За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
Много е вкусна тази туршия, майка ми я правеше.

# 496
Ох, Мики, торта капрезе е...мммммм!!
Отличен десерт!

# 497
  • In transit
Жената, благодаря ти...права си, трепач е!

# 498
  • Велико Търново
Имам следния въпрос - мариновано вече пиле, мога ли да пека с ориз на фурна или трябва първо да го сваря?
ММ ми е купил цяло пиле, мариновано от лидл, просто срязано през средата и без втрешности.
Естествено, аз от мързел си представям как го слагам в таваа с ориз и зеленчуци и го Пека както си е, но се замислих дали да не го сваря първо. Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина не ми е ясно, а и за първи път ще готвя цяло пиле.

# 499
  • Sofia
Направо печеш... маринованите меса, та и зеленуци  се пекат или пържат. А маринатата овкусява и окрехкотява.

# 500
Ще стане направо без варене, но според мен  сложи 1/ 2 чаша повече вода на ориза и първите 1/ 2-1 час под фолио.

# 501
  • Велико Търново
Благодаря! Ще ми мине мързеливи номер Simple Smile
Хубав петък!
П. С. Нали не ме лъжете Simple Smile?

# 502
  • Sofia
Пиле с ориз не пека с фолио.
skk007, аз бих го нарязала на порционни парчета и бих запечатала месото и маринатата му, преди печенето.
И вода слагам колкото му трябва на ориза. С повече вода той ще се развари и ако трябва да се поеме течността, се готви повече време и може да се изсуши месото.

# 503
  • Шумен
Здравейте, имам смлени обикновени бисквити около 200гр. смесени с масло и захар. В неделя правих чийзкейк, не съобразих количеството, което ми трябва за блата и смлях и забърках с масло целият пакет. Дайте идея как бих могла да ги оползотворя. Благодаря предварително Simple Smile

# 504
Skk послушай Морена 🙂 , аз споделям моята кухня в която пърженето е изключено ( освен мекици и яйца на очи  на високосна година).

# 505
имам смлени обикновени бисквити около 200гр. смесени с масло
Тамън са за бонбони-трюфелчета или десерт скалички.

# 506
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте, имам смлени обикновени бисквити около 200гр. смесени с масло и захар. В неделя правих чийзкейк, не съобразих количеството, което ми трябва за блата и смлях и забърках с масло целият пакет. Дайте идея как бих могла да ги оползотворя. Благодаря предварително Simple Smile

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/03/blog-post_23.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post.html

Скрит текст:
Имам следния въпрос - мариновано вече пиле, мога ли да пека с ориз на фурна или трябва първо да го сваря?
ММ ми е купил цяло пиле, мариновано от лидл, просто срязано през средата и без втрешности.
Естествено, аз от мързел си представям как го слагам в таваа с ориз и зеленчуци и го Пека както си е, но се замислих дали да не го сваря първо. Извинявам се за глупавия въпрос, но наистина не ми е ясно, а и за първи път ще готвя цяло пиле.

Няма да е мързеливо.
Нарежи го на парчета. Запържи го от всички страни. В голяма тава сложи ориза, топла вода според инструкциите за варене на ориз + 1/2 чаша. Запържи зеленчуци . моркови, чушка. Добави лук ,чесън, маслини. Сложи под фолио на предварително загрята на 220 градуса фурна - 25 мин. , след това махни фолиото и печи още 30-35 минути на 180 градуса. Готово

# 507
  • Sofia
...

Последна редакция: сб, 02 апр 2022, 07:36 от Morena

# 508
Някой сеща ли се за един такъв сладкиш от соца, прави се тънък кекс с много какао, става направо черен, и тънък към 2 пръста, сиропира се и отгоре има жъвта глазура от масло? Thinking Сега намирам валиянти ама не точно този, ако някой има вариянта с маслото да сподели моля.

# 509
  • Русе
Скрит текст:
Някой сеща ли се за един такъв сладкиш от соца, прави се тънък кекс с много какао, става направо черен, и тънък към 2 пръста, сиропира се и отгоре има жъвта глазура от масло? Thinking Сега намирам валиянти ама не точно този, ако някой има вариянта с маслото да сподели моля.

Нещо подобно, но със шоколадена заливка.
https://ipeychev9.blogspot.com/2015/01/blog-post_8.html

Общи условия

Активация на акаунт