Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 641
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Каква ваксина на 11? Няма. Моето навършва 12 през ноември и ще я правим другото лято.
Ето тези две ваксини им поставиха едовременно миналата есен, при навършени 11г лятото:
-реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит
-реимунизация с комбинирана ваксина срещу тетанус, дифтерия и коклюш
Въпросът е, че според имунизационния календар на Република България няма ваксина ( реимунизация) на 11 години, а на 12
Не само това. Тя първо беше написала:
- -реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит
- Триваксина срещу морбили, рубеола и паротит
Редактира се 50 минути след моя пост, поради което същият вече звучи неадекватно. Не е много коректно, но...

# 601
  • Пловдив
Каква ваксина на 11? Няма. Моето навършва 12 през ноември и ще я правим другото лято.
Ето тези две ваксини им поставиха едовременно миналата есен, при навършени 11г лятото:
-реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит
-реимунизация с комбинирана ваксина срещу тетанус, дифтерия и коклюш
Въпросът е, че според имунизационния календар на Република България няма ваксина ( реимунизация) на 11 години, а на 12
Аз не споря за календара, а казвам факта, че на моите деца бяха поставени 2 ваксини в един и същ ден, на двете ръце и децата нямаха навършени 12г. Казвам факта при нас. Не споря с никого за календара Wink Календара всеки може да си го чукне в гугъл. Така направих и аз и съм копирала грешно два пъти едно и също. Грешка при копирането. Извинявам се за което!
И също така, нямаха никакви странични ефекти. Това беше първоначалния въпрос Simple Smile

# 602
А аз бих казала, че никак не е редно лекарят да не спазва календара. Щом е 12 г., трябва да е 12 г. Защото после, ако има страничен ефект, е на чужд гръб. От опит.

# 603
Много е коварен този вирус. Може да го изкараш супер леко, но не знаеш къде ще те удари. Бързо да се оправя детето! Flowers Four Leaf Clover

Направи перикардит(това е възпаление на сърдечната обвивка) плюс пневмония,   която се показа на снимката. Без хрипове, с чисти гърди, без температура, хрема, зачервено гърло. Като и всички изследвания бяха в норма. Та пазете децата и ги следете, ковида при тях не се различава от настинка, но прави големи проблеми след това.

Бързо оздравяване ви желая!
Само за информация - аз самата съм била диагностицирана с миокардит, впоследствие оказал се "просто" пневмония и то на възраст, много по-малка от тази на наборчетата. Симптоми и рентген са били първоначално като за сърдечно заболяване. Жива и здрава съм. Не съм лекар и нищо не твърдя,само знам, че се бъркат от едно време двете заболявания.

# 604
  • Sofia
ledenotomomiche, наборчето да почива и да се възстановява напълно! Revolving Hearts

Нашата лична, която е голяма дъвка, за втората ваксина остана даже след края на работното си време (неприсъщо), за да я сложи на дъщеря ми. Сигурно ги гонят с някакви срокове. Двете ваксини направихме на навършени 12 години с 4 месеца разлика една от друга.

# 605
През месец бяха нашите и всъщност сега се сещам, че за втората беше голямото преследване. А аз досега бях в заблудата, че това са били две дози на една и съща ваксина Flushed

Нашите ги подпукаха с входните - тази седмица всеки ден ще имат, че по математика и две. Наборката никак не е притеснена, което пък мен ме притеснява...

# 606
Предстои да слагаме на щерката двете ваксини, така и не се нагласихме през лятото, но ще видя кога ще е. Сега първо ще и слагаме втора доза на ваксина против варицела, чакам да мине още малко време, че беше болна преди седмица и разместихме плановете.

