СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 274
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
Задачите си бяха бая гадни. Сега накрая влязох вече да видя какво се случва, че вече и куче трябва да се извежда и ги видях. Ми на първо четене и мен ме затрудниха. Joy При нас положението е по едно подусловие от всяка задача.

# 526
Нямам идея какво е решил и какво не, но е като буреносен облак, което ме навежда на мисълта, че не е решил всичко. Всичко се прави с мрънкане и драми при нас. Как ще издържа до юни нямам идея.

# 527
Ние не сме взели още неравенствата...
Ще може ли едно решение на една на пръв поглед не трудна задача, но нещо не се получава отговора
    [/list]

# 528
    Моята мома преди малко стартира матурата. Имахме задачи цял ден и сега ще пише до късно.
    В училище не знам докъде са, но на уроците са минали целия материал и сега само се упражняват.

# 529
    elf, ето ти задачата

# 530
    • Варна
    Ston, мисля че 10х = 360 и х = 36

# 531
    Да. Решението е 10x=360 или 5х=180. Би трябвало верният отговор да е 72.

# 532
    • София
    И при нас днес имаше паника на пробния. Затрудниха го 19 и 20 задача от 1 модул. На 19 нещо не му се получава цяло число и явно не е съставил вярно уравнението.

# 533
    Ston, мисля че 10х = 360 и х = 36
    Да, 10х=360 или 5х=180
    Моя грешка. Абе както много пъти съм казвала, това, че и двете ми деца допускат често елементарни грешки, от майка си са го наследили 🤣
    Рени да не чете. Ще се отчае, че борбата с разсеяността е загубена кауза. Няма оправия.

На моя син му е много трудно с онлайн тестове. Като е на лист пред теб е по-лесно. Драскаш си директно по чертежа, по диаграмата. Като гледаш от монитор, трябва да си пречертаваш или да се мъчиш да помниш наизуст. Доста по-трудно е. И повече време се губи.

# 534
    Дъщеря ми, която изобщо не се затрудни с предишната пробна матура по математика на Регалия и реши без грешка, каза, че този път е била много по-трудна. И то като се има предвид, че е взет материал, няма нещо непознато. Thinking Може би малко са се престарали с трудността. Миналата седмица решава матурата от 2021 (не на Регалия, а баш матурата) и отсече, че това е най-лесната матура, която е решавала и цитирам "ако са такива и тази година, защо толкова се мъчим сега".

Забелязали ли сте, че април месец има 13 учебни дни. Ми то вече му се вижда краят на седми клас Open Mouth

# 535
    Не съм броила учебните дни, но забелязах, че през следващите 4 учебни седмици има 3 неучебни петъка. Знам, че има блок от два часа история в петък. Значи губи 6 часа история. Той сигурно няма нищо против. Не му е от любимите предмети, но там няма още нито една оценка за втория срок. Май месец също е с доста неучебни дни. През юни пък ще има две седмици отсъствия за състезания. Ако не предстояха изпити, направо щеше да помирисва лятната ваканция.

# 536
    И аз  не броя дните,то кое по напред:confused:Натрупаха му се контролни по всичко ,нищо ново ,винаги преди ваканция е така.Миналата седмица яко ги натовариха и с проекти по тп,ии,музика,ит и история+три теста.Тази седмица довършват и чакаме резултатите.Най-фрапантното е,че устно почти не ги препитват и тестовете са на цели раздели,като студент на изпитна сесия,добре ,че чете периодично.
    По мат още не са взели неравенства,прескачат геометрията,а по бълг.език свършиха учебника ,по л-ра са на Бълг.език.Ще правят тестове тип НВО и преразкази.За дом.работа имат по 2-3тези седмично,тест и вече по преразказ.Засили се г-жата в клас,това ме радва Grinning

# 537
    • София
    Моят също го затрудни тази матура. Както се изрази - яко се омазах, значи не са добре нещата. Е нищо, де! Поне ще осъзнае, че матурата не е като задачите  в училище и трябва още да решава.
    На нас учителката по БЕЛ ни каза да не им даваме матурите от последните 2 години, за да не се отпуснат, можело най-накрая, за да се успокоят.Blush
    Започва да ме наляга тревога, че времето е малко, а пропуските се трупат. Дано опазя детето от себе си.Joy

# 538
    • Бургас
    Ваканцията кога е - от 1 април ли е? До кога?

# 539
    • София, в момента в любимото ми село Железница
    Ваканцията кога е - от 1 април ли е? До кога?

10.04

Общи условия

Активация на акаунт