Мъжете и бракът

• 48 327
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 380
  • София
Ех, Тангра, много си плашлив! За принципа! Мани ги принципите! Че ти в още колко форуми пишеш?
През последните 20г съм писал в 10-15 форума. Като по едно и също време пиша в най-много 1-2-3. Поне половината от тях не съществуват вече, а останалите са полуумрели и нямат активност. Този е най-активният форум и в момента пиша почти само в него. Не за друго, ами при другите за ЦЕЛИЯ ФОРУМ, за ЦЯЛА СЕДМИЦА може да няма нито 1 ново мнение. Дамите умеят да генерират повече текст и говор, това си е стара истина.
Не бих писал тук, ако другите форуми са активни. Да не се обидите, сега ...

Също така, нямам идея колко мъже пишат в темите за бебета и тутурки (температурки). Не съм ги чел.
Но съм виждал много дами в теми за ремонти, строителство, война, военно дело, философия.
Но ще е доста селско да се изцепя, че не е тяхна работа това, и откъде накъде ще пишат там.

# 1 381
И холивудските актриси се оплакват, че хонорарите са им по-ниски отколкото на техните колеги.
Нечестно е, но си е световен проблем. Правят стачки, демонстрации. Може би за следващите поколения това да се промени, но в рамките на нашия трудов стаж, не вярвам.
Даже, ако кандидатстват за една и съща позиция  мъж и жена, при равни други условия и пълна съпоставимост, се предпочита мъжът.

Докато не се разбере, че пълна съпоставимост не съществува, всякакви дискусии с хора, вярващи в измислици, са безсмислени.

# 1 382
Ех, Тангра, много си плашлив! За принципа! Мани ги принципите! Че ти в още колко форуми пишеш?
През последните 20г съм писал в 10-15 форума. Като по едно и също време пиша в най-много 1-2-3. Поне половината от тях не съществуват вече, а останалите са полуумрели и нямат активност. Този е най-активният форум и в момента пиша почти само в него. Не за друго, ами при другите за ЦЕЛИЯ ФОРУМ, за ЦЯЛА СЕДМИЦА може да няма нито 1 ново мнение. Дамите умеят да генерират повече текст и говор, това си е стара истина.
Не бих писал тук, ако другите форуми са активни. Да не се обидите, сега ...

Също така, нямам идея колко мъже пишат в темите за бебета и тутурки (температурки). Не съм ги чел.
Но съм виждал много дами в теми за ремонти, строителство, война, военно дело, философия.
Но ще е доста селско да се изцепя, че не е тяхна работа това, и откъде накъде ще пишат там.

Жените пишем във всякакви теми, защото имаме интерес, знания и интелект, за да коментираме.
Не намирам за смешно или неподходящо мъж да пише в теми за температурки и памперси, ако са част от ежедневието му. Все пак, ако си баща на дете с температура и участваш в този форум, най-нормалното нещо е да се включиш в темата за деца с температура.

“Стъкления таван” все още съществува, въпреки, че има много примери, където жени го разбиват, но е факт, че съществува. Само не зная това каква връзка има с темата за мъжете и брака?

“Дамите умеят да генерират повече текст и говор, това си е стара истина.”

Не искам да се заяждам, но ако сравним текста и говора, генерирани от ССФ, с текста генериран от теб, резултатът сам ще обори горното ти твърдение….

# 1 383
  • Столичанин ама не в повече :D
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses

# 1 384
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses

Що, мъжете не си противоречат ли!? Сигурно всички мъже са 100 единомислещи.

С това покровителствено и пренебрежително отношение към жените няма да имаш особен успех сред по-успелите сред нас, та не се учудвам, че мнението ти е такова. Явно си търсиш определен тип жена…..

# 1 385

Скрит текст:

С това покровителствено и пренебрежително отношение към жените
няма да имаш особен успех сред по-успелите сред нас,
Скрит текст:
та не се учудвам, че мнението ти е такова. Явно си търсиш определен тип жена…..

Някаква обсесия по отношение на "успех" ли наблюдаваме?
Кой успех и какво е успех?

