За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 29 289
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • Sofia
Моите (гофрети де) са си с пр. мляко и мая и са хрупкави, каквито ги харесваме.

# 661
  • Русе
Скрит текст:
А, ще я пробваме някой ден като се престраша, че не съм много смела за нови вкусове 😁
Вижте какво намерих в една руска група във ФБ. Имаше над 200 коментара и всеобщото мнение е, че едно време точно по тази рецепта са правели гофрети и били невероятно вкусни! Някой, ако е пробвал или има желание да опита, нека сподели, моля! 😊
Брашно - 2 чаши
Захар - 1 чаша
Яйца - 4 броя
Маргарин - 300гр., но в коментарите някои пишеха, че са ползвали размекнато масло.

Виж в тази книга може да си харесаш някоя рецепта.

# 662
  • Sofia
Ама сте подстрекателки... забърках и аз тесто (моето си), ще хрупаме утре гофрети.  Simple Smile
Други ден пък козуначени бухти ще правя...

# 663
Добре, че изхвърлих пресите за гофрети Simple Smile  щяхте и мен да зарибите. Но ще хрупаме бутерки утре.

# 664
  • София-Младост
Препоръчайте ми марка боб, от който сте доволни. Вярно че от партида до партида може да има разминаване, но все пак...

# 665
https://bul-mag.at/image/cache/catalog/Variva/belen%20bob%20kari … 550x550.jpeg.webp

Взимам само от този, защото знам, че се сварява сравнително бързо, може да има и по-хубав, ама ме е страх, че ще има дълго и неуспешно варене, така че и аз следя за мнения. 😀

# 666
  • Бургас
Боб, ориз и леща - само от Лидл, марката "Родна стряха". И трите са много добри и са чисти - няма прашинки или др. за чистене.

# 667
  • Sofia
Аз ползвам боб от борса (10кг чувалче)... брат ми го взима за родата. Аз го кисна я от предната вечер, я от сутринта на деня (по-честият вариант), в който го готвя вечерта... той набъбва и е почти готов и се сварява бързо.

# 668
  • София
Боб може да ми се прияде веднъж годишно, но винаги купувам сварен в буркан Земела. Едър, вкусен и маслен е.

# 669
Насипен боб (и леща) вземам аз, от квартален маг....те вземат от частни производители

# 670
  • Бургас
Сложих да пека пиле с картофи. Ще правя и втора тава. Може ли да обеля и нарежа сега картофите, така че да ми е готова втората тава за след час? Или ще покафенеят и ще станат негодни за ядене?

# 671
Можеш, но ги сложи във вода.

# 672
  • Бургас
Няма как, трябва да са сухи за печенето. Ами ай ще рискувам, пък то нали ще има олио, масло..

# 673
А в тавата няма ли да слагаш течност? Т. е. пак ще са мокри.

# 674
  • Sofia
Няма как, трябва да са сухи за печенето. ...
После ги подсушаваш в кърпа.

Общи условия

Активация на акаунт