За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 306
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
А защо им е допълнително мазнина на бутчета, те са най-мазната част на пилето?

# 631
  • In transit
Само кожата намазвам за вкус и за да се препече добре.
Морена, не ги пека под фолио, аз. Директно.

# 632
  • Русе
Пилешките бутчета натривам първо със сол, настърган джинджифил и бяло вино. Стоят така 1 час в хладилника.
След това намазвам със смес от мед, леко лютив чили сос, малко соев сос, горчица, черен пипер, розмарин, 1-2 с.л. зехтин и чесън на прах. Наливам 1 пръст зеленчуков бульон и изпичам под фолио в загрята на 200 градуса фурна 60-70 мин. След това махам фолиото и още 20-25 мин. Ето какво се получава.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 16:24 от peych

# 633
При моята рецепта - пилето с бира - идеята на маслото е по-скоро да овкуси соса. Много вкусен сос се получава по този начин и пилето не се изсушава. Да си допълня рецептата - ако по време на печене сосът много се изпари, може да се долее още вода. А намазването с масло на кожичката в края на печенето е за да стане по-хрупкава и вкусна. Нещо в духа на формулата за трите тайни на френската кухня, които били - масло, масло и пак масло.

# 634
  • Велико Търново
А сварявате ли първо бутчетата? Извинявам се за глупавия въпрос, но съм свикнала винаги първо да сварявам пилешко то, а така директно без варене ме блазни да пробвам Simple Smile

# 635
Не се вари - в никоя от горепосочените рецепти. Специално купешкото пилешко от магазините. Домашното евентуално може, ако е по-старо или жилаво.

# 636
  • Велико Търново
Благодаря!
Ще пробвам тогава някое от предложенията с биричка и масълце Simple Smile))

# 637
  • Бургас
Аз добавям и розмарин,соев сос и чесън!
Марината от кисели краставички!
Стават убийствени!
Днес ще мариновам свинско контра филе с любимата си марината.

# 638
Аз пък разтапям чисто масло и добавям чесън през преса + подправки на вкус, разбърквам добре   и удрям един хубав масаж отвън и отвътре на кожата , оставям за няколко часа в хладилник и пека както по- горе са описали  .

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 16:51 от ccvet

# 639
Киноа освен в салати, я използваме като заместител на ориз в основно ястие. Например при пълнени чушки влиза в сместа с каймата, става супер. Преди няколко дни си правих - сварено пилешко месо, доматен сос, задушени лук, морков, може и чушка, подправки + киноа. Гъстотата малко на око - може в тенджера ако предпочитате по-течна манджичка, става и в тава. Самата киноа се готви бързо.

# 640
  • Sofia
Дайде рецепта за нещо с киноа- опитвам се да намаля хляба, но  тази киноа ми е адски безвкусна и не знам какво да правя, за да я харесам или е да  поне малко по -вкусно.
Е, тя без нищо  си  е безвкусна, да. 
Ето 3 варианта от мен, като двата са салати, каквито могат да се правят толкова много с различни добавки и дресинги... Ето като тук, вместо булгура - https://morrennaa.blogspot.com/2021/03/blog-post.html
Може да е със сушени и пресни плодове, ядки и подправки  и само така или пък със сладък дресинг ... или да участва в плънка за баница - месна или постна, на този принцип - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_20.html
Или на този - https://morrennaa.blogspot.com/2020/04/blog-post_23.html

# 641
  • Бургас
Не мога да се пречупя да я ползвам киноата. Сварих веднъж и от нея се отделиха едни нещица като лунички - част от обвивката. И я хвърлих без да я опитаме, а щях салата да правя с нея. Може би трябва да опитам, че аз и булгура дълго време го подминавах в магазина, но като го опитахме с печени зеленчуци и месо... ми то разкошно! 😋

# 642
Е то нищо им няма на тези беличките. При нас най-много се ядат кюфтета от киноа.

# 643
  • Бургас
А, ще я пробваме някой ден като се престраша, че не съм много смела за нови вкусове 😁
Вижте какво намерих в една руска група във ФБ. Имаше над 200 коментара и всеобщото мнение е, че едно време точно по тази рецепта са правели гофрети и били невероятно вкусни! Някой, ако е пробвал или има желание да опита, нека сподели, моля! 😊
Брашно - 2 чаши
Захар - 1 чаша
Яйца - 4 броя
Маргарин - 300гр., но в коментарите някои пишеха, че са ползвали размекнато масло.

Последна редакция: пт, 08 апр 2022, 21:20 от Ябълкова

# 644
Брашното не е ли 2 чаши?

Общи условия

Активация на акаунт