# 1 386
  • Paris, France
Скрит текст:

Менопаузата настъпва при европейките на средно 51г. Сложи +/-5 или 10, колкото искаш. Жените на тази възраст, които не са се оженили и нямат дете изобщо не търсят брак. Повечето, поне. Не познавам неженена 45г, която да ми е казала или показала, че би искала брак и даже връзка от семеен тип. Не мисля, че жени на тази възраст изобщо са жените, които обсъждаме в темата. Повечето жени в днешно време се женим в късните 20 до късните 30 години.

Дрехи и храна не са достатъчни за отглеждане на дете, но са си нужни и са перо в семейния бюджет докато детето е малко и понякога в тийн годините, защото тийновете искат марково в един период. После има образование итн. Иди и имай богат душевен свят с продрани, умалели обувки и гладен!

Заболяване, недъг, залежаване струват пари. Не е все едно дали си болен и беден или имаш средства да се лекуваш качествено, което в някои държави означава хиляди за изследвания, рехабилитации, специалисти. Едно болнаво или увредено дете може да струва кариерата на майката, а бащата обикновено си бие шута. Над 90% от майките на увредени деца ги отглеждат сами. Та, пари си трябват.

Не знам какво разбираш под добър съпруг и баща, но всяка жена има различни изисквания. Хората не се развеждат, защото партньорът им е лош човек или не само. Обстоятелствата се променят, а с това и реакциите, потребностите и желанията.

Самотните майки в България далеч не са 50%. Те във Франция са 20. Към 15 помня, че са, но много бащи работят далече, въпреки, че живеят с майката. Най-висок % самотни майки има в Африка под Сахара, 32% са, често нямат издръжка от бащата, защото е умрял, гледат по 5, 6 и 10 деца и нито са нещастни, нито децата им се чувстват нещастни. Често и родители нямат живи, но с помощ от родата се справят. 30% са в южна Америка самотните майки.

В България баби и дядовци масово помагат, осигуряват с жилище, гледат внучето.

Има отвратни мъже, които са женени. Има и прекрасни, които са разведени или ергени.

Винаги съм се проектирала и като самотна майка. Все пак съм отгледана от такава, баба ми отгледала двете си деца, не едно, като самотна майка. Мъжът ми може да е прекрасен, но утре нещо да му се случи? Тогава какво правим?
Никой не ще да остане сам, включително и тея споменати въпросни жени на 45-50, но освен трудността в промяната в начина на живот (която се изисква за да живееш с друг), остава и по-горе описания проблем със забременяването (защото пак ще го повторя в основата на едно пълноценно семейство са децата), а при мъже на същата възраст това го няма, щот ти ми даваш непрекъснато за пример джони холидей (който не знам с каква идея изобщо го даваш), но щото наскоро гледах филм с чарлс данс (актьора изиграл тивин ланистър), и гледайки биографията му се оказа, че бил станал баща на 65, но както не говорим за по-гореспоменатите въпросни жени, така и не говорим за продрани обувки и глад, защото тея хора нямат пс, за да четат съветите в бгмама (поне аз нямах през 90те, щот и тогава имаше компютри, е сега мога да си взема и най-модерния, но това е друг въпрос).
Официалните статистики за бг са, че 50% от жените отглеждат децата си сами (което е ужасно голям процент и техните деца, след това също се учат да не се обвързват и ситуациите се преповтарят), защото в основата на искането на брак са единствено традициите и нищо друго, ето аз въпреки че не съм на 20 (демек би трябвало уж вече да не съм толкова наивен) бих се оженил за жената, с която ще създадем семейство и деца, именно защото съм традиционалист (но и именно може би заради същата тази старомодност, мисля че стойностните мъже и жени ги лапват, но след това и не ги изплюват, защото тук напълно ясно по какви причини, се споменава само първата част на изречението, Rolling Eyes само че всъщност втората част е по-важната относно стойността, а защото при раздяла децата обикновено остават при жената това има още по-голямо значение спрямо нейната стойност). За другото явно още не си си научила урока, но той ще се преповтаря докато го научиш и все пак да завършим с една сентенция (хората, които искат да са щастливи е хубаво да я запомнят, а останалите е тяхна си работа).

