Мъжете и бракът

• 48 327
  • 1 609
  •   1
Отговори
# 1 410
Мъжете и бракът са като жените и бракът. Сметките им рядко се припокриват с тия на кръчмаря, дето сипва.

# 1 411
Абе казах ви аз още в първите постове, че бракът е проблемът. Ако се премахне от уравнението, нещата се случват от самосебе си и хората си живеят спокойно докато се обичат. Ако спрат да се обичат в някакъв момент, си казват "чао" и толкова. Пък гледай като се намеси брака.. то сметки, то имоти, то притеснения...

# 1 412
От три дни водим спор с немъжа ми по въпроса  - едно и също ли е брак и сватба. Той е убеден, че отговорът е да, същевременно е  и потресен от моето не.

# 1 413
Аз пък не съм убеден, че брака променя нещо кой знае какво. Само да отбележа, имаме такъв с жена ми. Развода при достатъчно желание от двете страни става бързо, с някви дребни такси и кой от къде е. Обаче при наличието на дете/деца, с брак или без брак нещата вече са много по-сложни. Така че за мен тва е същественото, не толкова подписа и панаира покрай една сватба.

# 1 414
От три дни водим спор с немъжа ми по въпроса  - едно и също ли е брак и сватба. Той е убеден, че отговорът е да, същевременно е  и потресен от моето не.
И двамата сте прави. В речника са синоними, но като значение, сватбата е празненство по случай сключването на брак.

Аз пък не съм убеден, че брака променя нещо кой знае какво. Само да отбележа, имаме такъв с жена ми. Развода при достатъчно желание от двете страни става бързо, с някви дребни такси и кой от къде е. Обаче при наличието на дете/деца, с брак или без брак нещата вече са много по-сложни. Така че за мен тва е същественото, не толкова подписа и панаира покрай една сватба.
И аз не смятам, че бракът променя нещо. За децата - на практика такива може да има и без никаква връзка. Случаен секс, без намерение за връзка и ето ти дете.

Веднага ти отговарям. Искам да вярвам, че супер яката мадама, поне в моите очи, която срещнах мисли по същият начин, както и аз за нея. В противен случай ще е загуба на време и чувства и за двамата.
Въпросът е доколко са изкривени тези разбирания, в следствия на личен негативен опит. Може да вижда в теб "чудовище", за което дори не подозираш. С напредването на възрастта човек променя възприятията си, според това, което е преживял през годините. Ако е бил лъган, нараняван и т.н. е много вероятно да подхожда с подозрение и дори негативно отношение без причина. Ако е имал безпроблемен брак, но е останал вдовец/вдовица, тогава ще е много по-доверчив, неегоистичен и готов за брак. Но пък има вероятност да има много високи очаквания, защото вече е бил във връзка, в която е имал всичко, което иска и е наясно, че такива хора има не само в приказките.

# 1 415
Цитат
Веднага ти отговарям. Искам да вярвам, че супер яката мадама, поне в моите очи, която срещнах мисли по същият начин, както и аз за нея. В противен случай ще е загуба на време и чувства и за двамата.
Цитат
Въпросът е доколко са изкривени тези разбирания, в следствия на личен негативен опит. Може да вижда в теб "чудовище", за което дори не подозираш. С напредването на възрастта човек променя възприятията си, според това, което е преживял през годините. Ако е бил лъган, нараняван и т.н. е много вероятно да подхожда с подозрение и дори негативно отношение без причина. Ако е имал безпроблемен брак, но е останал вдовец/вдовица, тогава ще е много по-доверчив, неегоистичен и готов за брак. Но пък има вероятност да има много високи очаквания, защото вече е бил във връзка, в която е имал всичко, което иска и е наясно, че такива хора има не само в приказките.

Всеки човек има негативен опит от предишни връзки. Способността обаче, да оставиш това на една страна и да погледнеш зряло и обективно върху взаимоотношенията ти с новия човек говорят вече за зрялост и личностно израстване. Особено ако вече си над 30г.. Не успееш ли да се абстрахираш от този минал горчив опит, който остава водещ в преценката ти за човекът срещу теб, тогава по-добре не се впускай в нова връзка. Просто защото няма да е здравословно и за двама ви.

# 1 416
  • Paris, France
Скрит текст:
Скрит текст:
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses

Що, мъжете не си противоречат ли!? Сигурно всички мъже са 100 единомислещи.

