Мъжете и бракът

• 49 138
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София
Аз досега не съм срещала човек, който може да се отдели и да не го е направил. Но хора всякакви.

# 1 081
Изобщо не ми е безразличен мъжът ми и дано сме си все заедно. Пу-пу

Просто опита ми сочи, че ако един мъж залитне по друга жена, то той за теб е вече загубен, невъзвратимо. Да страдаш за такова нещо не си струва. Всичко, всяка сълза, всяка мисъл по темата е излишно терзание. Поради това ако го загубя по такава конкретно причина, не мисля усмивката да слиза от лицето ми Simple Smile Защо той да се забавлява, а аз да рева? Тук не говорим за други причини за раздяла не дай Боже, а точно друга жена. Страдание по такъв повод - може, но не от мен.

# 1 082
Ако човек няма някакъв здравословен проблем, което да е причината да не може да работи и да се грижи за себе си и да е самостоятелен, не виждам причина да не се отдели. Аз тези неотделените, които познавам, те дори на по 30 години гаджетата си завлякоха там, са безподобни мързеливци и готованци. Аз такова нещо не бих позволила ако бях родител, да ми водят още някой за дондуркане, как пък не.

Бианка, това звучи рационално и разумно, пожелавам ти да не ти се налага, но в реалността ако се стигне дотам не мисля, че разумът ще вземе превес при повечето хора Simple Smile

# 1 083
Минах вече през такива страдания и видях тяхното безсмислие Simple Smile Трябва да съм луда втори път да скачам през същия обръч Simple Smile Затова и не разбирам защо жени, минали през развод веднъж (особено пък и с деца), пак успяват да страдат после за мъж, който се загледал / заиграл / премислил.

# 1 084
Единственият начин да се предпазиш от любовна мъка, е да не инвестираш много in the first place.
Ако ти пука за нещо и го загубиш, страдаш. В смисъл, ти си се хили колкото искаш, но какво ще ти е отвътре, не можеш да контролираш и игнорираш вечно.

Чувала съм същите разсъждения от близка приятелка. Толкова много си вярваше, когато казваше, че ако се стигне до раздяла, изневяра, тя ще е ок с това, ще го приеме, ще продължи, няма да падне.
Отне й година докато се съвземе, след като в крайна сметка нещата наистина приключиха.

# 1 085
Дали ще страда пак така следващия път? Първия път е винаги най-зле, защото човек не е наясно с механизма, по който се развиват нешата. Опс, има хора, които го знаят, някак им е вродено. Аз не бях от тях.

Мъж, който иска да е другаде, не трябва да е повече при теб. Това е формула, успешна.

# 1 086
И какъв е извода? Че жилищата са много скъпи? Не виждам и една причина някой да избере да живее с техните ако има опция за друго.. /обичам родители си, но не мога да живея с тях/
То и това е проблемът със стари ергени живеещи с родителите си. Например, за да им готви и чисти някой. Другото е описано много добре в темата за емоционалния инцест - отровен родител, който дресира детето си от малко в болно чувство за дълг и ролите де факто се разменят.

# 1 087
Вероятно да, ще страда. Просто ако дойде пак такъв момент, ще е подготвена по-добре, и вече е приела, че е нормално да те боли, когато загубиш нещо, което ти е скъпо. Човек трябва да си изживее емоциите, ако не иска да го задушат.
Честно казано, когато говореше така преди раздялата й, аз стоях и гледах, и слушах, и се чудих... това сериозно ли е, наистина ли си вярва?
За мен е много нереалистично, че няма да ти се накриви шапката, ако цял един аспект от живота ти се срине тотално.

# 1 088
Няма как да се родим научени на всичко. Simple Smile

# 1 089
  • София
На мен ми трябваха две години да осъзная раздялата и да мина през всичките й степени. Още ме боли понякога. Ако намеря нов мъж, си го искам само за мен и пак ще се срина, ако има друга. Такава съм си, не мога да го променя.

# 1 090
Годините винаги личат. (колкото и да си вярваме, че не е така Simple Smile

За флирт и нещо мимолетно, може и да не е фрапиращо, но за брак.. По-възрастния трябва наистина да има добър ген и да води стерилен начин на живот, че да се компенсира разликата. Имам предвид такава над 10г.
Между 20 и 50г не се усеща толкова, но после рязко се обръщат нещата.

# 1 091
На мен ми трябваха две години да осъзная раздялата и да мина през всичките й степени. Още ме боли понякога. Ако намеря нов мъж, си го искам само за мен и пак ще се срина, ако има друга. Такава съм си, не мога да го променя.

И на мен ми трябваха близо две години, за да преодолея раздялата.... а льохмана през тия две години вече се беше оженил и имаше дете. Ами какво показва това? Че аз съм била простата, която е обичала повече... а той мен вероятно въобще не ме е и обичал.

# 1 092
  • София
Няма такова нещо като подготвен, че ще боли и следващия път е по-добре. Болката си е болка - нещо умира - реалност, мечти, планове, любов, доверие.

# 1 093
Да, но ако умира, защото другия е срещнал нова тръпка, страданията нищо не помагат. Депресията - също. Хората затова сме хора, за да се контролираме, да живеем по сввоите правила, а не само да ревем за загуби, които са вече факт. Казвам го като минала през това и видяла, че полза няма. Simple Smile Колкото по-бързо човек се освести, толкова по-добре за него самия.

А това, че много си страдал дали значи, че много си обичал - не знам. Аз след първи брак на 3 месец от проблема реших да се разведа, а на края на първата година след това си забраних да страдам. Това да бях вечната страдалка само щеше да ми съсипе живота и децата. Та според мен не страданието определя колко си обичал друг човек, а поведението ти след раздяла определя колко обичаш себе си.

# 1 094
В една връзка обикновено единия винаги обича повече и при евентуална раздяла винаги е прецакан, докато другия може за два месеца да се и ожени. А тоя дето е влагал всичко да си страда тихичко.
Помня как като бях малко момиче как баща ми ме учеше, никога да не обичам на сто процента, за да не страдам после... ама пусто сърце така и не се "научих".

Общи условия

Активация на акаунт