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.
Можеш да си купиш легло, но не и сън.
Можеш да си купиш часовник, но не и време.
Можеш да си купиш книга, но не и знание.
Можеш да си купиш положение, но не и уважение.
Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве.
Можеш да си купиш живот, но не и душа.
Можеш да си купиш секс, но не и любов.
Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност.
Както се казва по Фройд - майките са виновни. В един момент ще започнат да пеят на синовете си, че не може малката да стреля по-добре от тях, да си търсят жена, която може по-малко.
Но нали те също са жени и какво излиза, че за "еманципацията" на жените (което в западния свят не го разбирам точно какво означава), за която били виновни мъжете, всъщност са виновни самите жени. Но както казва един друг не по-малко известен психолог Smile

п.с. а всъщност отношението на жените в темата се изразява с едно друго заключение Laughing

[/quote]

Не всеки човек на 45-50г иска или може  да живее с партньор. 36% от хората в София живеят сами. В големите градове има много възможности за прекарване на свободното време, а и жените имаме широки социални мрежи.  Колкото е по-развито икономически дадено място, толкова повече доволни стари моми има.

Въртиш около невъзможността на 45 и 50 годишната да забременее. Вярно е, но на тази възраст малко жени рипат да раждат, а която е държала да има дете, вече го има. Повечето мъже се целите в жени до 35-39г като искате брак и дете, като 39г е по-скоро рядкост и много 40-50г мъже продължавате да търсите по-млада за брак ако излизате с 38-39г. 45-50г не се котира, освен с не особено привлекателни, които са се примирили с факта да нямат дете, не държат да имат дете или направо отбягват деца, защото не ги обичат. Пример са Уолис Симпсън и Едуард VIII, който се отказва от трона за удоволствието да се ожени за разведената, 41 годишна Симпсън. И пак  тя е била богата наследница и разведена, а не стара мома.

Опитвам се да ти кажа, че преминалите 40г, неженени жени не драпат за брак и дете и даже май не ги искат.

Примерът с 63 годишния Чарлс Данс, дето се оженил за млада манекенка и станал баща показва, че с повече пари възможностите се увеличават. Ако същият изкарваше 80, а не 800К годишно можеше и никоя връстничка да не го погледне. Пак, младата бързо се разведе с него и детето му расте без баща, но поне в приятни условия и с хубава издръжка. Чарли Чаплин става баща на 80г или нещо такова беше. Не е невъзможно, но това са изключения. Тези мъже са били женени и като млади, а не са останали стари ергени. Не е като да са чакали 60г.

Не твърдя, че никой мъж не може да има дете след 40г или 50, а че с времето все повече мъже не могат да оплодят жена, била тя и млада след 40-45г и че с всяка измината, след 39г, година изборът им силно се ограничава ако не са опаричени и щедри.

Повечето 30-35г моми във форума неколкократно са писали  че предпочитат връстник +/-5г, нещо такова.

Забелязах, че жените често обръщаме резбата след 35г и предпочитаме по-млади, от нас, мъже.

А връзка и брак се състоява там, където се пресекат търсене и предлагане. 35-45 годишните мъже и жени често не се харесват взаимно и не се искат.

# 1 387

Скрит текст:

С това покровителствено и пренебрежително отношение към жените
няма да имаш особен успех сред по-успелите сред нас,
Скрит текст:
та не се учудвам, че мнението ти е такова. Явно си търсиш определен тип жена…..

Някаква обсесия по отношение на "успех" ли наблюдаваме?
Кой успех и какво е успех?

Успех в контекста на темата е да намериш партньор, с когото можеш да живееш с години, без да се дразниш непрекъснато от присъствието, думите и постъпките му. С когото имате единомислие по важните въпроси. Аз и друг път съм споделяла, че си падам малко сноб, и не бих се обвързала с лузър. Та държа да е с добро социално положение и финансово стабилен, защото аз предлагам същото. В този смисъл, може и да имам обсесия, но тя е здравословна. Не желая да нося на гърба си, нито пък ме да ме носят на гръб. Други въпроси?