С това покровителствено и пренебрежително отношение към жените няма да имаш особен успех сред по-успелите сред нас, та не се учудвам, че мнението ти е такова. Явно си търсиш определен тип жена…..
Не, мъжете при всички случаи не си противоречим на 180 процента, както някои от жените, и всъщност отново виждам елементарността, като няма някакъв довод, с който да се обори твърдение и веднага се почва с някакви личностни квалификации, с цел да се накара мъжа да отвърне по същия начин и така да се отиде в друга посока на разговор избягвайки от определената тема, в който жената (в случая ти) просто вече е загубила спора, ама втори път няма да се вържа, всъщност точно в тая тема го бях обяснил веднъж само трябва да го намеря, а ето го как спорят жените
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=rksKvZoUCPQ&t=570s (от 9:30 нататък). Smile
Цитат
Скрит текст:

Менопаузата настъпва при европейките на средно 51г. Сложи +/-5 или 10, колкото искаш. Жените на тази възраст, които не са се оженили и нямат дете изобщо не търсят брак. Повечето, поне. Не познавам неженена 45г, която да ми е казала или показала, че би искала брак и даже връзка от семеен тип. Не мисля, че жени на тази възраст изобщо са жените, които обсъждаме в темата. Повечето жени в днешно време се женим в късните 20 до късните 30 години.

Дрехи и храна не са достатъчни за отглеждане на дете, но са си нужни и са перо в семейния бюджет докато детето е малко и понякога в тийн годините, защото тийновете искат марково в един период. После има образование итн. Иди и имай богат душевен свят с продрани, умалели обувки и гладен!

Заболяване, недъг, залежаване струват пари. Не е все едно дали си болен и беден или имаш средства да се лекуваш качествено, което в някои държави означава хиляди за изследвания, рехабилитации, специалисти. Едно болнаво или увредено дете може да струва кариерата на майката, а бащата обикновено си бие шута. Над 90% от майките на увредени деца ги отглеждат сами. Та, пари си трябват.

Не знам какво разбираш под добър съпруг и баща, но всяка жена има различни изисквания. Хората не се развеждат, защото партньорът им е лош човек или не само. Обстоятелствата се променят, а с това и реакциите, потребностите и желанията.

Самотните майки в България далеч не са 50%. Те във Франция са 20. Към 15 помня, че са, но много бащи работят далече, въпреки, че живеят с майката. Най-висок % самотни майки има в Африка под Сахара, 32% са, често нямат издръжка от бащата, защото е умрял, гледат по 5, 6 и 10 деца и нито са нещастни, нито децата им се чувстват нещастни. Често и родители нямат живи, но с помощ от родата се справят. 30% са в южна Америка самотните майки.

В България баби и дядовци масово помагат, осигуряват с жилище, гледат внучето.

Има отвратни мъже, които са женени. Има и прекрасни, които са разведени или ергени.

Винаги съм се проектирала и като самотна майка. Все пак съм отгледана от такава, баба ми отгледала двете си деца, не едно, като самотна майка. Мъжът ми може да е прекрасен, но утре нещо да му се случи? Тогава какво правим?
Никой не ще да остане сам, включително и тея споменати въпросни жени на 45-50, но освен трудността в промяната в начина на живот (която се изисква за да живееш с друг), остава и по-горе описания проблем със забременяването (защото пак ще го повторя в основата на едно пълноценно семейство са децата), а при мъже на същата възраст това го няма, щот ти ми даваш непрекъснато за пример джони холидей (който не знам с каква идея изобщо го даваш), но щото наскоро гледах филм с чарлс данс (актьора изиграл тивин ланистър), и гледайки биографията му се оказа, че бил станал баща на 65, но както не говорим за по-гореспоменатите въпросни жени, така и не говорим за продрани обувки и глад, защото тея хора нямат пс, за да четат съветите в бгмама (поне аз нямах през 90те, щот и тогава имаше компютри, е сега мога да си взема и най-модерния, но това е друг въпрос).
Официалните статистики за бг са, че 50% от жените отглеждат децата си сами (което е ужасно голям процент и техните деца, след това също се учат да не се обвързват и ситуациите се преповтарят), защото в основата на искането на брак са единствено традициите и нищо друго, ето аз въпреки че не съм на 20 (демек би трябвало уж вече да не съм толкова наивен) бих се оженил за жената, с която ще създадем семейство и деца, именно защото съм традиционалист (но и именно може би заради същата тази старомодност, мисля че стойностните мъже и жени ги лапват, но след това и не ги изплюват, защото тук напълно ясно по какви причини, се споменава само първата част на изречението, Rolling Eyes само че всъщност втората част е по-важната относно стойността, а защото при раздяла децата обикновено остават при жената това има още по-голямо значение спрямо нейната стойност). За другото явно още не си си научила урока, но той ще се преповтаря докато го научиш и все пак да завършим с една сентенция (хората, които искат да са щастливи е хубаво да я запомнят, а останалите е тяхна си работа).

