СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 7

• 54 259
  • 793
  •   1
Отговори
# 615
  • София, в момента в любимото ми село Железница
*PipiLota* ти пък - аз въпреки че не се занимавам особено с набора сутринта почерпих колегите с бон-бони и напева "Ваконцио любима" Smiley

# 616
  • Майничка
Черпете и заради мен.😟
Вместо да идем с класа на кинце след училище, ми натресоха обучение по методика на преподаване на БДП, два дни по 8 часа, онлайн.

Девойката пък стартира ваканцията със счупен пръст, след махленска игра на баскетбол. Сега упражнява фината моторика, защото среден и безименен пръсти са й фиксирани заедно. Поне са на лява ръка. Естествено, страда, защото тъкмо подновиха редовните тренировки по волейбол в училище и ще се провеждат и през ваканцията.
Щяла временно да се преориентира към футбола.🙄

# 617
  • Пловдив
И аз се радвах на ваканцията сутринта. Сега се прибирам и заварвам девойката да учи. Тя в учебно време не учи по това време. Надничам и виждам английски, но не за частните уроци ,а училищния английски. Домашно за ваканцията -518 думи да се напишат, всяка по един ред. Да се препишат три текста, които са формат А4 и да се преведат, съчинение и проект. Мисля че е излишно да го коментирам. Не разбирам смисъла  всичко това да се даде през ваканцията. По физика е предупредила-тест върху последните 13 урока първия час след ваканцията.  Странно ,че по математика  и бел домашни няма. Явно аз нещо не съм в ред.

# 618
  • София
Съгласна съм единствено, че за СМГ би било добре да има отделен изпит. За другите МГ-та в страната битката изобщо не е толкова ожесточена.
НПМГ се опитват някак да си направят собствен изпит. Но по математика не може. По другите предмети правят. И въпреки изпитите пак попадат деца, които отиват там, “за да не хабят бала”. По мои наблюдения тези деца през следващите години разбират, че това не е тяхната мечта. Да, харесвала им е биологията в 7 клас, когато всичко е било умерено. Но задълбавайки в някакви подробност в 10 клас вече им идва вповече.
А представи си какво става с дете, което е изкарало добре лесно НВО по мат и по-трудничка матура по БЕЛ. Попада в МГ и попада на някакви идиоти, на които им е интересно да доказват геометрични задачи с теория на числата. Защо ли? Защото е възможно и е трудно. И защото това ги кара да се чувстват добре. Попада на деца, които могат да напишат програма на десет реда, но я пишат на 893 за да спестят малко памет и една идея време. И това ги кара да се чувстват добре.
А онова детенце с литературата не иска да пести време и памет, не иска да прави безсмислени и скучни неща. Сега е моментът да впечатли момичетата. С поезия ще ги впечатли, но кои момичета? Сухарките, които пестят памет? Или онези от ЕГ, които в класа си имат къде-къде по-добри поети?
Според мен за самите деца е полезно приемните изпити да са трудни. А не сегашните НВО. Даже е глупаво изобщо да се взема НВО за приемен изпит. Ама тези от МОН нещо не искат да ме чуят.

# 619
Хлъц,
Докупихме сок, че остана водка 🤪 Няма край тая мъка 🤣🤣🤣
Много сте сериозни и ме депресирате 🤕
НВОто е далече, резила също 🤣🤣🤣
Момата реди Лего с браточката, живота е хубав ✌️ И да има ваканционно домашно ще разбера на 9.април, когато ще вие на умряло, че няма време 😱

# 620
  • София
И да има ваканционно домашно ще разбера на 9.април, когато ще вие на умряло, че няма време 😱
Пак добре, ако е 9-ти. Аз очаквам включване на 10-ти. След 18ч. И от двамата големи.
Пак добре, че малката е ясна - има само да се бори с четене на приказки Simple Smile

# 621
Вес, добре, че са малките 🙏 Има надежда някаква...
На малчо само му препращам на Вайбър домашните и му казвам кои уроци да си направи, после му пиша думите по англ. и той драпа ли драпа 😂😂😂 Дано цялото драпане го изведе до по-добро място
Сега по темата:
Ама ще го видя в 7клас какво видно шиле ще бъде 😱🤣🤣🤣

# 622
  • София
И моят седмокласник е супер доволен, че ваканцията започна,а след нея ще ходи и на зелено училище.Уж трябва яко да се стяга,той само за почивка мисли.Иска да си остане в СМГ,ама как ще стане не виждам.

Според вас ,до колко матурите на Регалия се доближават до реалните?По БЕЛ не може да отлепи от 81-84 т и това е.На курсовете,на които ходи е нещо подобно и вече ми става ясно,че и на НВО явно ще е нещо около тези точки.

