Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 637
  • 749
  •   2
Отговори
# 615
  • USA
Какво се учи 6 клас по история в БГ? Моята учи /не в бг древни цивилизации, ледени, каменни епохи, египет и т.н/.

# 616
Древните цивилизации ги минаха в пети клас. Тази година ще учат средновековие

# 617
По наредба входните нива се правят до 3 седмици след началото на учебната година.

Моята девойка също приключи с входните нива. Сподели, че по история било доста трудно. По КМИТ има шестица, по останалите още няма резултати.

# 618
Щерката вчера се ядосваше, че по география госпожата (не е миналогодишният учител, а учителка, която се връща след майчинство) им дала въпрос за Антарктида, а те не я учили миналата година. Но явно госпожата не знае, че има промяна в учебната програма по география и Антарктида я преместиха от 5 клас миналата учебна година и ще я изучават в 6 клас през тази учебна година. Или просто е намерила някой стар готов тест за входно ниво и въобще не си е направила труда да прочете и помисли. 😠

# 619
  • София
За 'страшната' за сина музика намерих тест от кака му. Дала им е подобен. Детето си отдъхна. Направо... така се стряска по този предмет, не е истина.
Иначе за бел, мат - спокойствие, не се пъна да чете и прегваря особено, всичко си бил направил. А дано.

# 620
От петък правят входни нива всеки ден по някой предмет. В понеделник се прибра разревана заради КМИТ. Класът е разделен на две групи по 13 деца и понеже на тяхната група не тръгнали компютрите ( госпожата се пробвала 20 мин да ги включи, но имало проблем), им раздала тестове  на хартия. Така  тяхната група се оказала прецакана да правят тест с 35 въпроса за 20 мин, а останалите се хвалели , че имали само 15 въпроса за 40 мин и веднага си видяли резултатите, при това на всички отлични. Все й казвам, че оценката не е важна, но тя много се притеснява.

# 621
Ние още не сме правили входно по история. Но майката на наборка от съседния клас ми се оплака, че те са правили и дъщеря й се прибрала разстроена- било много трудно.
Моя пък ядосан, че по география не успял да отговори на въпроса за най- много точки.
Миналата година на косъм да остане на поправителен по география, едва с калъпи тройка, сега за това да се ядосва.
Идва му акъла май да сяда и да учи.

# 622
  • European Union
Щерката вчера се ядосваше, че по география госпожата (не е миналогодишният учител, а учителка, която се връща след майчинство) им дала въпрос за Антарктида, а те не я учили миналата година. Но явно госпожата не знае, че има промяна в учебната програма по география и Антарктида я преместиха от 5 клас миналата учебна година и ще я изучават в 6 клас през тази учебна година. Или просто е намерила някой стар готов тест за входно ниво и въобще не си е направила труда да прочете и помисли. 😠
Даже два въпроса за Антарктида има в теста на моята дъщеря. Единият е лесен и може да се отговори от обща култура, другият е за 2 точки — “Откой древен континент произхожда Антарктида”.

# 623
"Защо Антарктида е най-студеното място на Земята?" е бил във входното на госпожицата. Въпрос за 2 точки от общо 22.

# 624
Малко ми идва да отговоря на това с "...щото не е най-топлото!"

# 625
Малко ми идва да отговоря на това с "...щото не е най-топлото!"

Хех е моя беше отговорил на въпрос :” кой е владетелят на изображението..
/като има няколко човека нарисувани/ и нашия отговорил със стрелка:) и отгоре написал “Този в дясно”😂😂😂 не се сетил за името, а и както каза : те останалите не са владетели:)

# 626
  • София
FBID, браво на детето, радвам се на изобретателни деца, нищо, че училището рядко ги насърчава:) Нашето входно по математика мина зле - 3, та ще търся уроци явно без да се колебая. Хич не му се учи ама грам, иначе може да прави чудеса на компютъра, учи се сам да програмира, обаче за уроци в училище не го търси, страшна мъка. Аз бях пълната противоположност - вечна отличничка, но креативност  - 0, та сблъсък на двата свята:)

# 627
FBID, браво на детето, радвам се на изобретателни деца, нищо, че училището рядко ги насърчава:) Нашето входно по математика мина зле - 3, та ще търся уроци явно без да се колебая. Хич не му се учи ама грам, иначе може да прави чудеса на компютъра, учи се сам да програмира, обаче за уроци в училище не го търси, страшна мъка. Аз бях пълната противоположност - вечна отличничка, но креативност  - 0, та сблъсък на двата свята:)
Поговорете с детето какво и къде би искал да учи, може би ще ме хареса професионална паралелка с програмиране или компютърна графика, графичен дизайн... Проверете как се формира балът. Вероятността математиката да се удвоява или утроява за такава паралелка може да го мотивира да изкара висок резултат на НВО и сам да поиска да навакса.

# 628
  • София
Аз бих внимавала с професионалните паралелки, ако има идеи за висше образование в същата посока.

# 629
  • European Union
Аз пък съм за професионалните паралелки. Освен ако детето не се е насочило към ВУЗ в чужбина.

Общи условия

Активация на акаунт