С пари можеш да си купиш къща, но не и дом.
Можеш да си купиш легло, но не и сън.
Можеш да си купиш часовник, но не и време.
Можеш да си купиш книга, но не и знание.
Можеш да си купиш положение, но не и уважение.
Можеш да си платиш за лекар, но не и за здраве.
Можеш да си купиш живот, но не и душа.
Можеш да си купиш секс, но не и любов.
Можеш да си купиш всичко материално, но не и духовност.
Както се казва по Фройд - майките са виновни. В един момент ще започнат да пеят на синовете си, че не може малката да стреля по-добре от тях, да си търсят жена, която може по-малко.
Но нали те също са жени и какво излиза, че за "еманципацията" на жените (което в западния свят не го разбирам точно какво означава), за която били виновни мъжете, всъщност са виновни самите жени. Но както казва един друг не по-малко известен психолог Smile

п.с. а всъщност отношението на жените в темата се изразява с едно друго заключение Laughing

Не всеки човек на 45-50г иска или може  да живее с партньор. 36% от хората в София живеят сами. В големите градове има много възможности за прекарване на свободното време, а и жените имаме широки социални мрежи.  Колкото е по-развито икономически дадено място, толкова повече доволни стари моми има.

Въртиш около невъзможността на 45 и 50 годишната да забременее. Вярно е, но на тази възраст малко жени рипат да раждат, а която е държала да има дете, вече го има. Повечето мъже се целите в жени до 35-39г като искате брак и дете, като 39г е по-скоро рядкост и много 40-50г мъже продължавате да търсите по-млада за брак ако излизате с 38-39г. 45-50г не се котира, освен с не особено привлекателни, които са се примирили с факта да нямат дете, не държат да имат дете или направо отбягват деца, защото не ги обичат. Пример са Уолис Симпсън и Едуард VIII, който се отказва от трона за удоволствието да се ожени за разведената, 41 годишна Симпсън. И пак  тя е била богата наследница и разведена, а не стара мома.

Опитвам се да ти кажа, че преминалите 40г, неженени жени не драпат за брак и дете и даже май не ги искат.

Примерът с 63 годишния Чарлс Данс, дето се оженил за млада манекенка и станал баща показва, че с повече пари възможностите се увеличават. Ако същият изкарваше 80, а не 800К годишно можеше и никоя връстничка да не го погледне. Пак, младата бързо се разведе с него и детето му расте без баща, но поне в приятни условия и с хубава издръжка. Чарли Чаплин става баща на 80г или нещо такова беше. Не е невъзможно, но това са изключения. Тези мъже са били женени и като млади, а не са останали стари ергени. Не е като да са чакали 60г.

Не твърдя, че никой мъж не може да има дете след 40г или 50, а че с времето все повече мъже не могат да оплодят жена, била тя и млада след 40-45г и че с всяка измината, след 39г, година изборът им силно се ограничава ако не са опаричени и щедри.

Повечето 30-35г моми във форума неколкократно са писали  че предпочитат връстник +/-5г, нещо такова.

Забелязах, че жените често обръщаме резбата след 35г и предпочитаме по-млади, от нас, мъже.

