Мъжете и бракът

• 50 025
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 240
  • BG
Да, аз имах предвид , че издръжката за дете е смешна, отделно няма за бившата съпруга както в Щатите например. А данъчни облекчения за семейството, което има брак има в доста европейски държави, затова там е по на сметка да се бракуваш.

# 241
  • Пловдив
Ми тя издръжката за дете е същата и без брак.
А коя сума точно е смешна и колко трябва да се плаща - с оглед и дохода на бащата, нали, - за да не е смешно?

# 242
Скрит текст:
Да, аз имах предвид , че издръжката за дете е смешна,
отделно няма за бившата съпруга както в Щатите например.
Скрит текст:
А данъчни облекчения за семейството, което има брак има в доста европейски държави, затова там е по на сметка да се бракуваш.

Някой ви е заблудил. И в Щатите няма за бившата съпруга. Има за този от двамата развеждащи се, който е с по-ниски доходи, и цели запазване стандарта на живот.

# 243
и тук го има формално като опция издръжка към съпруг/а..това, че не се прилага е друг въпрос..но то, ако тръгнеш да се жениш, с идеята за издръжка, пиши го сигурен развода, няма смисъл да се жениш..

# 244
Именно, де. Жениш се с цел да се разведеш и да получиш издръжка.

# 245
По мое време се женехме главно по любов, чат-пат по имотен интерес (търси го, мама, с апартамент и кола, ако може и с вила), доста често заради забременяване.
Откъде се пръкна тази издръжка, която никога не я е имало у нас, поне последните 80 години?
Любовта вече е демоде, това е ясно.

# 246
  • Далечният изток
И да не е точно издръжка, поне половината имущество.

# 247
  • Столичанин ама не в повече :D
Джерами, аз така разбирам, че ти пет години си се занимавал с това дело и там ти е отивало всичко припечелено и си живял с майка си.
До тук добре. Но ако решиш да се събереш с жена, все така ли ще смяташ, че ако се отделиш от майка си, значи я оставяш на произвола? Не те съдя, твоят живот - твоите решения. Само се чудя за твоята позиция в тази дискусия за мъжете и брака.
Ти доста се "бъзикаш", но ако сериозно си говорим, какъв е твоят избор? Нали си описваме ценностите. Това ли е идеята ти - да не изоставяш никога майка ти, която сама те е отгледала, което очевидно означава да живееш с нея в едно домакинство, винаги?
Ще ти отговоря сериозно, защото си наистина една от малкото държащи се нормално тука, за да сложим край на сагата с тоя прословут хол (но сигурно ще продължи да бъде актуален, а пък всъщност там не съм водил ни една Innocent ), когато реша да си намеря жена, с която да направим деца, разбира се, че ще бъдем сами (в мое жилище ли, в нейно ли (както се е случвало, въпреки по-малкия хол Sunglasses ), в квартира ли и т.н.), всички проблеми започнаха от това, че някои хора решиха, че се рекламирам или че търся у бгмама жени или милфове или не знам какви извратени фантазии имат в главите си, може би и грубостта им ме е провокирала повече, защото грубите хора (особено жени) изключително много ме отблъскват, жените около мен винаги са се държали много мило с мен, но и аз съм отговарял със същото, жените които са ме печелели винаги са го правели с отношение. И покрай последното ти мнение в темата ще ти призная и още нещо (което може да се използва отново за персонални атаки, ама това не е мой проблем), последните 7 години изобщо не съм искал никакви връзки приоритетите са ми били други (дали финансови, дали здравословни), но в последно време може би го отчитам като грешка и не защото интереса на жените към мен е намалял, не, интерес към мен винаги е имало и то на съвсем различни места и от съвсем различни възрасти (дали на р.д., дали покрай второ студентство, дали покрай курсове за преквалификации, дали покрай преброяване, и т.н.), а защото май аз съм се променил, примерно защото наскоро контактувах с двайсе и нещо годишни, като разсъждения вече са ми безинтересни, може би това непрекъснато онлайн общуване тотално развали реалното такова и като две приказки не могат да кажат на живо ми стават скучни, интересни са ми жените над 30, но пък там много са с деца, и излиза, че ако искам интересна жена избора ми се стеснява. И със сигурност жените с които съм бил, не са чели бгмама или поне глупостите, които се пишат тук, защото и са ми готвили и са ме прали и са ме возили с колите си без да ги командоря, юркам, давам наставления и т.н., а просто защото им е било кеф да го правят, за да ми е добре, както и аз със сигурност съм им давал някакви други неща за да се чувстват пък те добре. И на това нещо му се казва любов, а не непрекъснати мисли кой кого е минал, кой повече работел или гледал децата, не, такива жени с такова мислене не желая да срещам никога през живота си.
Именно, за да имаш нещо, обикновено трябва да жертваш друго. Малко са тези, които перфектно балансират с по 4 дини под мишница.
И аз не казвам, че не бих се справила, или че поне няма да се опитам да се справя, казвам, че няма да търпя човек, който в напечените моменти ще ми обяснява колко много работи. Защото много мъже смятат, че е достатъчно това, че работят, всичко останало си е задължение на жената (въпреки, че и тя работи, ако децата са на градина вече). Просто мога и без такъв негативизъм в живота си.
Не пропускаш ли обаче факта, че в в света на битовизмите изобщо не е от значение кой колко работи, а кой колко изкарва, защото детето за да е нахранено и облечено, както и сметките се плащат не с работа, а с пари, но както ти мислиш да не се минеш така и мъжете срещу теб си мислят същото (нали разправяше за ония дето те гледали дали ще си платиш сметката, е надявам се, че като са видяли как бъркаш в портмонето, доказвайки сигурно според тяхната сбъркана логика, че не си златотърсачка Smile , след това все пак да са казали, че те ще те почерпят Simple Smile ),  жените тука могат говорят какво не биха приели, но защото сега от позицията на времето е лесно да говори така, ама ако ги питаш дали са съгласни да не вземат мъжа си, щот трябвало да живеят известно време със свекърва, ама да останат стари моми примерно на 35-40, със сигурност няма да са навити, без значение какво твърдят.
Не разбирам обаче какво точно имаш предвид под това всичко останало, ако е възможно да уточниш. Само моля те не казвай, че е готвене, пране и чистене. Sleepy