И да ви питам сега за почивните.Мислите ли вече за море или ще чакате да минат всички класирания?Приятели ни предложиха да отидем в Гърция в началото на юли и се чудя дали е разумно.Ако решим да отидем ,кога е по-разумно  да ни няма - първата седмица, когато се редят желания или когато излиза класирането(което значи дядото да го запише или подаде документи за второ класиране)?

# 623
  • София
Аз предпочитам да съм тук за класиранията и морето да е примерно за последната седмица на юли. Искам да ми е спокойно, а не през час да проверявам има ли класиране или не. Но това е мое лично усещане.

Моята прекрасна вече се възстанови и вчера вечерта така се лигавеха и заяждаха и тримата, че не се траеше. Аз си се покрих в стаята и ги оставх на баща им.

# 624
  • Сф
Хайде на ваканцията!
Моята, не че се е засилила и без ваканция. Поне ще се наспи.
Исках да я пратя на лагер , да е извън Сф, на въздух- не ще!! Не съм очаквала , какви неустоими предложения направих само.. Ама пубертета е по- силен! Записах я на курс по кино и актьорско майсторство с Мариян Вълев,че ще се изтрепем вкъщи по цял ден! Не ще и да излиза сега с приятелчето...бебешко било държанието му, играе го обидена явно. Нали ви казвам, актриса щяла да става- това последно.Господ сили да ми дава, да преживея трансформациите на желанията и. Simple Smile
Всъщност ние от вчера сме запразнили, че имаха празник в училището и не учиха.
Весела ваканция на всички!

# 625
  • София
Ние сме запазили море от 3 до 13 юли. Ще редим желанията онлайн и ще се върнем за записването след 1во класиране.
Днешният ден на вакнцуващия седмокласник е уплътнен от уроци. От утре ще почива повече, но той като цяло не е много стресиран или изморен. През ваканцията ще решава даваните НВО за последните 5 години по математика. Не знам след като са взели неравенствата само успоредник ли им остава от материала?

# 626
Юруш на ваканцията, да си видят децата ученето, че училището им яде времето за подготовката. Stuck Out Tongue

# 627
  • София
И при нас същата работа, Ра! Младежът започва ваканцията с урок по математика днес, утре домашни за школата...Освен и аз да си взема отпуск, за да наваксам с натрупаната работа 😁...ама няма полза, защото при нас и докато си в отпуск се сипят задачи. За след отпуска, де...ама то пак мен си ме чака...

# 628
Разбрали сме се всеки ден от ваканцията да прави по един тест. Няма да му изяде много от времето. Горе-долу за 40 минути прави първи модул, още 30-40 да го надзиравам за втори. Няма и час и половина. Тренировките си продължават. Дадоха му сега 4 дена почивка, че разтегна нещо на единия крак.
За лятото предварителни планове не правя. На море така или иначе не ходим. Ние сме по планините. И там решаваме почти в последния момент, защото с много неща трябва да се съобразявам. Евентуални лагери на набора (и те се решават почти в последния момент), ангажименти на баща им. Абе, сложно е.

# 629
  • в очите на дъщеря ми
Хлъц,
Докупихме сок, че остана водка 🤪 Няма край тая мъка 🤣🤣🤣
Много сте сериозни и ме депресирате 🤕
НВОто е далече, резила също 🤣🤣🤣
Момата реди Лего с браточката, живота е хубав ✌️ И да има ваканционно домашно ще разбера на 9.април, когато ще вие на умряло, че няма време 😱
Божеее, irchickSweat Smile Smiley
Такаааа додрапах до ваканцията.......
Последните седмици, направо превъртях играта......
Прекрасната се "уреди" с лещи и заяви, че цитирам "светът бил по истински"......Smiley
Правиха тест по география 2 ри за 10 дни ииии  от 22 деца 16 - "2-ки" ммдамммм.....на това му се вика "педагогика"
През ваканцията ще ходи на уроци, по математика ще прави теста на "Регалия", учителката и каза, че максимално ще се постараее да "пресъздаде" атмосферата на изпита.
Не съм информирана за домашни, освен по англ. ез. имат текст, който да препишат 20 пъти...защото едно момче е било без домашно.....прекрасната ВИ, като линейка на Околовръстното....
Като мандра си повтарям..още 2 месеца, още 2 месеца.....
Девойки, при Вас говори ли се за "зелено училище"? в училището на прекрасната има оферта за Девин 16-20 май, на мен ми се струва доста неуместно...

Общи условия

Активация на акаунт