Мартенската изненада подрани, дъжд от бебенца вали 💙💗 Тема 10

• 44 123
  • 658
  •   1
Отговори
# 135
Йоана, като родих първото дете бях с херпес. Целунах го чак когато беше на 10 дни…. Много ми беше гадно. В родилното на всяко влизане от всеки лекар чувах “да не целуваш бебето с този херпес” 😥

# 136
За да излизат херпесите, значи си носите вируса и май е завинаги. При спад в имунитета или от стрес или болест излизат... Дано не се заразя никога, защото през целия ми живот никога не съм имала.
За мартеница, едвали ще вържа на детето дори сега да се роди, аз някак хич не съм по тези неща, заради сина ми си вързах и аз и то ще е само за няколко дни.

# 137
Да Ели, това е положението с херпеса. Излизат херпеси или афти при спад в имунитета или стрес. Цял живот съм така. С първата бременност имах постоянно афти и беше кошмар. С тази веднъж ми излезне ужасен херпес,но на бузата в 6я месец и след това веднъж на устата. Според мен приема на биозин мама си оказа влияние

# 138
Nedavl,  същата работа и при мен... Цял живот херпеси по устата, наистина няма спасение. Както е казала Eli, то си е вирус, който веднъж като го имаш си е за цял живот за съжаление Cry Просто не очаквах точно сега да се появи, когато буквално всеки ден съм в очакване на бебето и мисълта да не мога да си го целуна много ме разстройва. Сега му повтарям да седи, да не бърза да излиза, за да ми минат тия гадории.
Като казахте биозин мама, знаете ли дали можем да продължим да го пием и след като родим?  Аз се замислих, че моя Аг не ми е дал никакви наставления за след раждането, евентуално ще питам в самата болница, като ме приемат какво мога да пия за подсилване на имунитета. Имаше ли мами с Хашимото, защото там е малко по-особен приемът на витамини? Сега като се замисля преди да приемам каквото и да било, трябва да питам ендокринолога. Има витамини с йод, които май не са препоръчителни за нас.

# 139
Nedavl,  същата работа и при мен... Цял живот херпеси по устата, наистина няма спасение. Както е казала Eli, то си е вирус, който веднъж като го имаш си е за цял живот за съжаление Cry Просто не очаквах точно сега да се появи, когато буквално всеки ден съм в очакване на бебето и мисълта да не мога да си го целуна много ме разстройва. Сега му повтарям да седи, да не бърза да излиза, за да ми минат тия гадории.
Като казахте биозин мама, знаете ли дали можем да продължим да го пием и след като родим?  Аз се замислих, че моя Аг не ми е дал никакви наставления за след раждането, евентуално ще питам в самата болница, като ме приемат какво мога да пия за подсилване на имунитета. Имаше ли мами с Хашимото, защото там е малко по-особен приемът на витамини? Сега като се замисля преди да приемам каквото и да било, трябва да питам ендокринолога. Има витамини с йод, които май не са препоръчителни за нас.

Аз съм с Хамишото и следя само витамините да нямат йод. Приемам и витамин Д. Мисля да продължа биозин мама поне 2-3 месеца след раждането. Не мисля,че ще е проблем,но все пак ще питам АГ-то в петък

# 140
Аз си пия биозина, може и след раждане да се пие, ще си пия и Прегнакеъра за след раждане и Еутирокса-също си го продължавам.

# 141
И аз ще пия биозин след като родя, знам че няма проблем за след раждане и за кърмачки, и съм си взела Pregnacare за кърмачки, чудя се само дали ще има проблем да си доизпия тези за бременни първо, че се очертава да ми останат доста от тях след като родя.

# 142
Момичета днес от 11 часа имаше лекция на Елена Василева за дишането не време на раждане- препоръчвам с две ръце на всички мами. Тези които ще раждат нормално, тези които ше раждат секцио и дори за родилите вече. Особено в лрая на лекцията отговар на много важни и интеррсни въпроси.
Коментира доста прикаването да се ражда секцио по много “причини”, говори за гърдите,кърменето,подготовката и тн. Другото което ми направи впчатление,че отрече стягащото бельо и се обосонови, може само слагане на колан,но за около месец след раждането…
Препоръчвам, нека всеки си направи своите издводи.
Страницата е във фейсбук- Училище за родители Ма-Ма

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 14:08 от Nedavl

# 143
Здравейте момичета, честити бебчета на всички.
Нова съм във вашата тема, терминът ми беше за 27ми февруари, но уви бебка реши да постои още вътре. Ще я чакаме до 4ти и тогава ще се пристъпи към индукция, изобщо не ми се искаше така да става но…. Ще се радвам, ако някоя от вас сподели мнение дали при нея раждането е тръгнало изведнъж, понеже аз нямам никакви индикации за скорошно раждане и това страшно ме изнервя и натоварва.

# 144
Няколко сме с Хашимото. Аз пия витамини без йод за бременни. След раждането продължавам поне три месеца ми казаха. Намалиха ми дозата Еутирокс, същата както преди да забременея. Учуди ме, защото ендокриноложката каза да я намаля без да сме видели хормоните. Сега тези дни ще ходя на изследвания. Пия витамин д3, по пет капки на ден.

# 145
Desi1994 раждането може и да тръгне и след 5 мин. Не е нужно да имате някакви признаци преди това. Лично аз се дразня като чета, че нямат признаци. Какво се очаква да се има болезнени контракции две седмици преди раждането или водите да изтичат 5 дена преди самота раждане. Да може да има подготвителни контракции, може и да няма.

# 146
Ами и аз така мисля, но всички мои познати ми обясняват как три дни преди това ги болял корем и кръст, как падали тапите два дни преди това (моята падна в неделя и още нищо), и тем подобни и се чудя само при мен ли е така без симптомно..

# 147
Момичета бях на преглед, с 2-3 см разкритие и изгладена шийка се оказах 😳 Всеки момент може да започне раждането, направо се стреснах. Кога е станало това разкритие не съм разбрала… ММ все още е спокоен, че нямало да родя сега и направо ми идва да го удуша! Мрън!

# 148
Деси, с първото дете не знаех какво р подхотвителна контракция, болки в срамна кост или каквото и да е. Една вечер си легнах и се събудих след няколко часа с комтракции ма 5 мин.

# 149
Деси, с първото дете не знаех какво р подхотвителна контракция, болки в срамна кост или каквото и да е. Една вечер си легнах и се събудих след няколко часа с комтракции ма 5 мин.

Ох дано скоро да започне раждане, че вече 4ти ден пренасям, изобщо не ми се иска индукция.

Общи условия

Активация на акаунт