# 1 388
  • София
Само в последното не си права. 35 г мъже доста си падат по 45 г жени. Е може би не за брак.
Какво щях да кажа...а да...има един куп мъже, които не знаят какво искат. Брак, ама не баш. Съжителство, ама не веднага. Дете - като му дойде времето. И тъй нататък.

# 1 389
  • Далечният изток
Ами всъщност отдавна коментирахме, че претенциите и това, което пък те самите предлагат, тотално се разминават. И второ, че искат да получат всичко най-прекрасно според техните критерии, събрано у една жена, пък то такива или не съществуват, или ако ги има, то отдавна някой като тях вече ги е взел. Ама понеже имат огромно самочувствие и се имат за най-идеалните, всичко под "съвършена" за тях е посредствено, не е на нивото им, не е на интелекта им, не е на имотите им и т. н., и те годините излетели, станали на по 50+ и вече и посредствените не им връзват.

# 1 390
Аида, ако в твоя пост се обърне женският род в мъжки и мъжкият - в женски, то и смисълът, и валидността няма да се променят.
От математическа гледна точка това говори, че ти работиш с абсолютни стойности Simple Smile
Танграта пише същите работи, но него го охулвате. Защо така?

# 1 391
  • София
Ами, Танграта що хули е изял... сигурно го щадят, щото последния път бая време се сърди Joy

Иначе не отдавна бях видяла статия, за някаква омъжена за дърт богаташ, която след години неуспешни опити, накрая забременяла от сина му Satisfied Та начин има Relieved

Известните богаташи обаче успяват да подлъжат много обикновено мъже, че и те могат да си позволят същото. Да не говорим, че отстрани е едно, пък какво точно се случва в леглото, не е много ясно.

# 1 392
  • Далечният изток
Аида, ако в твоя пост се обърне женският род в мъжки и мъжкият - в женски, то и смисълът, и валидността няма да се променят.
От математическа гледна точка това говори, че ти работиш с абсолютни стойности Simple Smile
Танграта пише същите работи, но него го охулвате. Защо така?
О, напротив, напротив, Джеймс. Дори бяхме обвинявани повечето жени във форума, включително и аз, че сме хващали първия, който ни попадне, само и само да родим по едно дете и после ревем по форума. Тоест излиза, че нямаме никакви изисквания. Последно - имаме ли, нямаме ли...

# 1 393
  • София
Така де, мъжете знаят какво искат, а жените само претенции имат Satisfied

Иначе повечето мъже си мислят, че знаят какво искат, което е различно от това, наистина да го знаят. Тези с покритие и реалистична оценка на нещата, обикновено го и получават без проблеми. Драмата е при тези, които знаят какво искат, но то не иска това, което те предлагат, съответно почва голямото убеждаване как жените са в грешка да не се съгласяват с това, което им се дава. И обясненията как играта е нагласена срещу мъжете, а светът е нечестно организиран. Примерно на жената й се обяснява, че понеже мъжете харесвали младо, още на 30 трябва да се хване с първия дърт коч, който я е заградил, щото после може да няма, обаче на дъртия коч не му се обяснява, че защото е дърт и с кофти характер, може да му се наложи да се оглежда настрани от 20-годишни манекенки Wink Накратко казано, евтини манипулации, в които обаче някои толкова са си повярвали, че наистина не ги различават от реалността.

# 1 394
Аида, за изискванията предпочитам всеки сам да си каже има ли, няма ли и какви.
От четенето тук наблюденията ми са, че мнозинството имат, но както писа Лъвицата, сами не са наясно какви точно. Което си е в реда на нещата, защото живота се променя, нравите и съответно изискванията също.
Но е малко конфузно когато се променят прекалено често или едни изисквания се изтъкват, а други премълчават, за да се натякват по-късно в определен контекст.

Общи условия

Активация на акаунт