СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 270
  • 793
  •   1
Отговори
# 540
  • Сф
Математиката няма да ни е силната страна на матурите, това ми е ясно. Не ми е ясно как ще редя желания , като щерката иска само училището, в което е сега. Точно по времето на матурите ще ми е и подновяването на  Телка и всичката бумащина и ..нерви и притеснение. Сега нямам много с какво да се включа ,но скоро ме очаквайте с тъпи въпроси по повод желанията. И си повтарям - само са сме здрави, но паниката ме обзема на моменти сериозно. Дали няма да сбъркам нещо, някъде- фатално.

# 541
  • София
Аз днес се зачетох в Проекта на ДПП, качен от Дидева.
Дидева, благодарности, че следиш нещата и ни информираш навреме!

Такааа, нали всичко с подготовката ни е "ток и жици" Satisfied и реших да поразгледам специалностите за София.
Имам два въпроса: кой език е АрЕ - това е една от специалностите в 18-то и какво е ИЦ - в балообразуването на 125-то?

# 542
  • София
Ston, разрових се пак в твоите материали и свалих ОЗ. Благодаря ти много!
Видях и един учебник на Коала за допълнителни построения от 144 страници. Каквото и желание да имам да “разцъкаме математиката”, няма как да се получи. Нито имам/е времето, нито пък тя - мотивацията.
Дано да запомни някакви основни правила за ДП от уроците, но не ми се вярва. 😉
Дано да има и ученолюбиви и амбицирани деца, които да се възползват от тези материали!
Ims, да не е нещо като “Арабистика”?

# 543
И аз си мисля, че АрЕ е арабски език, а ИЦ - история и цивилизации

# 544
И на мен АрЕ ми изглежда като арабски. А ИЦ е история и цивилизация. Честно, не знам откъде и кога се пръкнаха тези дълги наименования на предметите. Ма моля ви се, не може да е само история, ще сложим и цивилизация, не може само биология, Ами и здравно образование отзад.
Скиорче, допълнителните построения не са кой знае каква философия и няма нужда от 100+ страници. Трябва да огледат дали биха им били полезни в решаването на задачата няколко неща: да спуснат някоя височина; да продължат някоя от страните на триъгълника, така че да ползват симетрали или да се получи нов равнобедрен триъгълник.
В книжките на Архимед с тестове за НВО има много задачи, които се решават с допълнително построение.  Най-важното е че в отговорите са показани подробни решения, много често в два или дори в три варианта. Общо в двете книжки са около 20 теста, значи едно около 12-13 задачи има такива. Те да се прегледат, е достатъчно. Мога да сканирам няколко и да ги кача тук. Не че е нещо чак толкова трудно, даже хич, но трябва да си преглеждал такива задачи, за да се научиш да мислиш и в посока "разширяване" на чертежа така да се каже.

# 545
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ims, АрЕ е арабски език, а ИЦ - история и цивилизация

# 546
  • София
Момичета, благодаря за просветлението! Kissing Heart

# 547
Да. Решението е 10x=360 или 5х=180. Би трябвало верният отговор да е 72.
Да това е верния отговор 72.
Благодаря!

# 548
  • София
Моят син го тресна суетата. Иска някакъв си негов аутфит, явно му е писнало да ходи с униформа от тениска и суичар толкова години. Гледа разни чичковци в нета и иска да има като тяхната прическа, да ходи със сако и вратовръзка Wink Абе малко стил на чичак си е харесал, ама ако много настоява, мама ще удари едно рамо да мине в спортно-елегантния коловоз. А може и училище с униформа сако + вратовръзка, че да му писнат и те Joy

# 549
  • Пловдив
На мен ми допада така да изглеждат момчетата тийнейджъри. Вярно, като чичковци, малко недодялани, с леко окъсяли и умалели панталони, с прическа със собствено мнение, малко тип зубари, леко смешни, но са ми много симпатични 😉

# 550
И щерката иска да остава в сегашното училище (то не че имаме избор от училища в провинцията), двоуми се между две паралелки. Всяка вечер го "играя" учител по математика и все още не съм се притеснила за НВО - то.

# 551
  • София
Ханна, иска прическа с бретонче заресано на една страна и заръча да съм кажела на фризьорката така да го подстриже. Естествено снимките, които ми показва са на политици от 70-те Wink
Най-добрата визия на подобна прическа, която открих е Робърт Редфорд
Скрит текст:
Може и да му отива, но аз бих му обрала малко врата и ушите, а той категорично отказва.

# 552
Ето сканираните задачи, в които има някакви допълнителни построения, от тестовете на Архимед. Много от тях имат показани по повече от един начин на решаване. Харесвам обясненията в Архимед - ясни, подробни. Решенията в тестовете на Просвета са ужасни. Много накратко, с пропуснати междинни стъпки. И никога не са по начина, по който аз бих решила задачата. Архимед са супер в това отношение.
Сканът не е с най-доброто качество, но вечер на лампа с телефона, толкова.
https://mega.nz/file/bXRnzCRB#ephpTI8uYGg8OnSf_1F4VgPtpVx0qDQmTqS9RrN0aRo

# 553
Днес Регалия са качили отговорите на пробният изпит по математика. Явно е бил сложен, както писаха и други. Това което проверих, никак не ми хареса.

# 554
Ето сканираните задачи, в които има някакви допълнителни построения, от тестовете на Архимед. Много от тях имат показани по повече от един начин на решаване. Харесвам обясненията в Архимед - ясни, подробни. Решенията в тестовете на Просвета са ужасни. Много накратко, с пропуснати междинни стъпки. И никога не са по начина, по който аз бих решила задачата. Архимед са супер в това отношение.
Сканът не е с най-доброто качество, но вечер на лампа с телефона, толкова.
https://mega.nz/file/bXRnzCRB#ephpTI8uYGg8OnSf_1F4VgPtpVx0qDQmTqS9RrN0aRo
Бихте ли написали точното наименование на сборника на изд. Архимед или да качите снимка на корицата? Че идва ваканция ...
Предварително благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт