и на теб за желанието да помогнеш!

# 147
  • София
... Поне на изпита да се постарае с чертежите за по-сигурно, пък нека сега така да си ги решава...
Е няма как да стане. Точно защото всички други му признават драсканиците, моите съвети за по-подредени задачи увиснаха в нищото.

# 148
  • Бургас
Моля за помощ за тази задача по физика за 7 клас
Б/  Попълнете таблицата и опишете образите , които могат да се получат от вдлъбнато огледало, в зависимост от разстоянието „а“ –от огледалото до предмета /използвайте данните от направените от вас чертежи/

УКАЗАНИЕ : използвайте думите –действителен , недействителен  , прав , обърнат, уголемен , умален, равна големина

характеристики на образите

a>2f  1)  2)  3)

a=2f  1)  2)   3)

f< a<2f    1)   2)  3)

a=f   1)  2)  3)

# 149
Добрютро на най-изтрещелите... Моята група 🤣🤣🤣
Тъкмо кацнахме и се прибрахме. Пратих наборката да поспи 2 часа, че денят ще е доста "весел". Аз не си позволявам да заспя, че ще ги заведа на училище утре ако сега легна 🤪
4 дни моето дете не получи вътрешна потребност да учи... Тази седмица ще се побърка значи... Проблема е личен 🤕
Дори развали страйка в Уча се на ден 46-7...Сега наново до постигане на 90дни 🤣🤣🤣
Племенничката, която е учила само в Англия не желае да учи в Бг по никакъв повод🤔 Цялото отвращение е получила само от неделното Бг-училище 😱😱😱 Ами ако беше учила тук някоя година... Там щеше да й се види разкошно... Защо така се получава🤬
Karzz, аз китайски не знам и не мога да помогна по питането 🤕 Лелеее как мразя физиката още от 9клас😱

Общи условия

Активация на акаунт