СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 288
  • 793
  •   1
Отговори
# 480
Моля за решение на тази задача

# 481
# 482
  • София
Дидева, това от някой учебник ли е или ги има наведнъж някъде основните задачи?

# 483
Това е от Архимед. Преди време бях качила един файл с множество основни задачи в една седмокласна група. Мисля, че изтече по каналите и се появи във форума. Може да го има и в пощата.

# 484
Това е от Архимед. Преди време бях качила един файл с множество основни задачи в една седмокласна група. Мисля, че изтече по каналите и се появи във форума. Може да го има и в пощата.
Здравейте, понеже не съм в час с пощата и форума, много Ви моля да качите този файл отново тук или да ми го изпратите на лично. Благодаря Ви предварително.

# 485
По една или друга причина от известно време не споделям материали, особено в публичен форум, но съм сигурна, че някой друг ще го направи.

# 486
Тотално съм срината психически от нашите учители по БЕЛ и математика. Погледнах тетрадката на наборката - от днешният урок са преподадени само 1 и 2 задача от урока, от общо 5. И това не е изключение. Системно така се преподава. Детето ходи на уроци, но като не се работи системно в часовете, колко може да се навакса.
По БЕЛ положението е същата трагедия. Все още няма нито една оценка от втори срок. Системно се пускат уроци от Уча.се в часа. Учихме три дни Опълченците на Шипка, а учителката дори не си е направила труда да ги изпита.

# 487
  • Пловдив
Браво на децата. Много да се гордеете с тях!
Днес и аз ще се похваля. Понеже учителката  по математика системно неглижира децата ,които са ОРЕС, смята ги за преписвачи и тн., снощи й писах ,че не смятам това за редно. Днес девойката не само ,че е включена в часа, но учителката й е казала ,че я чака на индивидуална среща в 14 часа. Пуснала й е първи модул на пробен изпит и я е накарала да казва решенията на всяка една задача. Естествено, време не е засичала, но девойката сподели ,че са приключили за около 70 минути и е имала само една грешна задача-аритметична грешка. Съответно учителката й казала ,че вече се е убедила ,че знае и не преписва, и че ще я включва в уроците.
Не е нормално някой да те смята за измамник по презумпция, и да не си върши работата  по тази причина ,но наистина за мен това да я накарам да включва децата, които са ОРЕС и да не ги неглижира е  успех. Стигнахме до там да се радваме ,че някой си върши работата.

# 488
  • София
Може ли да ми пратите решенията на задачите от урока от миналата неделя на Ganis?
Благодаря предварително!
Снимки от решенията на задачите.

# 489
Аз съм качвала файла с основните геометрични задачи. Има го сред материалите в първи пост. В Mega е заедно с всичко, което имах като материали за седми клас -  учебници, книги за учителя, тестове и прочие.

# 490
Както казах, винаги има някой, който да публикува. Затова аз вече не качвам.

# 491
Реших да погледна в сайта на Регалия - преразказът е прверен. Приятна изненада, че са бързи, не толкова приятна от точките (28). Stuck Out Tongue Closed Eyes

Последна редакция: ср, 23 мар 2022, 22:46 от FreshBreeze

# 492
  • София
Както казах, винаги има някой, който да публикува. Затова аз вече не качвам.
Да, ама аз вярвам на теб. И горното ме прави много нещастна. Не мога да вярвам на всики писания!

# 493
Дидева, може ли да споделиш къде се вижда кога ще е националния кръг на олимпиадата ( в случай мен ме интересува БЕЛ)?
И.има ли основна задача за ъглополовящата?

# 494

Общи условия

Активация на акаунт