СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 252
  • 793
  •   1
Отговори
# 630
Ние също планираме да редим желанията на морето. Обикновено ходим на море от средата до края на юни, не обичаме жеги и тълпи. А след тази учебна година, всички ще имаме нужда от почивка.

# 631
  • София
Как може зелено училище да е неуместно?

Аз пак да си споделя "безумните мисли"
Каква е ролята на надписите по помагалата "По новата учебна програма". Има ли издателство, което ще издаде помагало "по старата програма". Гледам вкъщи помагала от преди 20 години имам някакви и всичките са "по новата програма". Ама то при всеки нов министър има "нова програма". Поне да пишат годината на корицата, за да знаем по коя точно "нова програма" са.

# 632
  • София
Сутринта ходихме в НПМГ на деня на отворените врати. Лудницата беше пълна, но останахме доволни. Конкуренцията ще е жестока.

# 633
  • Майничка
Само да кажат за зелено, първи китки ще сме, ама няма. В училището им зелените са до 4 клас. Но пък винаги имат летен морски лагер.

# 634
Честита ваканция 🥳🥳🥳
Казах на децата, че Голямата стъпка (татето с обувки 46-47) ще влиза в детската на оборка иии така ги стреснах... Че разпиляха Лего-то в спалнята 🤣🤣🤣
Никой не трепва по повод задачи, домашни, четене...
Рано е за Пиьенье...

# 635
Ние сме обявили ваканцията за почивка. Двамата големи отиват на спортен лагер, оставаме само с бебето да си припомним младите безгрижни години, когато си мислехме, че да имаш едно бебе е много натоварено Grinning

# 636
Някой дали разполага с пробни изпити на Регалия от предишни години по БЕЛ?

# 637
Ееее, браво на вас. Едвам ви догоних пак.
Мойто от петък болно, обади се, за да ме инфоса по тела, че не е добре, ииии, може и Т да има, казах и да посети сестрата, уж два пъти отишла, но нея все я нямало, уж и било почивка. Решила, че ще остане до края на часовете. Прибра се, и от вратата за термометъра, къде съм прошарена, ептен побелях. Почнах да я лекувам с квот има у дома, в понеделник на лекар я водих, и от тогава е във ваканция. Сега вече е доста по - добре, тоз пролетен сезон направо ни разказва играта.
Миналата седмица правиха тест по Химия, масово са 2 - ки. Този Понеделник, първи час ги сюрпризирала по Биология с тест върху червеите, успяла да им ги провери, и тук повечето имали 2 - ки. Ще бъде чудничко, когато стане време и наборката да се включи в учебния процес, пак ще я заринат със всякакви видове тестове. Даже този Понеделник трябваше да я изпита по География, от доста време беше отлагано, но така и не се получи.
Иначе от теста по Химия се сдобихме с
един хубав лебед, за да може и този срок да има какво да краси колонките и редичките.
На болничките да оздравяват, на контузените бързо да се оправят, а на здравичките всяка болест да ги подминава.

# 638
  • Mars Hotel
Сутринта ходихме в НПМГ на деня на отворените врати. Лудницата беше пълна, но останахме доволни. Конкуренцията ще е жестока.
Разкажете малко, че ние не успяхме да отидем - цяла сутрин вися в срещи аз. Sad Може и на лични, ако не е за тук.

# 639
Казаха ли кой преподавател по мат ще вземе 7. ми клас мат и инфо?

# 640
  • София
Светлица на сайта на НПМГ е качена презентацията от днес. Голяма лудница беше. Директорът каза, че изобщо не са очаквали толкова много хора. Явно напливът ще е голям.

# 641
  • София
За преподаватели никой не е питал. Обясниха часовете по математика през годините. В осми клас ще учат по 6 часа седмично, след това по 10. Това за математическата паралелка. Езикът в осми клас е 12 часа седмично. На мен ми беше интересно, защото бяха довели дванадесетокласници, които разказваха интересни неща. Заместник директорката каза, че тази година за първи път ще започнат една седмица преди 15 септември. Всички паралелки, без химията, ще учат по 4 часа математика в тази предварителна седмица. В паралелката по химия ще учат химия по 4 часа.
Говорихме за балообразуването. Към оценките по БЕЛ и математика се прибавя оценката от областните кръгове на олимпиадите, минимум 60%. Или се явяваш на техните изпити. Казаха, че всичката информация ще я качат на сайта.

# 642
  • Mars Hotel
Благодаря на всички за споделените впечатления!
Директорът каза, че изобщо не са очаквали толкова много хора. Явно напливът ще е голям.
Дупе да им е яко на децата! Scream

# 643
Да, и ние ходихме на отворените врати. Трябваше да изкарат хората на двора и да карат с микрофон. Вътре беше безумна гъчканица, такава навалица, такова чудо, не съм мислила, че може да се види. не успяхме да се докопаме до танцовата зала, набутаха чакащите в коридора пред нея по кабинети и пуснаха презентацията на монитора. Жив човек от училището не влезе. После трябваше бързо да решаваме къде ще влезем- отидохме в химията, там бяха 2 пълни класни стаи навалица, плюс половината коридор. Там казаха вече известното като информация за балообразуването, Талантлив еди си какъв на 04.06. Докато чакахме да почне лекцията, дребната намери да пише история на едно място и отиде сама /явно това беше стратегията- да се разделят силите/. Там някакъв много симпатичен млад господин говорел как ако запишат профил история след 10 клас щели да се научат на много полезни неща. Хванала отнякъде, били започнали преди да влезе. Тя била четвъртата любопитна в стаята. После се пробвахме да отидем на физиката, но едни ученици представяха опити, каквото и друго да беше имало, беше минало. После влязохме в математиката, бяха на етап въпроси и отговори, презентацията по същество явно беше минала. В 11 си тръгнахме. Настанихме майката на моята приятелка в болница, после тичах да занеса храна на моята майка и вечерта дойде, утре съм цял ден и това е то. Въртележка безкрайна. Записала съм я утре на пробни изпити в една световно неизвестна квартална школа- под носа ни. Каквато и подборка задачи и въпроси да са, все е полезен опит с явяване и работа за време. Дори не разбрах утре кое е - БЕЛ или мат и кое остава за неделята, ама все тая. Ще носи и за двете и което се случи.

# 644
  • Бургас
Весела ваканция на децата!

Общи условия

Активация на акаунт