А връзка и брак се състоява там, където се пресекат търсене и предлагане. 35-45 годишните мъже и жени често не се харесват взаимно и не се искат.
Еми не виждам да казваш нещо по-различно от мен, с тая разлика, че все го съпоставяш откъм парите, а аз говоря единствено от биологична гледна точка, където признаваш, че това, което казвам си е точно така, по-възрастен мъж (и то много по-възрастен) да стане баща е възможно, по-възрастна жена да стане майка е невъзможно по естествен начин, ако го поставяме в години като възможност за създаване на потомство, разликата е десетилетия в полза на мъжа (най-възрастния мъж забременил жена по естествен път го е направил на 96), но ако оставим тези природни чудеса настрана, мъж в 60те си години да стане баща в процентно отношение е съпоставимо, колкото жена в късните си 30/ранните 40. И като говориш за рискове според фертилния уролог пол търък пък, ставащите за пръв път бащи над 50 имат тенденция да живеят по-дълго, като същото се отнася и за техните деца, дали е вярно не знам и не коментирам, нито коментирам моралната гледна точка на нещата (или финансовата, която явно толкова те вълнува), нито давам съвети, кой кога да забременява, единствено споменавам факти. Всяка жена иска дете, мани ги ти тея, дето не искали, когато са се примирили, че не могат да го получат почват да обясняват, че не го искат (и докато за брак може да има такива, които наистина не искат, то за дете категорично не стоят така нещата, всъщност сещам се за едно интелигентно семейство, където жената не натискаше за брак, но искаше дете, мъжа и обаче категорично заяви, че дете без сватба няма да има и се ожени за нея, като неговите родители са женени 40-50 години, съответно пак опираме до традициите, които споменах в по-горно мнение). Това дето за по-възрастния човек е по-трудно да живее с друг е така, и за това причината е единствено възрастта, но въпреки това пак си зависи от човека, някои хора по-лесно свикват с промените, други по-трудно. Са това, че по-възрастните жени предпочитали по-млади мъже ми се е случвало три пъти (когато бях на 16 ме натискаше една учителка на 24, като бях на 22 една на 40 и като бях на 32 една на 46), но аз не говоря за интерес ясно с каква причина, а говоря за създаване на семейство (в чиято основа за да е пълноценно стоят децата), и ако годините са на срещуположните полове това би било напълно постижимо.
Скрит текст:
Просто определена част от жените не знаят какво искат, пример оплакване (в началните страници на темата), че мъжът, не се включвал в отглеждането на детето, обаче ако почне да се интересува от температурки, секрети и учителките в детските градини значи имал дефицити, или мъжа не готвел, ама ако отвори форум за готвене значи му липсвал тестостерон, или па не перял и ей такива подобни примери, в общи линии вица с магазина за мъже. Sunglasses
Вицът за магазина е много показателен. Мъжете са възпитавани, че всяка жена върви с екстрите и е специално създадена, за да задоволява всяка тяхна прищявка за храна, хигиена, деца и т.н. При мъжете не е така, затова жените трябва да проверят кой какъв е. Както един мъж търси жена, която да го обича и да се грижи за него, да е отговорна към децата им, към дома и т.н., така и жената. И ние сме хора...

Не открих кои отговори от началните страници имаш предвид, че са с толкова противоречиви искания. Да не би да става дума за различни хора? Ако да, това е нормално. Всеки човек има различни навици и представи за семейство. Именно затова не поставям никога под общ знаменател, само на база пол.
Светът е достатъчно шарен, за да си намери всеки такъв с неговите виждания. Просто трябва да спре с обобщенията и да приема този с/у него като нещо уникално, не като събирателен образ.
Това е една от най-често срещаните грешки на хората около мен, които са сами (и от двата пола). Не могат да се освободят от старите си връзки и прехвърлят всичките черти на бившите си в/у новите партньори. Дори да не съществуват, те пак са настроени негативно и това води отношенията им към провал.
Май не си го чела въпросния виц...
Жените прекалено много са повлияни от финансовия фактор, смятайки, че той показва, че ще има обич, грижовност и отговорност към тях и децата им, защото аз лично нямам друго обяснение 50% в бг да отглеждат децата си сами, ако ти имаш такова бих се радвал да го чуя. Simple Smile

Вече за неосвобождаването от старите връзки съм съгласен. Relieved

Не са само парите, макар че за да иде някоя млада да ражда от 60 годишен, обикновено става дума за пари. От 60 годишен безпаричен никоя няма да се напъне да ражда.

Точно от биологична гледна точка мъжете почват да издишат след 40г. И жените също, разбира се. Две трети от 45+ годишните мъже не са способни да оплодят жена. 2/3, не 5, 10 или 20%. Шансът на 35-39 годишната да забременее е около 30%, но само 15% когато бащата е с 5 години по-дърт от нея.

