Шестокласници 2022/2023 - Тема 1

• 40 645
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
Ужас! А как се разбра за тези усложнения?
Стискам палци за бързо и пълно възстановяване!
Заради ускорен пулс я заведох на кардиолог, тя кардиоложката ни насочи към болницата веднага след прегледа. Предположи, че перикардита е в следствие на ковида(явно често се среща), а теста за антитела излезна положителен, т.е. доказан прекаран ковид.... пневмонията вследствие също. Трудно се хваща, а ако не е навреме е доста страшно.

# 586
  • София
Според мен за тези ваксини гледат да са в календарната година, а не спрямо конкретната дата на раждане

Точно така, ние ги направихме лятото, че сме по-свободни. Октомври ще стане на 12, но лекарката каза, че календарната година се гледа.

# 587
  • Пловдив
На моите деца ваксините за 12г. ги направиха миналата есен, на един ден с тази за 11г. Бяха навършили 11г лятото. Никаква реакция нямаше и при двамата.

# 588
  • София
Няма задължителна ваксина на 11 години в имунизационния календар.

# 589
Каква ваксина на 11? Няма. Моето навършва 12 през ноември и ще я правим другото лято.

# 590
  • София
ledenotomomiche, бързо възстановяване желая на детето! Flowers Four Leaf Clover

За ваксините  - на моите им сложиха само едната, месец след навършване на 12 г. Другата я нямаше налична, ЛЛ каза, че евентуално октомври ще им я постави. Нямаха реакция при първата, за втората ще трябва да внимавам да не са болни и да се надявам отново да няма нежелани последствия.

# 591
ledenotomomiche, какво сте преживели само! Fearful

Бързо възстановяване и кураж! Flowers Four Leaf Clover

За ваксината ни извика личната 3-4 месеца преди да навърши 12 год. Че и много настоятелна беше, дъщеря ми не успя да отиде първата седмица, хем предупредих, голямо напомняне беше после. Нямаше странични ефекти.

# 592
  • Пловдив
Каква ваксина на 11? Няма. Моето навършва 12 през ноември и ще я правим другото лято.
Ето тези две ваксини им поставиха едовременно миналата есен, при навършени 11г лятото:
-реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит
-реимунизация с комбинирана ваксина срещу тетанус, дифтерия и коклюш

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 19:56 от ilik123

# 593
  • София
Това е една и съща ваксина. Нещо бъркаш, няма как да са им я сложили два пъти. Втората ваксина би трябвало да е тетанус, дифтерия и коклюш. И не би трябвало да им ги слагат миналата година, а тази. Ето го имунизационния календар: https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/imunizacii/

# 594
  • София
На 12 год. се поставят реимунизация за морбили, паротит и рубеола и втората ваксина е реимунизация за дифтерия, тетанус и коклюш. На дъщеря ми ги поставиха през месец.

# 595
ledenotomomiche бързо възстановяване.
Моето момче навърши 12 април и още тогава му поставиха едната и след месец другата ваксина.На колежка дъщеря и е в края на 2009, даже след сина ми я потърси ЛЛ .Явно си зависи от ЛЛ.

# 596
Моят стана в събота на 12г. В понеделник го заведох болен. Каза ми се за ваксината. Естествено аз изрично казах на доктора, че минимум месец след като оздравее ще я сложа. Пък и той е на 12г от 2 дена! Беше ми казано, че няма как да ми се издаде талон за профилактичен преглед за училище без сложена ваксина. В крайна сметка и талон даде и за ваксината ще почака.
Днес моят шестокласник е правил 3 входни нива, да навакса другите, нали не беше миналата седмица.

# 597
Ето тези две ваксини им поставиха едовременно миналата есен, при навършени 11г лятото:
-реимунизация срещу морбили, рубеола и паротит
-реимунизация с комбинирана ваксина срещу тетанус, дифтерия и коклюш
Въпросът е, че според имунизационния календар на Република България няма ваксина ( реимунизация) на 11 години, а на 12

# 598
Преди няколко години имаше реимунизация на 11 г. за туберкулоза (т.нар. манту), но отпадна.

# 599
Моят стана в събота на 12г. В понеделник го заведох болен. Каза ми се за ваксината. Естествено аз изрично казах на доктора, че минимум месец след като оздравее ще я сложа. Пък и той е на 12г от 2 дена! Беше ми казано, че няма как да ми се издаде талон за профилактичен преглед за училище без сложена ваксина. В крайна сметка и талон даде и за ваксината ще почака.
Днес моят шестокласник е правил 3 входни нива, да навакса другите, нали не беше миналата седмица.
И на мен ми каза ЛЛ на детето така днес и не ми даде талон да го предам по-навреме, а специално за това ходих в другия край на града. Яд ме е, явно можеше да даде талон, а ваксината нямаше да избяга.

Последна редакция: пн, 26 сеп 2022, 22:45 от Sparkles

Общи условия

Активация на акаунт