Мъжете и бракът

• 51 249
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 360
  • France
За да се влюбя ми трябва нещо повече от от мъж, който се офлянква по диваните, чешейки се там, където не го сърби. Просто няма начин, дори и да е мистър Свят.

# 361
  • София
По повод заглавието на темата - мъже под път и на път, ама за съпрузи - единици.

Разбира се, че с акъл трябва да отбираш. Така урболешката на крехката тримесечна любов и якия секс - не става.

Навремето, навремето. И навремето са избирали, да не са се женили за първият срещнат.

# 362
  • София
Да, не са се женили за първия срещнат, но не са и очаквали  още преди старта да има всичко на тепсия. Хората се намират горе-долу на едно ниво. Повечето тук разсъждават от гледната точка на неомъжени лелки на 30-35+ с всички очуквания и неуспешни връзки, които така и не са довели до нещо дълготрайно или до деца.

# 363
  • София
И навремето са избирали по глупави причини, често са бързали, да не станат стари моми и ергени. После много са съжалявали, ама тогава е имало едно приказка, "такъв си си го избрала, сега ще си го търпиш". Та не знам какво се споменава едно време, тогава не по-малко бракове са били нещастни, просто не е имало измъкване. А останалите не са имали много време да мислят какво им е, щото домакинство, добитък, работа на полето, а не като сега, сушилнята и супермаркета.

# 364
  • София
Андариел, в днешно време дъщерите се учат да са образовани, независими, с доходи и мнение.
Младите хора пътуват, учат, правят стажове, космополитни са.
Ами, истината е, че много мъже не могат да отговорят релевантно на действителността.
Мина времето на тихата домакиня, която поплаква над яхнията.

# 365
  • София
Още по-зле за сегашните, значи. Едно време поне не са можели да мърдат, а сега от мърдане не могат да се свъртят и да си поизгладят малко ръбовете и да се разберат. И всеки започва с "искам". Хубаво искаш, ама какво даваш?

# 366
  • София
И теб те разбирам какво казваш, но в повечето случаи не става въпрос за ръбове, а за личностни разминавания.
В консуматорско общество сме, всичко е с пари. Навремето сте били на едно дередже, както майка и татко, останалите ми роднини. Сега не е така.

Както каза Фил, мистър България може да ми осигури прилични гени, ама ако е диванен картоф - ще ми генерира само разходи. Сама да тегля хомот не ща.

# 367
  • София

От поне времето на соца жените съвсем свободно могат да бъдат образовани, независими, с доходи и мнение. Колкото до пътуването, стажовете и космополитността, за мен повече това в превод означава екскурзии, "работене върху себе си чрез пътуване" и липса на ориентир какво да правят с живота си - инфантилност, която засяга и двата пола, стига да има кой да плаща масрафа. Не става въпрос за тиха домакиня, макар че като гледам жените все на манджи и готвене ги избива, ама сега му казват гурме, а не проста яхния. Значи пак манджата си е важна, защото децата не ядат комтополитност, а мусака. Един брак не е само "искам, това е златната рибка", а и доста битовизми, от които никой все още не е избягал, ако ще да наеме цяло село да му слугува.

# 368
  • Далечният изток
Не съм срещала все още млади семейства, които да не се обичат и да са се взели поради някаква различна причина от любов... След време проглеждат, нали казват, че любовта е сляпа. Та като отмине любовта и се сблъскат с битовизмите, нещата стават различни. Разбира се повечето с времето се напасват, както казвате - може и да гледат в една посока, все пак има достатъчно неща които да ги свързват - деца, имущество и т.н. Но мисля, че рядко любовта след съвместни години, проблеми, остава или поне не остава същата.

# 369
  • Най-красивата страна
Майка ми се е запознала с баща ми в университета.
Тоест са имали еднакво образование,а после и еднакви цели-семейство,кариера,жилище...
Първият срещнат,ама зависи къде го е срещнала жената..

# 370
Andariel, на вас може да ви е било задължително да имате мъже в живота, сега не е задължително. Повечето жени могат да се оправят и сами с поне едно дете. Повечето жени могат да си позволят да не стоят в токсични или изстинали отношения, скучни и изпълнени с караници за манджи и чинии.
Не държа бащата на детето ми и партньорът ми "докато смъртта ни раздели" да са един и същ човек. Много ще се радвам да е така. Но не е задължително.

# 371
  • София
От времето на соц- а, жената е раждала на 21-23 и е живеела у свека. Ако мъжа е бил по- читав са издрапвали до собствено жилище, ако не - работа, децата, пеньоара, печката и отново.

Младите майки са изключително социално уязвими и тогава и днес. Една 21 годишна родилка без сносен доход и подкрепа какво може да направи, че в някои случаи и да се спаси?

# 372
  • София
Andariel, на вас може да ви е било задължително да имате мъже в живота, сега не е задължително. Повечето жени могат да се оправят и сами с поне едно дете. Повечето жени могат да си позволят да не стоят в токсични или изстинали отношения, скучни и изпълнени с караници за манджи и чинии.
Не държа бащата на детето ми и партньорът ми "докато смъртта ни раздели" да са един и същ човек. Много ще се радвам да е така. Но не е задължително.

Всяка жена може да роди и да се оправи някак с отглеждането на едно дете самостоятелно и да живее без да има мъж в живота си. Но нужно ли е да подхожда по този начин, ако може да има мъж и да роди и отгледа деца от него и с него? Гаранция за цял живот няма, но поне началото може да е традиционно - майка, баща, деца едно семейство. Манджи и чинии няма как да няма, за караниците и скучните отношения е според зависи - я от характери, я от обстоятелства - но със сигурност има ли двама души под един покрив, неминуемо има и някакви търкания, а появят ли се децата, понякога може да е много изнервящо заради това, че децата искат всичко, веднага и не се интересуват от родителските настроения, умора и заетост. Добри или лоши - децата си искат и двамата родители по съвсем естествен път, а ако бащата липсва изначално, винаги търсят и питат, оправдават, но го искат, за да не им липсва в личността. Така че ти недей така леко да отсичаш, че жените можели. Те могат, ама дали е оправдано по отношение на децата.

Очевидно, че едно младо семейство на по двайсет и няколко години рядко може да се оправи самостоятелно финансово и организационно, особено когато се родят деца. Съвсем нормално е родителите да помагат на младите, стига да не са стиснати и егоисти. Така си вървят природно нещата, за да може и поколението да израсне с пълния комплект с приемственост между поколенията.

# 373
Не зависи само от жената какви ще са отношенията. Не е нужно да се търпят нещастни отношения само и само да има мъж вкъщи.

# 374
  • София
Защо веднага реши, че ще са нещастни отношенията? Сякаш не вярваш много-много, че има щастливи бракове и хората могат дълги години да са заедно.

Общи условия

Активация на акаунт