СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 260
  • 793
  •   1
Отговори
# 600
Честно казано по-логичното е по-труден изпит, пред това примерно НВОто по БЕЛ да решава приема в математическите гимназии или обратното НВОто по МАТ да решава приема в ЕГ. А ако и двете НВОта са лесни, ще се окаже, че някое можещо дете няма да се класира в хубаво училище, защото има 4 или 5 по музика или ФВС, примерно. Ако НВОтата са трудни, ще са трудни за всички. Ако са лесни - пак така.

# 601
Оценките по музика и ФВС не се гледат при нито един етап на класирането. Ако се стигне до равни балове, а след това и равенство в последващите стъпки, последно е сравняването на оценките от 7-и клас без физическо, рисуване, музика, технологии и предприемачество.

# 602
Оценките по музика и ФВС не се гледат при нито един етап на класирането. Ако се стигне до равни балове, а след това и равенство в последващите стъпки, последно е сравняването на оценките от 7-и клас без физическо, рисуване, музика, технологии и предприемачество.

ОК, извинявам се. Не съм задълбавала точно как стоят нещата, надявам се и да не разбирам:)
Въпреки некоректното ми изказване, мисля стана ясно, какво исках да кажа.

# 603
Съгласна съм единствено, че за СМГ би било добре да има отделен изпит. За другите МГ-та в страната битката изобщо не е толкова ожесточена.
Много деца, които учат в ЕГ искат за 11-12 клас профили като математика, физика, химия, биология. ЕГ си е общообразователно училище, в което трябва подготовката по съответния език да е на по-високо ниво. Това е. Не са хуманитарни гимназии.

# 604
Проблемът с матурите е основно за София. Направих си труда да погледна и установих, че ако в София бал от 430 точки стига за обикновена гимназия, в другите градове е достатъчен за МГ и ЕГ.

# 605
Проблемът е, че все повече училища след 7-ми клас предлагат кофти среда и некачествено образование. Това определя и наплива към тези, които предлагат нещо читаво. И някак трябва да се отсеят децата, защото няма как цяла София да учи в 5 училища. И се стига до абсурда, оценката по БЕЛ да определя прием в математическа гимназия, а по МАТ в езикова.

# 606
  • София
Не сме обсъдили и колко е голям набор 2008 г. Мисля, че е по-голям от миналогодишния, което допълнително скофтява нещата.

# 607
Не сме обсъдили и колко е голям набор 2008 г. Мисля, че е по-голям от миналогодишния, което допълнително скофтява нещата.
По-голям е, но не много. Мисля, че беше с няколко стотин деца.

# 608
  • Майничка
"Кофти среда" се създава и като навреш хлапе със силен интерес към компютри, но без мерак да се занимава с езици, история или литература в ЕГ, заради "средата". Ако е кротко и/или по-саможиво, ще си стои нещастно и ще ходи на странични курсове, примерно, но ако не е - училището ще му е само "социална среда", която няма да отговаря на академичните му нужди. Като се съберат няколко такива, като добавим и един пубертет, "добрата среда" вече е много относително понятие. Това рефлектира и върху преподаването.

Малко по-голям е наборът, догодина са повечко.

# 609
Да се включа и аз, като майка на седмокласник. Преди три години дъщеря ми завърши Първа английска в София. Гимназия с история, читави учители и в топ 5 /тогава/ гимназии. Да но въобще очакванията ми не се оправдаха, имах и известни разочарования от учители и съответно и много добри впечатления от други. Нивото пада и пада дори в елитните гимназии. Може би има и изключения. Децата вече са различни, учителите също. Хубаво е, че има и няколко последни мохикани, каквито нас ни обучаваха. За предстоящото кандидатстване нямам големи очаквания. Младежът ми го мързи, не е амбициозен и не учи, та ще е чудо, ако се закачи за някоя "мъжка гимназия" и то не от най-желаните. Но пък спортува и е добро дете, а това че не е от най-ученолюбивите не е голяма драма. Успех на децата.

# 610
Проблемът с матурите е основно за София. Направих си труда да погледна и установих, че ако в София бал от 430 точки стига за обикновена гимназия, в другите градове е достатъчен за МГ и ЕГ.

Проблемът е за всички добри училища, независимо от местоположението им.
Освен това нищо не пречи на софийските деца да искат да учат в Горна Оряховица примерно, така ще бъдат на първите места в най-желаните училища в града.

# 611
За София.
Тази учебна година.

Миналата година резултат от НВО са записали 11228.

# 612
  • София
Миналогодишният текст  е меко казано ужасен за преразказ. Според мен такова ще е преживяването и тази година за децата, които са ходили на уроци. Първата част ще им се види лесна, а втората трудна. Все пак НВО първа част е задължително и трябва да е постижим приличен резултат и за софийските деца с частните уроци и за тези от село Горно Нанадолнище.
Може да ви е смешно, но "децата" на моя близка - начална учителка в селско училище, не можаха да направят диктовката миналата година, след като я направиха вече на запис - за малките матури, говоря, след 4 клас. Същите тези деца как ги виждате да направят прилична матура в седми клас, ако е с трудността на Регалия?

# 613
  • София
Проблемът е, че все повече училища след 7-ми клас предлагат кофти среда и некачествено образование. Това определя и наплива към тези, които предлагат нещо читаво. И някак трябва да се отсеят децата, защото няма как цяла София да учи в 5 училища. И се стига до абсурда, оценката по БЕЛ да определя прием в математическа гимназия, а по МАТ в езикова.
Аз не виждам нищо абсурдно в това, МАТ да определя приема в ЕГ. БЕЛ и МАТ имат еднаква тежест за ЕГ и това е съвсем обосновано, предвид че ЕГ не са хуманитарни гимназии. Всъщност МАТ е най-предпочитаният профил и в ЕГ.

# 614
Да сменим темата:) Имам мейл от Регалия, че има резултати и статистика за ПИто по БЕЛ. Но моя хубавец така и не пожела да го направи, така че нямам с какво да се похваля/оплача.
И да ви кажа наздраве, че ваканцията вече е факт. Много съм happy. Сигурно за стотен път ще го кажа, но нямам спомен да съм се радвала на собствените си ваканции така, както сега се радвам на ваканциите на детето.

Общи условия

Активация на акаунт