# 248
И да не е точно издръжка, поне половината имущество.
Малко е, цялото да дава. Мъж е, ще си събере ново.

# 249
  • Пловдив
Какво значи, че у нас било имало "формално" издръжка за съпруга, но не се прилагала? Кога точно мислите, че трябва да се приложи? Има за бивш съпруг без доходи и имущество, от което да се издържа, и неработоспособен (и двете, не само едното), и ако другият има възможност да я дава. И се прилага, ако са налице условията и се поиска.

# 250
Аз наистина познавам мъж с три брака. Първата остави с дете и апартамента си, втората остави с дете и новия си апартамент, с третата живее в трети негов апартамент.
Отлично, обаче не ходи да вижда децата и едното от тях страда за него...
Та хубаво, като има възможност, да осигурява, но явно в неговите си очи така се откупува от по-нататъшни контакти.

# 251
Най-търсения мъж - строителен предприемач. По изключение може зидар или кофражист.
В краен случай - стъклар, поне ще остъкли балкончето, като не може да даде апартамент.

# 252
Не, jerami, веднъж извадя ли си портфейла от чантата, черпене няма да има. На малоумни тестове не позволявам да ме подлагат.

Под всичко останало, имам предвид точно чистене, готвене, гледане и ходене след децата, каквото се сетиш за дома и семейството. Защо да не го казвам, малко ли ти се вижда?

# 253
Какво значи, че у нас било имало "формално" издръжка за съпруга, но не се прилагала?
има и доброволна такава, по закон... сега колко единици ще са тези, които доброволно ще накарат мъжа си при развод да подпише такава, също е отделен въпрос...затова казах "формално" Wink

# 254
Ама как винаги пишете "мъжа дава издръжка", "мъжа оставя апартамента"... После защо мъжете не искали да се женят Joy ами ако жената е с по-високия доход, ако тя има апартамент? Да се омъжи ли? Thinking или не, те жените винаги се омъжват за по-осигурени от тях, че да има какво да им вземат след развода... Много плоско, много.. после нямало мъже да искат брак. То при такива жени кой луд Stuck Out Tongue Closed Eyes

Общи условия

Активация на акаунт