# 607
Моят стана в събота на 12г. В понеделник го заведох болен. Каза ми се за ваксината. Естествено аз изрично казах на доктора, че минимум месец след като оздравее ще я сложа. Пък и той е на 12г от 2 дена! Беше ми казано, че няма как да ми се издаде талон за профилактичен преглед за училище без сложена ваксина. В крайна сметка и талон даде и за ваксината ще почака.
Днес моят шестокласник е правил 3 входни нива, да навакса другите, нали не беше миналата седмица.
И на мен ми каза ЛЛ на детето така днес и не ми даде талон да го предам по-навреме, а специално за това ходих в другия край на града. Яд ме е, явно можеше да даде талон, а ваксината нямаше да избяга.
Даде след талон след като му напомних, че няма право да ми го откаже, заради несложена ваксина, та ако ще и изобщо да не я сложа/ което няма да направя/. Още по малко, че този талон е отживяла формалност и ваксините са просто за информация на училищните мед. сестри, ако въобще и те ги гледат.
Че ще я сложа, ще я сложа, но най-вероятно на пролет, той и тогава ще е на 12г.
Моят се е справил отлично на входното по география. Да живее Уча.се, че иначе е загубен.

# 608
Аз съм доволна на всичко, което не е слаб (2). На входното по руски има положителна оценка. Тя не е доволна, за мен е добре.
От два дена е у дома от три, които даде личната, изяде ми главата, че ще пропусне училището. Утре отива ден по-рано. По история са им дали доста голям преговор, в края на седмицата е входното. Днес притичах до вкъщи в една дупка и преговорихме още един урок. Другата седмица са входните по мат и БЕЛ. Имаме нова учителка по БЕЛ, днес я видях, говорихме - хареса ми, детето също каза, че я харесва още от първия ден. Надявам се да се разбират (класа и учителката) и работата да е ползотворна. Класната ни е по математика и сериозно се е хванала да ги готви за НВО още от миналата година. Преговаряме дробите, реве ми се. Миналата година с доста усилия стигнахме до някакво разбиране и решаване на част от задачите с дроби, тази година все едно никога не е учила за тях.

# 609
Моят пък по математика яко се изхитри - аз да пиша, той да диктува. По-лесно му било така, моля ви се! Решава всичко от група Б, но... мързи го. Да пише...
По БЕЛ леко ме притеснява, забравил е някои неща, но каквото -такова. Да минават входните, да влизат в час, че при нас все още ваканционното настроение не отстъпва.

# 610
  • Sofia
Моят пък по математика яко се изхитри - аз да пиша, той да диктува. По-лесно му било така, моля ви се! Решава всичко от група Б, но... мързи го. Да пише...

Не го правиш, нали?

Аз нямам идея кога и по какво имат входни (споменава, но ми минава покрай ушите). Само от новия учител по БЕЛ се оплаква - не може да разбере какво точно иска, старае се много, дано се напаснат! Някакво старо поколение е - с навици от моето време като ученичка ( да не ги наричам "комунистически").

# 611
Доволна съм и от входното по БЕЛ, отличен. Май писането на лятна домашна е все пак полезно, макар че адски се ядосвах да не се преуморява горкотоо 😉. Днес са имали по музика, по технологии и по изобразително. Ей, ако щете вярвайте аз по тези предмети навремето нищичко не съм учила.
И нашето входно по история е в петък, ама не виждам да преговаря нещичко. Хванал е джойстика и много средоточено си цъка в стаята.

# 612
И на моята по история е.в петък, но преговаряме всеки ден по малко. Учителят им е дал 10-12 урока за преговор. И по география преговаря. Оставих я сама, аз бях на родителска на малкия и я свалих на масата над учебника и атласа. Трудно й е, казва, че не разбира, аз пък не разбирам как очевидни неща не схваща. Да е положителна оценката ми стига. По ЧП са на втория урок вече, значи входното е минало.

# 613
При нас  по ЧП и по География направо им дадоха входни.. По история беше чудо на преговора / или по- скоро да затвърдят, че нищо не знаят/.. Редовно носи 5-6, но по История каза между 2 и 3 😂😂😂

# 614
На моето дете почти минаха входните. Утре последно история, по нея не са правили преговор, а вече учат новите уроци. И по мат, по бел, по КМИТ, по ЧП, география, ае учат вече нов материал. Сякаш учителите искат да е отметнато входното ниво и бързат да започнат с новия материал. (може би ги е страх от ДО). Така всъщност на мен ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт