Мъжете и бракът

• 49 139
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 095
Абе през пет страници ли да го пиша... Мъжът трябва да те обича повече, отколкото ти него. Мисля, че и го обяснявах по назад в темата защо. Единственият, когото обичам повече от себе си, е синът ми и така ще си остане, освен ако нямам втори син някога.
И аз няма да се впечатля ако моя ми каже, че се е влюбил в друга и ме зарязва. Виж, ако ме лъже с любовници дълго време, ще се ядосам , ама ако дойде и честно си каже, ще го изпратя по живо по здраво и толкоз. Ей сега ще седна да рева за мъж, пък бил той и моя...

# 1 096
  • София
Бианка, винаги се минава през едно и също - загубата е загуба, това е период на траур. Дори за този, който е срещнал новата тръпка пак е период на траур, той компенсира в някаква степен изгубеното, защото той също понася своите загуби.

Как точно се учи да не обичаш или да обичаш, че и в проценти? Баща ти те е подвел, сори.

Как става тая работа с мъжът да те обича повече? Тогава ти се обвързваш с човек, когото не обичаш изцяло, при това съвсем умишлено с цел манипулация.

# 1 097
  • Бургас

Как става тая работа с мъжът да те обича повече? Тогава ти се обвързваш с човек, когото не обичаш изцяло, при това съвсем умишлено с цел манипулация.

Напълно съм съгласна, това не е справедливо и ще доведе до проблеми.На първо място трябва да можеш обичаш и уважаваш себе си и тогава можеш да обичаш без игрички и ще привличаш хора, с които си на едно ниво.

Има една книга "Жените, които обичат твърде много", не е лошо ако може да се намери, ей така за обща култура човек да я прочете и да си обясни някои неща.
Има и още 2, които също са много добри, но не знам дали се намират:
"Има ли щастлива любов"
"Любовта-какво не знаем за нея"

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:16 от Галчудо

# 1 098
  • София
И какво като я прочете? Няма да се промени. Това е до личността и до обстоятелствата. Обичаш един, не обичаш друг, безразличен ти е трети. И всеки обича с различна интензивност, има хора, които са по-слабо обичащи, такава им е конституцията.

# 1 099
Андриел, уравненеито е, че ако обичаш повече се поставяш в позиция да бъдеш наранена ако мъжа утре реши да те зареже (без значение по какви причини).
Колкото повече обичаш толкова повече страдаш и от повече време имаш нужда, за да преодолееш случващото се.
А оня за когото си била временна слугиня и любовница вече е женен и с дете.... пък ти си ближеш раните няколко години наред... които могат да са от значение за създаване на евентуално семейство... например.

# 1 100
  • Бургас
И какво като я прочете? Няма да се промени. Това е до личността и до обстоятелствата. Обичаш един, не обичаш друг, безразличен ти е трети. И всеки обича с различна интензивност, има хора, които са по-слабо обичащи, такава им е конституцията.

Как какво? Когато имаш обяснение спираш да търсиш причината в другите хора и започваш да работиш със себе си.Няма цял живот да тъпчеш на едно място и да повтаряш едни и същи грешки.

Няма такова нещо слабо и силно обичащи.Когато обичаш себе си, ти обичаш хората по принцип и имаш съвсем друга енергия.Когато имаш пробиви в самооценката и отношението към себе си като жена привличаш този, който ще ти покаже слабите места."Много обичат" хора, които имат дефицити, но това не е обич, а зависимост.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:25 от Галчудо

# 1 101
  • София
И какво, като обичаш повече си казваш - не го искам този, защото го обичам повече, затова ще си търся друг, който ме обича повече, отколкото аз него? Винаги всеки може да те зареже и в 99 процента не зависи от теб и няма нищо общо с теб, а с него. Всеки страда като бъде зарязан, дори като зарязва пак страда в някаква степен, най-малкото трябва да убеди себе си, че постъпва правилно и да си изчисти гузната съвест.

Рационалното обяснение е желано само тогава, когато съвпада с предварителната нагласа. С две думи, ако е тръгнало да ти минава, ще те впечатлят книги с обяснения, че трябва да ти мине. Ако не ти минава - ще те впечатлят обяснения как не минава.

# 1 102
  • София
Абе аз уж моя не го обичах чак толкова. Ама годините заедно си казаха думата. Иначе ако имаше друга, даже вероятно щеше да ми е по-лесно.
Бих прочела тези книги. В последно време се опитвам да си обясня какво се случи, случва и как ще е занапред. Нещо такова би ми помогнало.

# 1 103
  • София
Рокстар, със или без книги ще се питаш още някакво време какво се случи. Докато намериш своето обяснение. В книгите ще търсиш сценария, който най-много ти пасва, но вече този процес на напасване на пъзела тече в главата ти и със или без тези книги ще го направиш. Трябва ти време. За всяко нещо трябва време.

# 1 104
  • Бургас
Книгите помагат да си обясниш защо ти се случва, защото често тези проблеми не са само в сферата на отношенията с мъжете, а изобщо в живота.Пак ще си преживееш страданието, но много по-осъзнато и в следваща ситуация ще имаш съвсем друго отношение, нагласа, реакция и разбиране, и това ще ти помага и в други житейски ситуации.Може и сам да си стигнеш до тези изводи, може и да не стигнеш, особено ако си по-млад и ти липсва житейски опит.Щастливци ще са тези, които не се разпознаят в нито един "сценарий".

Ариел, никой не зарязва без причина, причина винаги има  и тя е в теб самата. Но не го бъркай с вина, ти нямаш вина, а нещо неосъзнато, което прави така, че да държи мъжете по-надалеч ако случайно се приближат по-близо до теб.

Последна редакция: ср, 30 мар 2022, 08:50 от Галчудо

# 1 105
  • София
Те сценариите не са много. Все се повтарят. Аз преди година си мислех, че съм уникален случай 🤣 но се оказа, че има още много в моето положение.
Мъжете са елементарни и действат по 5 схеми на кръст. За повече не им стига акъл.

# 1 106
Съгласна съм. Но насила хубост не става. Ако някой вече те не ще (или пък иска едновременно и теб, и някоя друга/други), приемаш този факт и действаш според собствените си принципи. Важното е да се контролира човек и да не затъва в "блатото на вечната тъга" или как беше там Simple Smile

# 1 107
  • Далечният изток
Ма какво значи повече обичам, по-малко обичам?! Как я измервате тая обич, ако може да ми обясните?
Ще меря и ще смятам аз колко, пък как, пък аз ли давам, пък той ли на мен.... Битпазар. Някои дами сигурни ли сте въобще, че за любов говорите?! Ако това ви е отношението, нищо чудно защо получавате същото насреща.

# 1 108
  • София
За всеки приемането на факта отнема различно време. Това не е он-офф ключе и да го включиш или изключиш. Ако човек "просто приема", вече нещо не е съвсем наред.

# 1 109
  • София
Аз лично се пошегувах. За нещо, което е било 18 г и все още проблясва, не може да се мери кой повече кой по-малко.

Общи условия

Активация на акаунт