На море в Гърция 2022 - I

• 83 508
  • 762
  •   1
Отговори
# 90
Щото си забравила малоумието да се чака QR кодът до 0:05 ч. в деня на пътуване и колко хора се паникьосваха, че не им е пристигнал Simple Smile
Разгеле поне това се сетиха да оправят по едно време. Но колкото по-малко бюрокрация - по-добре.

# 91
  • София
Имаше го това, но отдавна кодът идва веднага. Последния път, през февруари, имаше хора, които попълваха на място.

# 92
Хора, помагайте 😊
Почти бях избистрила концепцията за Гърция: 2 нощувки Метеора  и 7 - Лефкада. Излезе ни личен ангажимент в края на отпуската и се налага да намалим нощувките до общо 7. Освен това мъжа ми иска да лови риба и тотално ми промени плановете за нощувки в Цукаладес.
Иска на Тасос, но там сме били и за сега се дърпам.
Склонна съм  да отложа Лефкада, обаче къде да отидем?
Искам тишина и спокойствие, не ме вълнуват таверни и пясъчен плаж. Нещо близо ми се иска сякаш. От Варна сме. Гледах Фанари и Кавала, обаче нещо не ми идва отвътре...

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 21:42 от djovana2

# 93
  • София
На нас ни трябваше нещо наблизо и резервирахме във Фанари. Интересуваха ме главно близостта, спокойствието и плажовете, защото все пак на море отиваме. Sunglasses

# 94
Хора, помагайте 😊
Почти бях избистрила концепцията за Гърция: 2 нощувки Метеора  и 7 - Лефкада. Излезе ни личен ангажимент в края на отпуската и се налага да намалим нощувките до общо 7. Освен това мъжа ми иска да лови риба и тотално ми промени плановету за нощувки в Цукаладес.
Искам тишина и спокойствие, не ме вълнуват таверни и пясъчен плаж. Нещо близо ми се иска сякаш. От Варна сме. Гледах Фанари и Кавала, обаче нещо не ми идва отвътре...
Тасос ви е най-близо от Варна, определено. Щом не държите на пясъчни плажове и искате спокойствие, Самотраки е добра идея, с ферибот от Александруполис. Таверни има. Риба за ловене - сигурно също. Иначе малко по-далече Пелион, Северна Евия, Корфу, континенталното Йонийско крайбрежие.

# 95
  • София
Още една идея с малко шофиране, но със скъп ферибот - Лимнос с ферибот от Кавала. Там наистина е спокойно. Но трябва да се съгласуват фериботите с конкретните дати.

# 96
Как съм изтървала темата, връщам се да чета

# 97
Благодаря за предложенията. Ще разгледам.

# 98
  • Там където
На нас ни трябваше нещо наблизо и резервирахме във Фанари. Интересуваха ме главно близостта, спокойствието и плажовете, защото все пак на море отиваме. Sunglasses

За рибарите Фанари е рай, така че мъжът ви ще е доволен. То и с това се слави Фанари. Ако не искате шумотевица това е супер място - има организирана част на плажа, но има големи свободни зони с общински сламени чадъри. В околностите на Фанари има много приятни плажчета. Иначе там е скучно и няма много забавления Simple Smile Но има миди за събиране по плажа - само там съм намирала откакто ходим в Гърция.

# 99
  • Варна
Почти бях избистрила концепцията за Гърция: 2 нощувки Метеора  и 7 - Лефкада. Излезе ни личен ангажимент в края на отпуската и се налага да намалим нощувките до общо 7. Освен това мъжа ми иска да лови риба и тотално ми промени плановете за нощувки в Цукаладес.

Не се разбира остава ли Метеора , то ако стигнете до там останете 1 нощувка , ще ви стигне да разгледате камъни и 1 - 2 манастира и сетне 6 нощувки на Лефкада.Риболова в Гърция е доста по сложен и разнообразен , които му трябва да търси в https://ezine.nariba.com/?p=656.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 09:55 от peterky2002

# 100
  • София
За рибарите Фанари е рай, така че мъжът ви ще е доволен.
Мъжът ми не е рибар и мрази да ходи на море, така че му е все тая дали ще е в пусто гръцко селце или на Карибите. Grin Почитател е на местните кухни. Grinning
Ние отиваме с още две семейства, така че определено няма да скучаем.

# 101

За рибарите Фанари е рай, така че мъжът ви ще е доволен. То и с това се слави Фанари. Ако не искате шумотевица това е супер място - има организирана част на плажа, но има големи свободни зони с общински сламени чадъри. В околностите на Фанари има много приятни плажчета. Иначе там е скучно и няма много забавления Simple Smile Но има миди за събиране по плажа - само там съм намирала откакто ходим в Гърция.
Аз намерих миди на Xi на Кефалония. Детето, което от както живее съзнателен живот ходи на море само извън България, беше на седмото небе от мидите Smiley
Като беше по-малка сме я водили на море и в България и сме събирали миди по нашето черноморие, но тя беше мъничка и не помни.

# 102
  • София
Най-впечатляващите миди и раковини събрахме на плажа до Каристос, Южна Евия. Бяха с впечатляваща големина. На снимката много не личи, но са огромни и спокойно могат да се направят от онези висулки, които дрънкат от вятъра.

А около Александруполи/Кавала/Тасос сме намирали едни много дълги миди, приличащи на нокти. Simple Smile Най-странното е, че след това ги видяхме и на плаж в Северно море. Дори на гръцките не намерих снимка, но холандските са същите:

И сред каристоските миди имаше няколко такива. Simple Smile

# 103
Това последното май не са миди, а човки от калмари.

Иначе има едни огромни миди, Pinna Nobilis, които винаги са обрасли и достигат до метър дължина. Виждала съм на малкия полуостров в Кефалония и Стиладарио на Халкидики, но винаги се вадят от морето, не излизат сами на брега.
Като цяло черупки в Гърция май има там, където не се почиства брегът за туризъм - поне аз основно съм събирала извън сезона.
На Ставрос до Каламатианос има едно каменисто плажче и преди години беше заринато с миди, доста подобни на черноморските, после явно взеха да го почистват или туристите да ги събират, не знам.

# 104
  • София

А около Александруполи/Кавала/Тасос сме намирали едни много дълги миди, приличащи на нокти. Simple Smile Най-странното е, че след това ги видяхме и на плаж в Северно море. Дори на гръцките не намерих снимка, но холандските са същите:

И сред каристоските миди имаше няколко такива. Simple Smile
Тези дългите се казват Дяволски нокът и сме ги виждали на плажа в Керамоти, преди да стане така пренаселен.

Общи условия

Активация на акаунт