За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Равни части брашно и захар... + яйца е Пандишпан, така че може.
Като цяло рецептата не ми  изглежда много по-различна от обичайната за гофрети.

# 646
  • Мнения: 17 116
едно време точно по тази рецепта са правели гофрети и били невероятно вкусни! Някой, ако е пробвал или има желание да опита, нека сподели, моля! 😊
Преди 2 мин ги пробвах като видях твоя пост Hug Класически гофретки, хрупкави отвън, леко сладки, имат вкус на кекс. Аз по принцип ги правя други, без захар и всъщност палачинки, но то си е въпрос на вкус Smiley

# 647
  • Мнения: 9 446
Равни части брашно и захар... + яйца е Пандишпан, така че може.
Като цяло рецептата не ми  изглежда много по-различна от обичайната за гофрети.
не са равни части, брашното е 2 чаши, захар 1.
Благодаря!
Ще пробвам тогава някое от предложенията с биричка и масълце Simple Smile))
с бира и масло е най-вкусно Simple Smile  Подправките са на вкус, трябва да откриеш "своите" Но ако подправките кимион и кориандър са  в поста-питане за бутчета, остави само едната, защото двете са много силни. И не са най-подходящи за пиле. По-добре ползвай средиземноморски - аз също имам смес от риган, розмарин, мащерка, босилек, салвия, но дори само една от тях да ползваш е ок

# 648
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 232
В утрешния списък за пазар автоматично прибавих "пил. Бутчетата"... Така се изкуших като четох предложенията, а и се га пеп40 като добави "розмарин" някак си ми се прикован погледа съвсем Simple Smile
Утре ще има баджаци за вечеря Simple Smile

# 649
  • Мнения: 3 857
Тази рецепта за гофретите сигурно е специално за такъв гофретник. Това желязо, ако се сложи на печка с дърва или директен огън, може би се загрява много силно и гофретите стават по-хрупкави, отколкото на съвременните електрически гофретници.

# 650
  • Бургас
  • Мнения: 1 720
Вярнооо, 2 чаши е брашното, редактирах се. Извинявам се, ако подведох някого!
Ефибуш, щом са ти харесали и аз ще направя тея дни! 😊
Ами да питам нещо сега.
Сложих пилешки бутчета в марината от рецепта на Звездев. Казва, че е много хубава и наистина предния път като мариновах така бутчетата и после ги опекох с картофи, станаха раз-кош-ни! Маринатата е: малко захар, малко сол, малко дафинов лист и черен пипер на зърна - всичко разбъркано в студена вода и пилешкото престоява една нощ в маринатата.
Въпросът ми е: Мога ли да ги оставя на терасата (остъклена) или ще се развалят до утре? Прозорецът е все отворен, хладничко е, ама не е хладилник.

# 651
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Равни части брашно и захар... + яйца е Пандишпан, така че може.
Като цяло рецептата не ми  изглежда много по-различна от обичайната за гофрети.
не са равни части, брашното е 2 чаши, захар 1.
Не знам за кое говориш, Пеп, аз - за Пандишпана.

# 652
  • Мнения: 3 857
Ябълкова, намери им място в хладилника, за да ти е мирна главата. Освен ако не живееш в някоя планина, средната нощна температура в момента е доста по-висока от тази на хладилника. Особено ако са купени охладени, а не прясно замразени, и не се знае колко са престояли по складове и магазини, докато ги купиш.

Морена, Пепчото имаше предвид рецептата на желязото.

# 653
  • Мнения: 7 967
Ако са по тази "руската" рецепта, би ли споделила-300 грама масло ли сложи или друго количество/друга мазнина?

# 654
  • Мнения: 11 079
Никога не съм правила гофрети аз и не знам рецепти, но 300 гр. масло ми се струва брутално много Frowning

# 655
  • Мнения: 10 639
Никога не съм правила гофрети аз и не знам рецепти, но 300 гр. масло ми се струва брутално много Frowning

Не знам конкретната рецепта, но гофретите се правят с много масло. Не са за тази криза сега.

# 656
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Аха в книжката на гофретника ми все са с много масло рецептите.
Аз правя с 80г.

# 657
  • Мнения: 11 079
Мале, мале и с тая 1 чаша захар... Ако пък  ги и намажеш с Нутела... Не знам де, може пък да излизат голямо количество Simple Smile

# 658
  • Мнения: 4 289
Щом имат кексове текстура ще ги пробвам в по-малко количество. Уникално вкусни гофрети ядем в Испания и ги оприличавам точно на кексови. Все ме е срам да питам за рецепта, пък и предполагам, че използват готови смески.

# 659
  • Мнения: 24 527
Такива са си баш гофретите, а не както някои правят нещо по-близко до палачинкова смес и да го наливат в гофретника. С много масло, без прясно мляко че от него стават меки, захарта даже в някои рецепти се добавя към края, за да не се разтворят кристалчетата а да добавят и те хрупкавост при изпичането. Дори и да не е чак толкова, обикновено има по малко в рецептата. Има и рецепти с мая, повечето белгийски май са такива.
Много зависи кой къде и как се е "запознал" с гофретите, съответно какво очаква.

Общи условия

Активация на акаунт