Нормално е способните да оплождат до късна възраст да живеят по-дълго от останалите. Оплодителната способност е зависима от добро здраве, добър имунитет, а с времето все повече хора се разболяват. Болните, дебелите, меките, с високо кръвно, диабет трудно оплождат и като млади.

Старата жена просто не може да си предаде гените, защото, както пишеш, спира да произвежда яйцеклетки. Старите мъже оплождат, но създават некачествено потомство, което трудно се възпроизвежда. Аутизъм, шизофрения, нанизъм, са увреждания, причинени най-често от мутирали, стари сперматозоиди.

Пишеш за възможността 60 и 90 годишните мъже да имат деца като за нещо, зависещо само от тях. Нали трябва да намерят желаеща. И пак опираме до парите на старите мъже 🌞.

Старите хора нямаме потенциал, а само капитал. Когато капиталът е нисък, лошо! Физическият ни капитал с времето намалява.

# 1 417
В смисъл? Аз не мисля нищо лошо за жените, с някои изключения, така че що не? Ако е меркантилна, използвачка, избивачка на комплекси, може би пак, но ще я ползвам само по предназначение.

И ще легнеш с жена, която смята по презумпция всички мъже за боклуци? Нима? Значи сериозно се мразиш наистина...
Виж жените е по-лесно да ги излъжеш - гледаш го как се прави на жертва, как всичките му бивши му разбили сърцето и как точно ти ще го спасиш... да ама друг път.
Цял живот все някоя ги спасява я с  пари я с  имоти, пък те милите все онеправдани....
И все всяка следваща им виновна, че не ги спасила повече от колкото те очаквали ... с още повече пари, ако може.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 15:21 от Arielle

# 1 418

Не е едно и също, разбира се. Бракът е официалното регистриране на двойката като семейство, а сватбата е тържеството, почерпката по случая.
Обичайно са свързани, но както има брак без сватба, така има и сватба без брак. Последните бяха много модерни по едно време, не знам дали ги правят още. Там хем „булката“ си сбъдва мечтата за бяла рокля, шаферки и салтанати, хем „младоженецът“ си запазва ергенския статус.

# 1 419
От три дни водим спор с немъжа ми ...
Кажи "несъпруга ми". "Немъжа ми" звучи все едно е евнух.

# 1 420

Не е едно и също, разбира се. Бракът е официалното регистриране на двойката като семейство, а сватбата е тържеството, почерпката по случая.
Обичайно са свързани, но както има брак без сватба, така има и сватба без брак. Последните бяха много модерни по едно време, не знам дали ги правят още. Там хем „булката“ си сбъдва мечтата за бяла рокля, шаферки и салтанати, хем „младоженецът“ си запазва ергенския статус.

И разбира се всички трябва да са съгласни, а не някой (най-често жената) преглътва да не се подписва, за да ощастливи мъжа си и да му даде свободата после по всяко време като го прихване критическата да я остави без никакви последствия (нещо, за което пак жените сме си виновни).
За това брака е много важен точно защото хората се променят и така както мъжа така и жената може да ти се кълне, че никога няма да се разделите... гледай какво става след 20 години като хормоните превъртят.
Не виждам нищо лошо в това всичко да е протоколирано кой какво и как при евентуален развод. Аз също смятам да подпиша предбрачен договор. Две приятелски семейства също подписаха предбрачен договор. Не мисля, че това убива романтиката - напротив, ако се случи да има развод поне всичко е протоколирано и никой няма как да прецака другия.

# 1 421
  • София
Ааа, въпросът е дали ще я вземе за сериозна връзка, не само за едното е*ане Wink Сексът е ясен, там други неща имат значение. Поне за мъжете де, щото аз женомразец и само за секс не бих пробвала, толкова са досадни с техните философии, че нищо сексуално не мога да привидя в тях.

# 1 422
Как’Сийке, ела му обясни на господина, че мога да направя сватба без брак, че нещо се опъва 😹
Абуто, казсха ми, че нямам право да го наричам мъжа ми.

# 1 423
Сватба може да се направи заради купона и без брак, но какъв е смисъла? Да искаш статута, званията и правата на брака, но без задълженията и commitment.

Последна редакция: пн, 04 апр 2022, 21:31 от Анонимен

# 1 424
Ако ги искам, ще сключа брак. Не следиш дискусията.

Общи условия

Активация на акаунт